Το Εργατικό Κέντρο Σάμου διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 18 Ιουνίου στις 8 μ.μ. στην πλατεία του Ευδήλου για το θέμα των πλειστηριασμών και στην ανακοίνωση του τονίζει: «Από 1 Μάη 2018 ξεκίνησαν και επίσημα τη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για κατάσχεση κινητών και ακινήτων, στους οποίους εντάχθηκαν και οι βεβαιωμένες οφειλές προς τους δήμους.
Συγκεκριμένα, ζητούν από τους Δήμους να πάρουν αναγκαστικά μέτρα για όσους οφείλουν πάνω από 500 ευρώ στο δήμο. Γίνεται πλέον φανερό ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε φαινόμενα μαζικών πλειστηριασμών από το σύνολο των κρατικών φορέων (εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, κ.ά.). Η επίθεση αφορά όλα όσα, με κόπους μιας ολόκληρης ζωής, έχει κατακτήσει η λαϊκή οικογένεια, όπως το σπίτι, το μαγαζί, το αυτοκίνητο, το χωράφι του μικρού αγρότη. Από τα στοιχεία των υπηρεσιών φαίνεται ότι τουλάχιστον 290 οφειλέτες από την Ικαρία βρίσκονται στο στόχαστρο των διαδικασιών των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών…..Με βάση την απόφαση στη σύσκεψη φορέων της Ικαρίας (Δήμος,σωματεία Δημόσιου-Ιδιωτικού τομέα,συνταξιούχοι κλπ) στις 6 Ιούνη στον Άγιο Κήρυκο, καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, όλο τον Ικαριακό λαό στην συγκέντρωση στην πλατεία Ευδήλου την Δευτέρα 18 Ιούνη, και ώρα 8 μ.μ. ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που βάζει χέρι στα σπίτια και την περιουσία της λαϊκής οικογένειας.
Διεκδικούμε από την κυβέρνηση :
Να προχωρήσει χωρίς χρονοτριβή σε νομοθετική ρύθμιση, που να προστατεύει τη λαϊκή οικογένεια από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις με γνώμονα την οικονομική της κατάσταση.
Να θεσμοθετήσει δυνατότητα διαγραφής όλων των μικροοφειλών για νοικοκυριά, μικροεπαγγελματίες, που αποδεδειγμένα δεν μπορούν και δεν έχουν να πληρώσουν, με ευθύνη και απόφαση των Δημοτικών Συμβουλίων.
Να απαλλάξει από οφειλές όλους όσους εντάσσονται στο Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, τους πολύτεκνους, τρίτεκνους, ΑμεΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ και μία κατοικία, καθώς και σε όσους είναι καταγεγραμμένοι από την κοινωνική υπηρεσία των Δήμων και που προσφεύγουν στις δομές φτώχειας ως οικονομικά ανήμποροι».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Βιτσαράς

Μοιράσου το άρθρο: