Χίος: Παναιγαιακό συλλαλητήριο για το ΦΠΑ

Σε Παναιγαιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, με κλείσιμο των καταστημάτων και των υπηρεσιών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αντιδρούν οι επαγγελματίες αλλά και γενικότερα οι πολίτες των νησιών του Αιγαίου στην επικείμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά.

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της Ο.Ε.Β.Ε. Χίου και του Επιμελητηρίου Χίου με τους αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς του νησιού, όπου εκτός της συμμετοχής στο Παναιγαιακό συλλαλητήριο αποφασίστηκε ακόμα η μετάβαση εκπροσώπων των φορέων στην Αθήνα και συνάντησή τους με τον Υπουργό Οικονομικών και τις Κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων.

Επίσης προχθές Δευτέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη και των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας και του Επιμελητηρίου Χίου, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Ομοσπονδίας, ο βουλευτής Χίου δεν δεσμεύθηκε για τη δρομολόγηση σχετικής τροπολογίας η οποία θα διασφαλίζει τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, παρά τις πιέσεις που δέχθηκε από το σύνολο των παριστάμενων εκπροσώπων.

Η μόνη δέσμευση που δόθηκε εκ μέρους του, είναι η διαβεβαίωση ότι θα συνδράμει, ώστε να φέρει σε επαφή τους εκπροσώπους των φορέων με τον Υπουργό Οικονομικών, καταλήγει η ανακοίνωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος