Νέα επιστολή στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής την τρίτη κατά σειρά μέσα σε ένα μήνα απέστειλαν τα μέλη της Συνύπαρξης ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων εν όψει της επαπειλούμενης ανθρωπιστικής κρίσης από την συγκέντρωση χιλιάδων ανθρώπων στο κέντρο της Μόριας . Στην επιστολή που κοινοποιείται στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, αλλά και τους βουλευτές , η Συνύπαρξη αναφέρει:

«Τα μέλη της «Συνύπαρξης» στην χθεσινή τακτική  συνάντηση εξετάσαμε τις πρόσφατες εξελίξεις του προσφυγικού με την συνεχιζόμενη αύξηση των ροών, την μη διαφαινόμενη αποσυμφόρηση με τα μέτρα που εξαγγέλλονται αλλά δεν υλοποιούνται και τον προβληματισμό μας ενόψει της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών.

Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράζουμε για το ΚΥΤ Μόριας, όπου ο αριθμός των «φιλοξενούμενων» εκεί έφτασε τις 7.000, αριθμό ρεκόρ από την «έκρηξη» του 2015 και υπερτριπλάσιο των δυνατοτήτων που υπάρχουν, ανάμεσα στους οποίους μάλιστα 350 ασυνόδευτα παιδιά!

Πέρα απ τις πολιτικές, τις ευθύνες και τα μέτρα, η Ευρώπη και η Κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσουν την επαπειλούμενη ανθρωπιστική κρίση για να εκδηλωθούν άμεσα ορατές λύσεις.

Έχοντας δύο σχεδόν χρόνια τώρα επικεντρώσει το ενδιαφέρον και τις δράσεις μας στα παιδιά προσφύγων και μεταναστών, σας απευθύνουμε έκκληση κ. Υπουργέ, σήμερα κιόλας να απομακρύνετε από την Μόρια όλα τα ανήλικα ασυνόδευτα παιδιά και επειδή οι υφιστάμενες δομές στο νησί δεν επαρκούν, πρέπει να φροντίσετε για την μετακίνηση τους στην ηπειρωτική χώρα. Χωρίς άλλη χρονοτριβή, επιβάλλεται η άρση του γεωγραφικού περιορισμού, για τα παιδιά, ώστε αμέσως μετά την καταγραφή τους, να φεύγουν αμέσως απ το ΚΥΤ. Είναι κατά την γνώμη μας η μόνη εφικτή και αποτελεσματική ενέργεια, την στιγμή που συνεχίζονται οι αυξημένες ροές.»

Μοιράσου το άρθρο: