Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς-Ιθάκης (ΕΚΚΙ) από κοινού με την ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης (ΕΛΜΕ-ΚΙ) πραγματοποίησε τη Δευτέρα 11 Σεπτέμβρη, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, παρέμβαση στη διοίκηση του καταστήματος του ΟΤΕ στο Αργοστόλι σε σχέση με την καινούρια κεραία της COSMOTE που έχει στηθεί στην ταράτσα του κτηρίου και τις επιπτώσεις που θα έχει η λειτουργία της στους κατοίκους της πόλης και ιδίως στους μαθητές καθώς πολύ κοντά βρίσκονται σχολικά συγκροτήματα.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΕΚΚΙ και της ΕΛΜΕ-ΚΙ αναφέρονται τα εξής:

«Στη συζήτηση που είχαμε με τον προϊστάμενο του καταστήματος παραδέχθηκε και ο ίδιος τον κίνδυνο τόσο για τη δημόσια υγεία όσο και για την υγεία των ίδιων των εργαζομένων του ΟΤΕ καθώς ούτε ο ίδιος έχει ενημερωθεί για το πότε θα ενεργοποιηθεί και ποια θα είναι η εμβέλειά της.

Γνωρίζουμε πολύ καλά όμως ποιος είναι ο στόχος αυτής της ενέργειας: η εξυπηρέτηση του τουριστικού κεφαλαίου και η αύξηση της κερδοφορίας του την ίδια ώρα που η λαϊκή οικογένεια πληρώνει πόλυ ακριβά τις υπηρεσίες τηλεφωνίας και ίντερνετ. Την ίδια ώρα που η υγεία στο νομό καταρρέει , που οι μαθητές στοιβάζονται σε κοντεΪνερ που οι εργατικές κατοικίες στο Ληξούρι στέκουν ερειπωμένες, γίνεται κύρια προτεραιότητα το «4G» ίντερνετ .Αλήθεια νομίζουν ότι μας κοροϊδεύουν; Είναι τόσο προσηλωμένοι στα κέρδη τους που πραγματικά η υγεία των εργαζόμενων πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων.

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας κάναμε λόγο για τα θανατηφόρα ατυχήματα του προηγούμενου διαστήματος, εδώ λοιπόν τώρα μιλάμε για θάνατο πάνω από τα κεφάλια των παιδιών μας και ας σπεύσουν οι «καθ’ ύλην» αρμόδιοι να μας πουν ότι όλα αυτά είναι υπερβολές και ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Λοιπόν, συνάδελφοι και αυτή η ενέργεια αποτελεί κομμάτι της ίδιας αντιλαϊκής αντεργατικής επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι , τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Είναι οι επιταγές της Ε.Ε. που και η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί στο δρόμο που άνοιξαν οι προηγούμενοι με συνένοχους την τοπική διοίκηση (δήμο & περιφέρεια).

Έχουμε υποχρέωσή ως ταξικό κίνημα , να εμποδίσουμε τα σχέδια τους με κάθε τρόπο , να μας βρουν και αυτήν τη φορά απέναντί τους. Εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί γονείς και μαθητές θα παλέψουμε μαζί με Τα άλλα και για τη δημόσια υγεία που απειλείται από αυτήν την αυθαίρετη ενέργεια της επιχείρησης του ΟΤΕ που μόνο στόχο έχει την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου».

Μοιράσου το άρθρο: