Έφυγε από την ζωή , σε ηλικία 89 ετών, μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της Σάμου, ο Τηλαύγης Δημητρίου. Πολιτικός μηχανικός, γιος του μεγάλου δασκάλου και πνευματικού ανθρώπου της Σάμου, του Νικολάου Δημητρίου, άσκησε το επάγγελμα στα πρώτα του χρόνια του αναλαμβάνοντας δημόσια και ιδιωτικά έργα. Διετέλεσε αμισθί Δήμαρχος Σαμίων αμέσως μετά την μεταπολίτευση, ως το 1978 και αργότερα Πρόεδρος του Νοσοκομείου Σάμου, επίσης αμισθί.

Μαζί με τον αδελφό του ΄Αλκη, δημιούργησαν την πρώτη ξενοδοχειακή μονάδα αξιώσεων το DORYSSA BAY και στη συνέχεια το μεγάλο τουριστικό χωριό DORYSSA VILLAGE, συνδυάζοντας τον τουρισμό με την παράδοση και τον πολιτισμό του νησιού μας, αφού εκεί στεγάστηκε το όνειρο ζωής, το Πνευματικό Ίδρυμα που έφερε το όνομα του μεγάλου Νικολάου Δημητρίου, το τεράστιο έργο του οποίου είναι γνωστό και αποτελεί μέρος της ιστορίας της Σάμου.
Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 8/6 στις 17.30 το απόγευμα στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού.Η οικογένεια παρακαλεί αντί στεφάνων να δοθεί ενίσχυση στην μονή, στην είσοδο, κατά την προσέλευση των φίλων του εκλιπόντα.Σίγουρα η Σάμος στερήθηκε τα τελευταία χρόνια της ασθένειάς του και θα στερηθεί δια παντός τις υπηρεσίες ενός άξιου, εμπνευσμένου και δημιουργικού ανθρώπου. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην σύζυγό του Λουκία και στα παιδιά του Νίκο και Μήτση.

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Μοιράσου το άρθρο: