Νέα μπλόκα έστησαν στους δρόμους γύρω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων- μεταναστών της ΒΙΑΛ οι κάτοικοι του Χαλκειούς, εμποδίζοντας τη μεταφορά των κοντεϊνερ από το παρακείμενο στρατόπεδο Αργέντη.


Από νωρίς το πρωί, αρκετές δεκάδες κατοίκων μπλόκαραν τους δρόμους και από τις δύο εξόδους του στρατοπέδου, είτε αφήνοντας οχήματα εκατέρωθεν του δρόμου είτε σχηματίζοντας οι ίδιοι αλυσίδα σε αγροτικό δρόμο που οδηγεί στη ΒΙΑΛ.
Στην περιοχή είχαν αναπτυχθεί ισχυρές –για τα δεδομένα του νησιού- αστυνομικές δυνάμεις, ενώ παρόντες ήταν η Εισαγγελέας Χίου (Σπυριδούλα Σταυράτη) και ο Αστυνομικός Διευθυντής Χίου (Γιώργος Κεβόπουλος).
Τελικά επικράτησε η ψυχραιμία και συμφωνήθηκε από όλες τις πλευρές να περιμένουν μέχρι την έκδοση της δικαστικής απόφασης από το Μονομελές Πρωτοδικείο Χίου στα ασφαλιστικά μέτρα του Δήμου Χίου.
Δημόσια ήταν η δέσμευση για τήρηση της απόφασης από τον πρόεδρο της Κοινότητας Χαλκειούς Κώστα Φουτράκη.
Να σημειωθεί ότι στο μπλόκο των κατοίκων βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, ο Αντιπεριφερειάρχης Β.Αιγαίου Γιάννης Ξενάκης και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιώργος Μπελέγρης.

Η αποχώρηση κατοίκων και αστυνομικών δυνάμεων, περί τις 10.30 το πρωί, έγινε με αρκετή ταλαιπωρία, αφού χρειάστηκε ακόμα και να μετακινηθούν με τα χέρια οχήματα έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να περάσουν τα λεωφορεία μεταφοράς των ΜΑΤ και των αστυνομικών δυνάμεων.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Μοιράσου το άρθρο: