Με ανακοίνωσή του Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού –Νηπιαγωγείου Φούρνων ενημερώνει ότι θα συνεχίσει τον δίκαιο αγώνα του. Αναλυτικά αναφέρει:

«Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού –Νηπιαγωγείου Φούρνων, συνεχίζει τον δίκαιο αγώνα του.

Σήμερα, προχωρήσαμε και πάλι στο να μην στείλουμε τα παιδιά μας στα Σχολεία και, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στο κλείσιμο των Σχολείων.

Είμαστε ΕΔΩ, έξω από τα σχολεία που υπήρξαμε και εμείς μαθητές και αναλογιζόμαστε το μέλλον των παιδιών μας και, το μέλλον του νησιού.

Σήμερα, έχουμε μαζί μας και τους γονείς του Δημοτικού Σχολείου Χρυσομηλιάς, του νηπιαγωγείου Θύμαινας αλλά και, του Δημοτικού Σχολείου Θύμαινας.

Η πρόταση για υποχρεωτική μετακίνηση δασκάλου από το Δημοτικό Σχολείο Χρυσομηλιάς στο Σχολείο μας, μας βρίσκει αντίθετους. Εμείς, δεν επιθυμούμε να υποβαθμιστεί το Δημοτικό Χρυσομομηλιάς στο ήδη υποβιβασμένο Σχολείο μας. Θέλουμε τους δύο δασκάλους για να λειτουργήσουμε τουλάχιστον όπως τα τελευταία χρόνια. Δεν θέλουμε να υποβιβαστεί ΚΑΝΕΝΑ σχολείο της Ελλάδας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε:

– τον κο Βίτσα Δημήτριο, υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, που κατά την επίσκεψή του στο νησί μας, μας άκουσε, κατάλαβε το πρόβλημά μας και, μας υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να έχουμε τους δύο δασκάλους, όχι μόνο κατά τη φετεινή χρονιά, αλλά και για τα επόμενα χρόνια.

-Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιο που κατά την επίσκεψή του μας διαβεβαίωσε και ξέρουμε ότι κάνει ότι μπορεί για να βρεθεί λύση.

-Τους τομεάρχες του Υ.Π.Ε.Θ. που μας ακούνε και ενδιαφέρονται για την ανεύρεση λύσης.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούμε» .

 

 

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Μοιράσου το άρθρο: