Σάμος: Ο πρωτογενής τομέας μαγεύει τους νέους

Επέλεξε  την ενασχόληση σε επαγγελματικό επίπεδο με την μελισσοκομία. Σήμερα ασχολείται ενεργά στην επιχείρηση που πριν από 20 χρόνια δημιούργησε ο πατέρας του.

Πρόκειται για το Θρασύβουλο Λύκο ο οποίος κρατώντας συνεχώς στο χέρι του τον φορητό υπολογιστή και το κινητό του και εκμεταλλευόμενος τις σύγχρονες τεχνολογίες συνεχίζει  το έργο του πατέρα του Δημήτρη Λύκου στην υπερσύγχρονη μονάδα  παραγωγής και τυποποίησης  μελιού, μοναδικής στο Αιγαίο  που  βρίσκεται στην περιοχή Κάμπος της Χώρας Σάμου.

Σάμος: Ο πρωτογενής τομέας μαγεύει τους νέους

«Είναι η μόνη λύση στους δύσκολα οικονομικούς καιρούς που διανύουμε και σου επιτρέπει να κάνεις πολλά και διαφορετικά πράγματα μαζί» αναφέρει στην ΕΡΤ  Αιγαίου ο Θρασύβουλος Λύκος. Η εμπειρία του πατέρα  σε συνδυασμό με την  τεχνογνωσία του γιού έχουν φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα για την επιχείρηση.  Οι προσπάθειές τους έχουν αποδώσει καρπούς.

Ωστόσο έχουν επενδύσει αρκετά και στη γνώση  για το λόγο αυτό συνεργάζονται με το τμήμα Μελισσοκομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  προκειμένου να βελτιώσουν το προϊόν.

Αρωγός στην προσπάθεια των ανθρώπων του πρωτογενή τομέα είναι η  Περιφερειακή Ενότητα Σάμου  που έχει ήδη αναθέσει μελέτη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών  σε ειδικευμένους καθηγητές , όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος . «Έχει υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση και έτσι σύντομα θα έχουμε  την επιστημονική τεκμηρίωση που απαιτείται ώστε να αποκτήσουμε Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης « Μέλι Σάμου».

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος