Μοναδική ήταν η Χριστουγεννιάτικη γιορτή των Ναυτοπροσκόπων του Μολύβου. Στην Εστία τους, τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων  γύρω από μια μεγάλη φωτιά ενήλικες και ανήλικοι μέλη του 5ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας μαζί με όλα τα παιδιά του χωριού γιορτάσαν όλοι.

Τριήμερη χειμερινή εκδρομή στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου πραγματοποίησαν τα παιδιά της 3ης Ομάδας Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης. Παρά τις δυνατές βροχές εκείνων των ημερών έζησαν μοναδικές στιγμές στο ορεινό Εκπαιδευτικό προσκοπικό κέντρο Ασωμάτου.

Προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς και τα παιδιά του 5ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας ξεχύθηκαν στα σοκάκια του πανέμορφου Μόλυβου, του χωριού τους καλωσορίζοντας τον Άγιο Βασίλη. Είπαν τα κάλαντα και συγκέντρωσαν τρόφιμα τα οποία παρέδωσαν στο Σύλλογο «η Αγάπη» του χωριού τους. Προκειμένου στη συνέχεια να προωθηθούν στους χωριανούς τους που έχουν ανάγκη.

Μια φασολάδα με τυρί μαζί κι ένα κι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί ένωσε σημερινούς και παλιότερους Ανιχνευτές (και σημερινούς βαθμοφόρους στη Μυτιλήνη ή σε πόλεις όπου σπουδάζουν) στην Εστία τους στα Τσαμάκια. Παρά τη δυνατή βροχή δημιουργήθηκε κυριολεκτικά το αδιαχώρητο.

Οι Ανιχνευτές που την επόμενη Πέμπτη 5 Ιανουαρίου αναχωρούν  για τη χειμερινή τους δράση στην Τένεδο. Φώτα και έρευνα για τους τελευταίους Ρωμιούς του νησιού του χτες. Ή μήπως τους πρώτους του μέλλοντος;

Μοιράσου το άρθρο: