Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χίου συγχαίρει όλους τους υποψηφίους και τις υποψήφιες των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε όσους και όσες δεν πέτυχαν τους στόχους τους σε αυτή τη φάση να μην απογοητεύονται και να συνεχίσουν την προσπάθεια..
Η συντριπτική επιτυχία στα ΑΕΙ-ΤΕΙ των υποψηφίων από την Χίο , που αγγίζει το 93,2% στα Γενικά Λύκεια και το 58,8% στα Επαγγελματικά Λύκεια αλλά και το 20% ποσοστό πιο πάνω από τον πανελλαδικό γενικό μέσο όρο ,αποδεικνύει το αυξημένο ενδιαφέρον της Χιακής κοινωνίας για την εκπαίδευση και το μέλλον των παιδιών.
Ιδιαίτερη αναφορά οφείλουμε να κάνουμε στην Επαγγελματική εκπαίδευση που για πρώτη φορά δόθηκε η δυνατότητα στους αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ. να διεκδικήσουν την πρόσβασή τους και σε Πανεπιστημιακές σχολές πέραν της πρόσβασής τους σε επιπλέον σχολές και τμήματα των ΤΕΙ.
Έτσι για πρώτη φορά, εφέτος έχουμε 278 επιτυχόντες από τα ημερήσια και 16 από τα εσπερινά ΕΠΑΛ σε πανεπιστημιακές σχολές ανάμεσα σε αυτές ιατρικές, πολυτεχνικές, οικονομικές κ.λπ. Επίσης για πρώτη φορά εισάγονται απόφοιτοι από τα εσπερινά ΕΠΑΛ σε στρατιωτικές σχολές.
Από την Χίο εισάγονται από τα ΕΠΑΛ συνολικά 5 απόφοιτοι σε Πανεπιστημιακές σχολές και 3 απόφοιτοι σε Αστυνομική,στρατιωτική και Πυροσβεστική Ακαδημία.
Εξίσου σημαντικό είναι η μηνιαία επιδότηση για την παροχή internet σε 72.000 πρωτοετείς φοιτητές, κάτι που υλοποιείται. για πρώτη φορά στην χώρα μας .
Στην Χίο,ξανασυστήθηκε το τμήμα Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο –που είχαν καταργήσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-αλλά και ιδρύθηκε το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο.Αποτελούσαν πάγια αιτήματα της Χιακής κοινωνίας και θα λειτουργήσουν από αυτή την χρονιά
Εμείς έχουμε έργα να δείξουμε για τον τόπο μας,ενώ η ΝΔ και το ΠΑΔΟΚ κατάργησαν ειδικότητες των ΕΠΑΛ,στερώντας από τους μαθητές το σχολείο τους και στέλνοντας 2500 εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κυβέρνηση υλοποιούν το 14χρόνο Δημόσιο, Δωρεάν και ποιοτικά αναβαθμισμένο Δημοκρατικό σχολείο για όλους και όλες, χωρίς καμιά διάκριση,με αναβάθμιση και ενίσχυση του μορφωτικού ρόλου του Λυκείου,προκειμένου να αποκτήσει το κύρος και την αυτοτέλεια του και το απολυτήριο να ανακτήσει το κύρος του, ώστε αυτό με τη σειρά του να οδηγήσει μελλοντικά στο στόχο της ελεύθερης πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Αυτά προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κυβέρνηση για την εκπαίδευση και αυτά προσπαθεί να κρύψει η ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη και ο Κ.Μηταράκης,ο οποίος ,πετά την μπάλα στην εξέδρα , εμπλέκοντας την Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ σε παιχνίδια λαικισμού και εντυπώσεων..
Εσείς λατρεύετε την ιδιωτική πρωτοβουλία ,το σχολείο της αγοράς και την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών ενώ εμείς αγωνιζόμαστε για δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά.

 

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Μοιράσου το άρθρο: