Το Εθνικό Θέατρο, σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων έχουν σχεδιάσει πρόγραμμα για μία σειρά ζωντανών μεταδόσεων θεατρικών παραστάσεων παραγωγής του Εθνικού Θεάτρου, σε αίθουσες, που θα επιλεγούν σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές διαφόρων περιοχών, απομακρυσμένων από την έδρα του Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα.

Ο Δήμος Ικαρίας με ιδιαίτερη χαρά υποστηρίζει αυτό το πρόγραμμα, παραχωρώντας αρχικά ένα δημοτικό χώρο (παλιό δημαρχείο Αγίου Κηρύκου) και τοποθετώντας τον τεχνικό εξοπλισμό για την παρουσίαση των θεατρικών παραστάσεων. Εξασφαλίζοντας (σε συνεργασία με συλλόγους οικισμών) δυο ακόμα χώρους στην βόρεια Ικαρία (Στον Μάραθο της Δ.Ε Ευδήλου και στον Άγιο Δημήτριο της Δ.Ε Ραχών) και τον αναγκαίο εξοπλισμό, έτσι ώστε η δυνατότητα παρουσίασης των θεατρικών παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου να δοθεί σε όσο γίνεται περισσότερους κάτοικους του νησιού.
Μετά την επιτυχημένη «πρεμιέρα» που έγινε την 1η Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του παλιού δημαρχείου Αγίου Κηρύκου. Συνεχίζουμε την συνεργασία με το Εθνικό θέατρο παρουσιάζοντας το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου σε ζωντανή μετάδοση την παράσταση «Χριστουγεννιάτικη ιστορία», του Τσαρλς Ντίκενς
Η μετάδοση θα πραγματοποιηθεί:
 Στην αίθουσα εκδηλώσεων του παλιού δημαρχείου Αγίου Κηρύκου,
 Στην αίθουσα του Μάραθου της Δ.Ε Ευδήλου
 Στην αίθουσα του Άγιου Δημήτριου της Δ.Ε Ραχών
Ώρα προσέλευσης στις 20:00 η παράσταση θα αρχίσει στις 20:30 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Ρεπορτάζ: Γιώργος Βιτσαράς

Μοιράσου το άρθρο: