Στις 29-03-2018, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Σάμου, απορρίφθηκε το αίτημα προσωρινής διαταγής 5 συμβασιούχων του Δήμου Ικαρίας, οι οποίοι κατέθεσαν στο Δικαστήριο της Σάμου Ασφαλιστικά Μέτρα με αίτημα προσωρινής διαταγής και σχετική αγωγή, με αίτημα τους να εξακολουθούν να εργάζονται ως εργάτες καθαριότητας ή βοηθητικό προσωπικό στο Δήμο Ικαρίας και μετά τις 31-03-2018.

Παρότι ο Δήμος Ικαρίας, εγγράφως αλλά και προφορικώς συνομολόγησε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, το αίτημα της προσωρινής διαταγής αλλά και την ίδια την αγωγή, το Δικαστήριο εντελώς αναιτιολόγητα (σύμφωνα με την άποψη της δικηγόρου που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους) απέρριψε το αίτημα των συμβασιούχων, ενώ την ακριβώς προηγούμενη ημέρα το ίδιο ακριβώς Δικαστήριο, με άλλη σύνθεση, έκανε δεκτό το ίδιο αίτημα των υπαλλήλων -συμβασιούχων του Δήμου Βαθέως.
Η υπόθεση θα συζητηθεί εκ νέου τη Μεγάλη Τετάρτη για 18 συμβασιούχους του Δήμου Ικαρίας. Στο ακροατήριο θα παρασταθεί από την πλευρά του Δήμου, ο ίδιος ο Δήμαρχος Ικαρίας κ. Στ. Σταμούλος.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Βιτσαράς

Μοιράσου το άρθρο: