Με επιτυχία-σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση-πραγματοποιήθηκε 25/4 η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, με μεγάλη συμμετοχή αντιπροσώπων, εκπροσωπώντας περισσότερους από 930 ψηφίσαντες κατά το τελευταίο διάστημα, από 710 την προηγούμενη τριετία, ενώ εκπροσωπήθηκαν και τα 12 σωματεία της δύναμης του ΕΚΖ.

Την εισήγηση διάβασε ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΖ Γιώργος Κωνσταντίνου, ενώ τοποθετήσεις έγιναν από εκπροσώπους σωματείων φέρνοντας μια συνολική εικόνα από τους χώρους εργασίας και τα προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε χώρο ξεχωριστά όπως στα ξενοδοχεία, στις τράπεζες, μεταφορές, οικοδομές, λιμάνι κ.ά. και προβλήθηκε βίντεο με αποσπάσματα από την πλούσια δράση του ΕΚΖ.

Η πλούσια δράση του ΕΚΖ σε απεργίες, κινητοποιήσεις, αγώνας ενάντια στην απλήρωτη εργασία με επιτυχία, συσκέψεις, δράσεις για την υγεία, την παιδεία, τα σκουπίδια, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την μάχη με τις φονικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, η αλληλεγγύη προς εργαζόμενους και μετανάστες, τα λαϊκά φροντιστήρια, δράσεις που σε κάποιες περιπτώσεις ήταν πρωτόγνωρη όπως τον Φλεβάρη του 16 η απεργιακή συγκέντρωση για το ασφαλιστικό ξεπέρασε τα 2.000 άτομα και στις 15 Μάρτη του 17, για σκουπίδια και νοσοκομείο στην απεργία του εργατικού κέντρου και φορέων, η απεργιακή συγκέντρωση ξεπέρασε τα 5.000 άτομα, αποτιμήθηκε θετικά καιοι σύνεδροι ενέκριναν τις δράσεις το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του ΕΚΖ ομόφωνα.

Παρέμβαση από την Ε.Γ. του ΠΑΜΕ έκανε ο πρόεδρος του ΕΚ Λαυρίου Βάλσαμος Συρίγος, που μίλησε για την ανάγκη ανασύνταξης του κινήματος, τον πόλεμο αλλά και αποτελέσματα σε μια σειρά χώρων όπως ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, κατασκευές, τρόφιμα ποτά κ.α που πέτυχαν κατακτήσεις οι εργαζόμενοι με την γραμμή της ταξικής πάλης, συσπειρωμένοι στο ΠΑΜΕ.

Στο συνέδριο παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν εκτιμώντας την πλούσια δράση του ΕΚΖ από σωματεία του Δημοσίου ο πρόεδρος της ΕΛΜΕΖ Φώτης Προβής από το σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών η πρόεδρος Αλέκα Σεϊτανίδου,από τον Εμπορικό Σύλλογο η πρόεδρος Λιλή Μπουζιάνου, τον Δικηγορικό σύλλογο ο πρόεδρος Γιάννης Γιατράς, τον Φαρμακευτικό σύλλογο ο πρόεδρος κ. Βίτσος, τον σύλλογο Φοροτεχνικών ο πρόεδρος Νίκος Τσουκαλάς.

Οι σύνεδροι αποφάσισαν να παλέψουν σε κάθε χώρο δουλειάς για να πάρει χαρακτηριστικά μαζικής απεργιακής συγκέντρωσης η Πρωτομαγιά 10.30 στο Παλιό ΕΚΖ.

Εκλέχτηκε εφορευτική επιτροπή και οι εκλογές των αντιπροσώπων για την νέα διοίκηση του ΕΚΖ, θα πραγματοποιηθούν Κυριακή 6 Μάη από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ στα γραφεία του ΕΚΖ.

Μοιράσου το άρθρο: