Στη σημερινή του συνεδρίαση το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας αποφάσισε ομόφωνα τη στήριξη του αιτήματος του Συλλόγου Γονέων Τελειόφοιτων Ν. Λέσβου και εξουσιοδότησε τον Εκτελεστικό Γραμματέα κ. Γιώργο Καμπούρη να αποστείλει κατεπείγουσα επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, με την οποία στα πλαίσια της ισοπολιτείας και της ισονομίας ζητεί να παρθούν τα ακόλουθα έκτακτα μέτρα:

  • Οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων από το νησί της Λέσβου να κατοχυρώσουν τη βαθμολογία τους σε όσα μαθήματα έχουν εξεταστεί μέχρι τώρα και να τους δοθεί η δυνατότητα να δώσουν τα υπόλοιπα μαθήματα σε άλλες ημερομηνίες (όσο το δυνατόν συντομότερα), και όχι στις επαναληπτικές του Σεπτεμβρίου.
  • Να υπάρξει ειδικό καθεστώς για την εισαγωγή των υποψηφίων από τη Λέσβο (π.χ. ποσόστωση, επιπλέον θέσεις εισακτέων σε κάθε σχολή κ.τ.λ.), όπως είχε προβλεφθεί το 2014 για τους σεισμόπληκτους μαθητές της Κεφαλονιάς και το 2015 για την Λευκάδα.

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι  οι θέσεις που προβλέπονται από το μέτρο της ποσόστωσης είναι καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ και επομένως οι υποψήφιοι από την Λέσβο, εάν ισχύσει το μέτρο, δεν θα «στερήσουν» καμία θέση από τους συνυποψήφιούς τους απ’ όλη την Ελλάδα.

Τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Γιαννέλλη – Θεοδοσιάδη  επισκέφθηκαν  εκπρόσωποι καθηγητών, γονέων  και μαθητών  προκειμένου να  ζητήσουν την επίσπευση των Πανελληνίων Εξετάσεων που είχαν αναβληθεί λόγω του σεισμού της 12ης Ιουνίου 2017 στο νησί μας.

Ο κ. Ι. Γιαννέλλης παρουσία τους επικοινώνησε με τον αρμόδιο Υφυπουργό Παιδείας  κ. Δημ. Μπαξεβανάκη και το έθεσε του θέμα, εκφράζοντας και την προσωπική του παράκληση προκειμένου να υπάρξει λύση στο αίτημά τους. Ο Υφυπουργός τον διαβεβαίωσε ότι θα το μεταφέρει άμεσα στον κ. Υπουργό και υποσχέθηκε να υπάρξει λύση εντός της ημέρας σχετικά με το πότε θα  πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις.

Ο βουλευτής Νομού Λέσβου Χαρ. Αθανασίου, κατανοώντας την αγωνία των μαθητών Γ’ Λυκείου, των γονέων και των καθηγητών τους για την επ’ αόριστον αναβολή των Πανελλαδικών εξετάσεων  στη Λέσβο, λόγω του καταστροφικού σεισμού της 12ης Ιουνίου 2017, στηρίζει το αίτημα του Συλλόγου Γονέων Τελειόφοιτων Ν. Λέσβου ζητώντας από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την άμεση λήψη αποφάσεων προς όφελος των υποψηφίων του νησιού μας, στα πλαίσια της ισοπολιτείας και ισονομίας.

Μοιράσου το άρθρο: