Με την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση το μεσημέρι της Τετάρτης, 8 Νοεμβρίου, στην προκυμαία της Μυτιλήνης ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 105η επέτειο της απελευθέρωσης της Λέσβου από τον Οθωμανικό ζυγό.
Πλήθος κόσμου λόγω της καλοκαιρίας , πλημμύρισε την Προκυμαία προκειμένου να παρακολουθήσει την καθιερωμένη παρέλαση.

Από το  πεζοδρόμιο παρακολούθησαν την παρέλαση και οι επίσημοι, μετά την κατά πλειοψηφία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Λέσβου κανένα πολιτικό πρόσωπο να μην ανέβει στην εξέδρα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην αθέτηση υποσχέσεων από πλευράς της κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση των νησιών στο προσφυγικό ζήτημα.


Η εξέδρα στήθηκε μόνο για τον στρατηγό και το επιτελείο του, τον Μητροπολίτη και τον εναπομείναντα αντιστασιακό, στο σύνδεσμο αναπήρων πολέμου Αντώνη Αλεξανδρή που προΐσταται της παρέλασης .

Ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι πήραν θέση στο πεζοδρόμιο στην άλλη πλευρά του δρόμου, ενώ επίσης στο πεζοδρόμιο δίπλα στην εξέδρα παρακολούθησαν και οι υπόλοιπες αρχές του τόπου.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λέσβου μετά το πέρας της παρέλασης τόνισε ότι «θα ακολουθήσουν και άλλες κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα» ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου χαρακτήρισε τον τρόπο αυτό διαμαρτυρίας «παιδιάστικα καμώματα».

Μοιράσου το άρθρο: