Βόρειο Αιγαίο: Αντιδράσεις για κατάργηση υποθηκοφυλακείων

Την πλήρη αντίθεσή τους σε κατάργηση των υποθηκοφυλακείων της Λήμνου και της Ικαρίας εκφράζουν οι φορείς των νησιών Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της Διαβούλευσης επί του νομοσχεδίου με τον τίτλο «αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας» προβλέπεται η συγχώνευση του υποθηκοφυλακείου της Λήμνου με το υποθηκοφυλακείο της Μυτιλήνης, και των υποθηκοφυλακείων του Αγίου Κηρύκου και τους Ευδήλου με της Σάμου.

Σε επιστολή τους στον υπουργό Δικαιοσύνης, οι συμβολαιογράφοι, οι δικηγόροι, οι δικαστικοί επιμελητές και η υποθηκοφύλακας της Λήμνου τονίζουν ότι η περίπτωση της Λήμνου «είναι κραυγαλέο παράδειγμα της αστοχίας της ρύθμισης, χαρακτηριστικό της αντίθεσης με το σκοπό που θα ήθελε ο νομοθέτης, σύμφωνα με την κοινή λογική. Η Λήμνος είναι δυστυχώς για εμάς σε χειρότερη θέση από όλα τα νησιά (και φυσικά δεν συγκρίνουμε με τα υποθηκοφυλακεία της ηπειρωτικής Ελλάδας), λόγω της κάκιστης συγκοινωνιακής σύνδεσης με τη Μυτιλήνη. Γιατί έγγραφα που αφορούν το νησί να «ξενιτεύονται» ; ποιο δημόσιο συμφέρον προάγεται;».

Παράλληλα, δηλώνουν αποφασισμένοι να σταθούν απέναντι «στην επαπειλούμενη κατάφωρη αδικία και δεσμευόμαστε να υπερασπιστούμε με κάθε μέσο την διατήρηση του Υποθηκοφυλακείου Λήμνου ως αναγκαίου φορέα για την σύννομη δραστηριότητα, την ασφάλεια, την πρόοδο και την ανάπτυξη στο νησί μας».

Ο δήμος Ικαρίας με έγγραφό του εκφράζει την αντίθεσή του για την νομοθετική πρωτοβουλία η οποία καταργεί τα υποθηκοφυλακεία του Αγίου Κηρύκου και του Ευδήλου  και τα μεταφέρει στο αντίστοιχο της Σάμου, ενώ ζητά έκτος της διατηρήσεως και των δυο υποθηκοφυλακείων, τον διορισμό υποθηκοφύλακα Ευδήλου.

Ικαρία: Γιώργος Βιτσαράς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος