Το Διοικητικό συμβούλιο του Γ.Ν.Ζακύνθου, έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση, αποφάσισε ομόφωνα, να προχωρήσει στην παρακάτω ανακοίνωση, για την ενημέρωση των πολιτών:

«Η διαχείριση των βαρέως πασχόντων περιστατικών, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του Νοσοκομείου, έγινε με τον καλύτερα δυνατό επιστημονικά αποδεκτό τρόπο, όπως άλλωστε γινόταν από δεκαετίες στο Γ.Ν.Ζακύνθου, για βαρέως πάσχοντες ασθενείς , που χρειάζονταν μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.
Το τελευταίο διάστημα λόγω συγκυριών, νοσηρότητας, καιρικών συνθηκών, νοσηλεύθηκαν στην Παθολογική κλινική του νοσοκομείου μας τρεις διασωληνωμένοι ασθενείς, υπό την άοκνη θεραπευτική προσπάθεια του Παθολόγου-Εντατικολόγου κ. Αγαλιώτη και όλου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Παθολογικής Κλινικής και παρέμειναν οι δύο από αυτούς νοσηλευόμενοι , παρά τα συνεχή αιτήματα για να διακομισθούν σε Μ.Ε.Θ. , δεδομένης της μη λειτουργίας της ΜΕΘ Ζακύνθου.
Ο πρώτος εξ αυτών διεκομίσθη σε ΜΕΘ των Πατρών.
Η αντιμετώπιση των ασθενών έγινε σύμφωνα με τους κανόνες της Ιατρικής και Νοσηλευτικής Δεοντολογίας.
Ως Διοικητικό Συμβούλιο κάνουμε προσπάθειες να λειτουργήσει η ΜΕΘ του Νοσοκομείου, προσπάθειες που γίνονται διαχρονικά από το 2012 που άρχισε να λειτουργεί το νέο Νοσοκομείο Ζακύνθου.
Την ανάγκη αύξησης των κλινών ΜΕΘ αναδεικνύει το γεγονός ότι δεκάδες συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε κλίνες απλών θαλάμων αυτές τις ημέρες ανά τη χώρα.
Πάγιο αίτημα αποτελεί η αναγκαία επιχορήγηση προκειμένου να γίνουν οι διορισμοί εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και η κάλυψη των λειτουργικών δαπανών αυτής».

φωτο ert.gr

Μοιράσου το άρθρο: