Από το Πλωμάρι της Λέσβου κατάγεται, ο Ράινς Πρίμπους, το δεξί χέρι του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ. Οι γονείς της μητέρας του, Δήμητρας ή Ρούλας Πιτσιλαδή, γεννήθηκαν στο Πλωμάρι όπου στη συνέχεια μετανάστευσαν στο Σουδάν. Η μητέρα του γνώρισε στο Χαρτούμ τον Γερμανό σύζυγό της όπου στη συνέχεια εγκαταστάθηκαν στις ΗΠΑ.

Ο Πρίμπους δηλώνει υπερήφανος για την ελληνική καταγωγή του, επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα και εμφανίζεται τακτικά στην ελληνική εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην Ουάσιγκτον. Η αδερφή της μητέρας του, Μαίρη Παυλάτου-Πιτσιλαδή, μίλησε στην ΕΡΤ Αιγαίου για τον ανηψιό της. «Είναι ένα πολύ καλό παιδί, ντροπαλό και πολύ εργατικό. Δούλεψε σκληρά στην προεκλογική περίοδο. Χθες μιλήσαμε μαζί του, ήταν πολύ συγκινημένος, έχει απεριόριστη αγάπη για την Ελλάδα, για τους Έλληνες και τα καλοκαίρια έρχεται συχνά στη χώρα μας. Εγώ του είπα να κοιτάξει την πατρίδα μας, μου είπε ότι θα προσπαθήσει να έρθει οικογενειακώς σύντομα στη χώρα μας, θέλει να κάνει ένα μνημόσυνο για τον παππού και την γιαγιά του. Είναι πολύ χαμηλών τόνων, πιστεύω θα προσπαθήσει και θα κάνει ότι μπορεί να μας βοηθήσει» δήλωσε η θεία του Ράινς Πρίμπους.

Reince Priebus, Chair of the Republican National Committee, right, speaks as President-elect Donald Trump gives his acceptance speech during his election night rally, Wednesday, Nov. 9, 2016, in New York. (AP Photo/John Locher)Ο νέος πρόεδρος από τις πρώτες του δηλώσεις έκανε ιδιαίτερα αναφορά στον ελληνογερμανικής καταγωγής πρόεδρο της Εθνικής Ρεπουπλικανικής Επιτροπής Ράινς Πρίμπους, ο οποίος χαρακτηρίζεται για τον ενωτικό και ήπιο χαρακτήρα του. Κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Ράινς Πρίμπους ήταν αυτός που άνοιξε το Ρεπουμπλικανικό κόμμα στις μειονότητες, τους νέους και τις γυναίκες.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σπυριδάκη

 

Μοιράσου το άρθρο: