Το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, στο πλαίσιο των δράσεων «Ομηρείου Έργα» φιλοξενεί την παράσταση μουσικού θεάτρου «Το κορίτσι που επιμένει», Τετάρτη και Πέμπτη, 8 & 9 Νοεμβρίου στις 7.00 μ.μ.
Πρόκειται για ένα πρωτότυπο παραμύθι σε κείμενα, στίχους και σκηνοθεσία του Τηλέμαχου Τσαρδάκα και μουσική σύνθεση του Διονύση Μπάστα.
«Το Κορίτσι που επιμένει» απευθύνεται σε παιδιά 6 ετών… και άνω. Και τις δύο ημέρες θα πραγματοποιηθούν πρωϊνές ώρες παραστάσεις για σχολεία.
Οι δηλώσεις συμμετοχής για τα σχολεία θα γίνουν μέσω του διαδικτυακού τόπου www.homerion.gr.
Υπόθεση
Μια φορά κι ένα καιρό. ένα κορίτσι κι ένα αγόρι μεγαλώνουν μαζί και, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, αγαπιούνται και παντρεύονται και είναι έτοιμοι να ζήσουν για πάντα… αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.
Όμως, στα παραμύθια, τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα. Πάνω στην κορύφωση της ευτυχίας τους, τη μέρα του γάμου τους, ο θεός του Κάτω Κόσμου, ο Πλούτωνας, κλέβει το αγόρι. Η λύπη του κοριτσιού είναι τόσο μεγάλη που οι υπόλοιποι θεοί συγκινούνται και αποφασίζουν να το βοηθήσουν να φέρει πίσω τον αγαπημένο της.
Έτσι ξεκινάει ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες, στο οποίο, το κορίτσι μας, θα αντιμετωπίσει τα εμπόδια και τους κωμικούς χαρακτήρες του Κάτω Κόσμου σε μια σειρά από αστεία επεισόδια γεμάτα μουσική και τραγούδι. Πείθει τον απρόθυμο Βαρκάρη, παίρνει με το μέρος της τον τρικέφαλο Κέρβερο και κερδίζει τη συμπάθεια της ευαίσθητης Περσεφόνης, πριν βγει τελικά νικήτρια στη μεγάλη αναμέτρησή της με τον ίδιο τον Πλούτωνα.


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο – Στίχοι – Σκηνοθεσία: Τηλέμαχος Τσαρδάκας
Μουσική σύνθεση: Διονύσης Μπάστας
Σκηνικά αντικείμενα – Κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη
Κινησιολογία: Σπύρος Κουβαράς
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μάρια Φλωράτου
Σχεδιασμός αφίσας: Δημήτρης Γιαννακούλιας
Ηχογραφήσεις: NoiseBox Studio
Video, Φωτογραφίες: Περικλής Παπανδρεόπουλος
Παίζουν και τραγουδούν:
Μαρία Δελετζέ, Θοδωρής Ζωγόπουλος, Πάολα Καλλιγά, Μάριος Κρητικόπουλος
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Ημέρες και Ώρες παράστασης: Τετάρτη, 8/11 στις 19.00, Πέμπτη, 9/11 στις 19.00
Διάρκεια: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: 2 € για όλους.

Μοιράσου το άρθρο: