Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων νομού Χίου, με νέο Πρόεδρο τον γονιό από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Χίου Μιχάλη Πουλάδα.
Το νέο Συμβούλιο, που προέκυψε μετά από έκτακτες εκλογές λόγω του ότι είχαν παραιτηθεί από το προηγούμενο τα 6 από τα 7 μέλη, απαντώντας σε ερωτήματα που τέθηκαν σχετικά με την προετοιμασία της γενικής συνέλευσης και το γεγονός ότι συμμετείχαν μόλις 9 εκπρόσωποι συλλόγων, τονίζεται ότι όλη η διαδικασία έγινε σύμφωνα με το καταστατικό.

Μάλιστα διατυπώνονται αιχμές και κατά Μέσων Ενημέρωσης αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «… Προκαλεί εντύπωση η αδικαιολόγητη και ξαφνική επίθεση που δέχτηκε μέσω δημοσιευμάτων η όλη διαδικασία και κατ’ επέκταση το νεοεκλεγέν ΔΣ πριν καν αναλάβει καθήκοντα».

Βέβαια ενάντια στη διαδικασία υπήρξαν αντιδράσεις από 26 γονείς που επώνυμα ζητούσαν καλύτερη οργάνωση των εκλογών, με κύριο μέλημα την εκπροσώπηση περισσοτέρων σχολείων.

Στο συγκεκριμένο Δ.Σ. εκπροσωπούνται 3 Δημοτικά Σχολεία (και από άλλο δημοτικό να είναι το πρώτο αναπληρωματικό μέλος), 2 Γυμνάσια και 1 ΕΠΑΛ.

Μάλιστα στο Σχολικό Κέντρο Καμποχώρων και στο 1ο ΕΠΑΛ Βροντάδου φαίνεται ότι συμμετείχαν στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων τουλάχιστον 60 γονείς, αφού έχουν 2 μέλη στην Ένωση Γονέων με δικαίωμα ψήφου.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Μοιράσου το άρθρο: