Από σήμερα οι αιτήσεις για το επίδομα ακραίας φτώχειας

Πολύ αυστηρά τα εισοδηματικά κριτήρια ακόμα και για το επίδομα ακραίας φτώχειας που ξεκινά σήμερα το σύστημα να δέχεται αιτήσεις σε 30 δήμους μεταξύ των οποίων και η Λέσβος. Το μηνιαίο εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 180 ευρώ για έναν δικαιούχο ενώ η εισοδηματική ενίσχυση μέσα από το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης είναι περί τα 200 ευρώ με τα ποσά να αυξάνονται ανάλογα με τα ωφελούμενα μέλη.  Η αίτηση θα γίνεται από τον κάθε ενδιαφερόμενο ηλεκτρονικά στο keaprogram.gr ενώ για όσους χρειαστούν τις δημοτικές  υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας  , ο δήμος Λέσβου ενημερώνει τους δικαιούχους ότι οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές με την αλφαβητική κατάταξη του επωνύμου τους, από τα ΚΕΠ και από τους υπαλλήλους του Βοήθεια στο Σπίτι.

Δείτε εδώ τις λεπτομέρειες

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Λέσβου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αντιδήμαρχος & Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ», κ. Αναστασία Αντωνέλη, κάνει γνωστά τα παρακάτω:

Ως γνωστό διεκδικήσαμε ως Δήμος Λέσβου και είμαστε δικαιούχοι, μεταξύ των 30 Δήμων της χώρας, του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» του Υπουργείου Πρόνοιας.

Ενημερώνουμε τους Δημότες μας ότι από αύριο Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016, ξεκινά η υποβολή  των αιτήσεων για το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης». Η υποβολή των αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι 30 Νοεμβρίου 2016. Η αίτηση θα γίνεται από τον κάθε ενδιαφερόμενο ηλεκτρονικά στο keaprogram.gr. (επισυνάπτεται η ΚΥΑ για τους όρους και τις προϋποθέσεις, παροχές κ.λ.π.) Όσοι  δημότες μας δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές έχουμε φροντίσει να μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους σε δομές του Δήμου μας.

Έτσι για τους κατοίκους του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Μυτιλήνης και προκειμένου οι δημότες μας να έχουν καλύτερη εξυπηρέτηση, οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές με την αλφαβητική κατάταξη του επωνύμου τους, τις εργάσιμες ημέρες και από ώρα 9.00 π.μ μέχρι 13.00, από τις εξής δομές του Δήμου μας:

Από το ΚΕΠ που βρίσκεται ως γνωστόν στην πλατεία Κωνσταντινουπόλεως για τους έχοντες αρχικό επωνύμου από «Α» έως και «Θ».

Από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, Αγίας Ειρήνης 10, για τους έχοντες αρχικό επωνύμου από «Ι» έως και «Π».

Από την Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου μας, Καραντώνη 2, για τους έχοντες αρχικό επωνύμου «Ρ» έως και «Ω».

Για την υπόλοιπη Λέσβο, θα γίνονται δεκτές αιτήσεις στις έδρες των 12 Δημοτικών Ενοτήτων από τους υπαλλήλους του Βοήθεια στο Σπίτι, για τους έχοντες επώνυμο από «Α» έως και «Μ» και από τους υπαλλήλους των ΚΕΠ για τους έχοντες  επώνυμο από «Ν» έως και «Ω», τις εργάσιμες ημέρες και από ώρα 9.00π.μ μέχρι 13.00.  

Το επίδομα θα καταβάλλεται, μηνιαίως, σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου εντός των πέντε τελευταίων ημερών κάθε μήνα.

Αν και ομολογώ ότι  όταν διεκδικήσαμε ως Δήμος Λέσβου το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» περίμενα πως δεν θα είχε αυτά τα εισοδηματικά κριτήρια και αυτό το ύψος της παροχής, δηλαδή για να μπορεί να είναι κάποιος δικαιούχος να πρέπει να έχει εισόδημα μέχρι 180 ευρώ το μήνα (!), παρ’ όλα αυτά και επειδή γνωρίζουμε ότι δυστυχώς υπάρχουν πολλοί  συνάνθρωποι μας που δεν έχουν ούτε αυτά, τους καλούμε να υποβάλουν τις αιτήσεις τους. Χωρίς βεβαίως να πιστεύουμε ότι με το επίδομα αυτό λύνεται το πρόβλημα της φτώχιας των δημοτών μας. Όμως αυτό υπάρχει και εμείς ως Δήμος θα κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου να μην το στερηθεί κανένας δημότης μας που το δικαιούται.

Όλοι όμως οφείλουμε να προβληματιστούμε- τουλάχιστον, όταν   κάποιοι «αρμόδιοι»  πιστεύουν ότι με 200 ευρώ το μήνα μπορεί κανείς να επιβιώσει στην Ελλάδα της ακρίβειας. Την ίδια ώρα που αυτοί οι ίδιοι όπως και οι προηγούμενοι, χρόνια τώρα, γευματίζουν στο Κολωνάκι πληρώνοντας 150 ευρώ έκαστος!

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος