Η πρώτη κινητοποίηση σήμερα στα νησιά κατά της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Στη Μυτιλήνη το εργατικό κέντρο και τα σωματεία που το πλαισιώνουν διοργανώνουν συλλαλητήριο στις 7:00 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς. Στη Σάμο συγκέντρωση στις 6:00  το απόγευμα στο εργατικό κέντρο και στην Ικαρία η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Ευδήλου στις  7:00 το απόγευμα.

Η ανακοίνωση του εργατικού κέντρου Λέσβου για την σημερινή κινητοποίηση:

«Τα νέα μέτρα που θα έρθουν με το πολυαναμενόμενο κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης αλλά και όλα τα παλιά που η συγκυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ εφαρμόζει, θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη ζωή των λαϊκών νοικοκυριών. Η νέα φοροληστεία που σε συνδυασμό με την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ για τους κατοίκους των νησιών θα αποτελέσει ένα επιπλέον πλήγμα, η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες, οι νέες περικοπές σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές είναι ο βασικός άξονας της νέας επίθεσης που εξαπολύεται.

Όχι άλλα βάρη στου λαού τις πλάτες! Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας μαζί με τους μικρομεσαίους αγρότες και τους επαγγελματοβιοτέχνες ενάντια στη φοροληστεία, στο νέο έγκλημα που θα πληρώσει για άλλη μια φορά ο λαός!

Ο μειωμένος Φ.Π.Α αποτελεί κατάκτηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος που αντιστάθμιζε το αυξημένο μεταφορικό κόστος, έτσι ώστε να μην υπάρχει απομόνωση των κατοίκων των νησιών λόγω της μεγάλης ακρίβειας. Παραμένει, γι’ αυτό το λόγο, εργατική κατάκτηση και δικαίωμα και όχι δήθεν αντιστάθμισμα για το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Οι λογικές ότι “πατώντας” στη δυστυχία των προσφύγων και των μεταναστών θα πάρουμε και εμείς κάποια ψίχουλα δεν έχουν θέση ανάμεσα μας. Οι λογικές που βλέπουν ξέχωρα το θέμα της μείωσης του συντελεστή του Φ.Π.Α από τη γενική φοροληστεία, από την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική που εξαπολύει η κυβέρνηση και το κεφάλαιο δεν πρέπει να βρίσκουν απήχηση και αποδοχή από κανέναν εργαζόμενο, από κανέναν αγρότη, από καμία λαϊκή οικογένεια.»

Ξεσηκωμός ενάντια στα νέα μέτρα

Οργανώνουμε τον αγώνα μας, παλεύουμε – διεκδικούμε :

 

  • ενάντια στη Κατάργηση του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. -30%.
  • Διεύρυνση του μειωμένου Φ.Π.Α για όλα τα νησιά.
  • ενάντια στη Φοροληστεία.
  • για την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.
  • για αφορολόγητο ατομικό όριο για όλους τα 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, να εκπίπτουν από τη φορολόγηση και οι δαπάνες Υγείας, ΔΕΗ, θέρμανσης, νερού, τηλεφώνου.
  • να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και όλα τα χαράτσια.
  • να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.
  • να φορολογούνται με 45% τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου.

 

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

Μοιράσου το άρθρο: