Και το καλοκαίρι θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του το κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Λέσβου, στο μάθημα των αγγλικών.  Καλούνται οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν μαθήματα Αγγλικών και οι οικογένειες τους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, να καταθέσουν αίτηση  μαζί με αντίγραφο εκκαθαριστικού, στα γραφεία του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου από αύριο Τρίτη 26/6 μέχρι και την Παρασκευή 29/6, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, για να ξεκινήσουμε από αρχές Ιουλίου τα μαθήματα διδασκαλίας τους.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για νέες εγγραφές έχουν οι μαθητές που το οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 8.000,00 ευρώ με ένα παιδί, τις 10.000 με δύο παιδιά κ.λ.π. Θα συνεκτιμηθούν κοινωνικά κριτήρια (παιδιά μονογονεϊκών, πολυτέκνων κ.λ.π.). Ως εκ τούτου παρακαλούνται οι γονείς που διαθέτουν ανάλογα αποδεικτικά, να προσκομίσουν αντίγραφα τους.

Οι φοιτήσαντες μαθητές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Λέσβου κατά την προηγούμενη Σχολική περίοδο, θα συμπληρώσουν μόνο μια απλή αίτηση.

«Η νέα μας προσπάθεια στήριξης των απόρων μαθητών του τόπου μας θα ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθεί χωρίς την ευγενική εθελοντική διάθεση και προσφορά της κας Πρωτούλη Αθηνάς, πτυχιούχο Αγγλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ, να διαθέσει καθημερινά ένα πεντάωρο διδασκαλίας, προκειμένου να βοηθηθούν όσον το δυνατόν περισσότεροι άποροι μαθητές και μαθήτριες. Για άλλη μια φορά προκαλεί σε όλους μας θαυμασμό και υπερηφάνεια η διάθεση προσφοράς των εκπαιδευτικών του τόπου μας που στήριξαν και στηρίζουν το Κοινωνικό μας Φροντιστήριο. Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς.» τονίζει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Αναστασία Αντωνέλλη .

Μοιράσου το άρθρο: