Επίσκεψη στο δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο της Βρίσας πραγματοποίησε χθες η Κατερίνα Βόλτσιου, από την οργάνωση «Αλληλεγγύη για όλους», η οποία προσφέρει, από τα μέσα Νοεμβρίου, καθημερινό πρόγευμα στα 52 παιδιά του σχολείου.

Μετά την επίσκεψη η κα Βόλτσιου δήλωσε: «Έκατσα με τα παιδιά τα οποία με μια γοητευτική αφέλεια ρωτούσαν » Αυτή η κ. μας φέρνει το κολατσιό;» Η Μυρσίνη Νικέλλη, η διευθύντρια τους εξήγησε ότι η «Αλληλεγγύη για όλους» είναι μια οργάνωση η οποία το φροντίζει και η Κατερίνα είναι εκπρόσωπος  της οργάνωσης εδώ στο νησί.

Στο διάστημα που έκατσα μαζί τους κουβέντιασα με την Μαρίζα Βαμβουκλή – υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων- που μαζί με μια ομάδα εθελοντών έκαναν διάφορες κατασκευές  με τα παιδιά.

Η διευθύντρια μου είπε ότι το πρόγραμμα του κολατσιού, δίνει μεγάλη χαρά στα παιδιά. Συζητώντας μαζί της, διαπίστωσα ότι πέρα από το πρακτικό κομμάτι, που είναι η υγιεινή σίτιση των παιδιών, καλλιεργεί στην συνείδησή τους το «εμείς» την έννοια της συλλογικότητας, κάτι που όπως λέει η Μυρσίνη αποτυπώνεται και στις μεταξύ τους σχέσεις.»

Μοιράσου το άρθρο: