Στα πλαίσια της προετοιμασίας του 14ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την «παραγωγική ανασυγκρότηση» του Βορείου Αιγαίου η διοίκηση του δήμου Ικαρίας ενημέρωσε το τεχνικό κλιμάκιο της Κυβέρνησης σχετικά με την άποψη της (την δημοσιεύουμε στην επόμενη σειρά) για το «αναπτυξιακό συνέδριο» και την στάση της απέναντι στο σχεδιασμό του συνεδρίου.

Η Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου, μελετούν, τεκμηριώνουν, όσο μπορούν καλύτερα, τα αιτήματά μας και συνοπτικά, ορισμένα από αυτά κατατέθηκαν (όπως έχουν διατυπωθεί με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και υπομνήματα της διοίκησης του δήμου) για μια ακόμα φορά , τονίζοντας ότι θα συνεχίσουμε να αναζητούμε την επίλυση τους.
Κατατεθήκαν οι προτάσεις του δήμου Ικαρίας για τα εξής θέματα:
 Έλλειψη προσωπικού σε υπηρεσίες του Δήμου Ικαρίας.
 Διαχείριση απορριμμάτων.
 Διαχείριση υδάτων-λυμάτων .
 Χρηματοδότηση αναγκαίων υποδομών του δήμου Ικαρίας .
 Ανάδειξη και αξιοποίηση των ιαματικών πηγών Ικαρίας.
 Βελτίωση των αθλητικών υποδομών της Ικαρίας .
 Για τα Χωροταξικά προβλήματα, των χρήσεων γης, του χαρακτήρα δασών και δασικών. εκτάσεων της Ικαρίας, την μάστιγα της «Αποίμενης κτηνοτροφίας».
 Για τα θέματα υγείας – πρόνοιας και την κατάσταση των υγειονομικών υπηρεσιών.
 Για την Παιδεία και τα προβλήματα Σχολικής Στέγης.
 Για τις Λιμενικές υποδομές και τις συγκοινωνίες.
 Τέλος κατατεθήκαν οι θέσεις του δήμου για τα Ζητήματα της «Νησιωτικότητας», για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ, και την σχεδιαζόμενη διοικητική μεταρρύθμιση.
Παράλληλα ενημέρωσαν ότι η Δημοτική Αρχή, καλεί το λαό των νησιών μας να υποδεχθεί αγωνιστικά το «αναπτυξιακό συνέδριο» της κυβέρνησης διεκδικώντας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του, δίνοντας την δίκη του απάντηση.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Βιτσαράς

Μοιράσου το άρθρο: