Αξιοποίηση και ανάδειξη των σπηλαίων της Σάμου

Η αξιοποίηση αλλά και η ανάδειξη σπηλαίων της Σάμου που παρουσιάζουν σπηλαιολογικό και ανθρωπολογικό χαρακτήρα ήταν το θέμα της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Σπηλαιολογικού Συλλόγου Σάμου «Ευπαλίνος».Αξιοποίηση και ανάδειξη των σπηλαίων της Σάμου
στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Νίκου Κατρακάζου παρουσία των κ.κ. Ντάρλα και Γεωργιάδη, προϊσταμένων της Εφορίας Σπηλαιολογίας και Παλαιοανθρωπολογίας Ελλάδος στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα συζήτησαν για την εξέλιξη των ερευνών των επιστημόνων σε δύο σπήλαια της δυτικής Σάμου, στο Μ. Σεϊτάνι και τους Νικολούδες, που παρουσιάζουν σπηλαιολογικό αλλά και ανθρωπολογικό ενδιαφέρον, καθώς και για την πρόταση του συλλόγου «Ευπαλίνος» για την ανάδειξη και αξιοποίηση του σπηλαίου «Ξαφάκια» στην ευρύτερη περιοχή του Ποσειδωνίου.

Οι επιστήμονες έδωσαν το περίγραμμα των ερευνών τους στα δύο σημαντικά σπήλαια, αλλά και και μια γενική εικόνα των σπηλαίων της Σάμου, που παρουσιάζει μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον και απάντησαν σε ερωτήσεις του κ. αντιπεριφερειάρχη σχετικά με τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το σπήλαιο «Ξαφάκια».

Αποφασίστηκε σε συνεννόηση με το Δ.Σ του Ευπαλίνου, να συνταχθεί έγγραφο από τον αντιπεριφερειάρχη, με το οποίο να ζητείται η έλευση κλιμακίου ειδικών επιστημόνων που να εξετάσει τις δυνατότητες αξιοποίησης και ανάδειξης του σπηλαίου, σαν πρώτη ενέργεια.

Ο κ. Κατρακάζος, εκ μέρους όλων των κατοίκων, ευχαρίστησε για το θερμό ενδιαφέρον τους δύο επιστήμονες, που έχουν αφιερώσει πολλές εργατοώρες για τον υπόγειο πλούτο του νησιού μας.
Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος