Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου (ΕΚΖ) καταγγέλλει τις δεκάδες διακοπές ρεύματος που κάνει η διοίκηση της ΔΕΗ καθημερινά στη Ζάκυνθο, σε λαϊκά νοικοκυριά που βρίσκονται σε εξαθλίωση. Σε σχετική ανακοίνωση-καταγγελία του ΕΚΖ, επισημαίνεται ότι:

«Καθημερινά δεκάδες άνεργοι, εργαζόμενοι, άτομα με αναπηρία ακόμα και έγκυος γυναίκα καταγγέλλουν στα σωματεία του ΕΚΖ, ότι τους κόβεται το ρεύμα ή ότι δέχονται απειλές από την ΔΕΗ να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για να μην τους κόψουν το ρεύμα.

Εργαζόμενη της ζητήθηκε να πληρώσει ποσό χιλίων ευρώ για να μην της κόψουν το ρεύμα και ενώ πλήρωσε 800 ευρώ που βρήκε, συνέχισε να δέχεται απειλές για να φέρει και τα υπόλοιπα μέχρι να βγει και νέος λογαριασμός!!

Δεκάδες είναι οι περιπτώσεις με άτομα με αναπηρία, ανέργους κλπ. που καθημερινά ζουν κάτω από το φόβο των απειλών για διακοπή ρεύματος. Σημαντικός αριθμός φτωχών νοικοκυριών δεν μπορούν να κάνουν ρύθμιση χρεών, γιατί έχουν μπερδεμένα κληρονομικά ή νοικιάζουν σε ιδιοκτήτες που δεν έχουν ρολόι στο όνομα τους.

Η κατάσταση μάλιστα θα χειροτερέψει αφού κατόπιν καταγγελιών συνδικαλιστών της ΔΕΗ η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ πιέζει τους εργαζόμενους τεχνικούς να αυξήσουν τις διακοπές ρεύματος κατά προτεραιότητα και εν συνεχεία να »ασχοληθούν΄΄ με βλάβες δικτύου, την στιγμή που η διοίκηση της ΔΕΗ αυξάνει για μια φορά ακόμα τα τιμολόγια κατανάλωσης.
Τι γίνεται με τους μεγαλοοφειλέτες στη Ζάκυνθο;

Εκεί λοιπόν η Διοίκηση της ΔΕΗ κάνει τα στραβά μάτια. Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με οφειλές που φτάνουν και 15.000,00 ευρώ, δεν τους κόβετε το ρεύμα για οφειλές γιατί τώρα ΄΄δουλεύουν». Φυσικά για τη διοίκηση της ΔΕΗ, οι ξενοδοχειακές μονάδες δουλεύουν ενώ οι εργάτες και οι άνεργοι δεν χρειάζονται ρεύμα ας πεθάνουν!!

Αυτή είναι η απόρροια της ταξικής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής που παρέδωσαν την ΔΕΗ φιλέτο σε επιχειρηματικούς ομίλους και τώρα μας λένε ότι το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό αλλά έτσι λειτουργεί μια επιχείρηση η οποία πρέπει να μείνει βιώσιμη!! Είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται όλοι οι αστοί πολιτικοί – ανάπτυξη σε βάρος της εργατικής τάξης, των φτωχομεσαίων, των ανέργων κλπ

Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό, παράγεται από το φυσικό πλούτο και πρέπει να παρέχεται σε όλους όσους παράγουν το πλούτο σε αυτή την χώρα δηλαδή στους εργάτες.
Η κατάσταση δεν πάει άλλο:

το ΔΣ του ΕΚΖ απαιτεί από κυβέρνηση ΔΕΗ
-Μείωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ

-Καμία διακοπή ρεύματος για οφειλές σε φτωχά λαϊκά νοικοκυριά, σε ανέργους, αναπήρους, εγκυμονούσες εργαζόμενους με μισθούς κάτω των 600ευρώ, σε μικρές επιχειρήσεις, σε επιστήμονες

Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα που απασχολεί δεκάδες συμπολίτες μας που υποφέρουν πραγματικά και αποδεικνύεται ότι τα περί κοινωνικού τιμολογίου ήταν πραγματικά τίποτα.

-Την Παρασκευή 15/9 θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο τοπικό υποκατάστημα της ΔΕΗ στις 8 το πρωί.

-Θα τεθεί το θέμα από το Ε.Κ.Ζ. προς το Περιφερειακό Συμβούλιο και το Δημοτικό Συμβούλιο για να παρθούν σχετικές αποφάσεις,

-Τα σωματεία να οργανώσουν τα μέλη τους για αλληλεγγύη κανένας εργαζόμενος, άνεργος, μικροεπαγγελματίας χωρίς ρεύμα

-Αντιπροσωπεία του ΕΚΖ θα συναντηθεί από κοινού με εκπροσώπους της ΟΕΒΕ και του Εμπορικού Συλλόγου για από κοινού δράση».

Μοιράσου το άρθρο: