Ομόφωνα εκλέχθηκε το προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων (ΠΣΙΝ) στις εκλογικές διαδικασίες που πραγματοποιηθήκαν σε ειδική συνεδρίαση του σώματος, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, στην έδρα της ΠΙΝ στην Κέρκυρα.

Όπως αναφέρει η ΠΙΝ, ακολούθησαν οι διαδικασίες, όπως αυτές προβλέπονται από τη νομοθεσία και στη συνέχεια η πλειοψηφούσα παράταξη πρότεινε εκ νέου για τη θέση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, τον κ. Χρήστο Μωραϊτη, ενώ από τις παρατάξεις της μειοψηφίας προτάθηκαν για τη θέση του αντιπροέδρου ο περιφερειακός σύμβουλος Ζακύνθου (από την παράταξη «Νέα Ιόνιος Πολιτεία») κ. Γιώργος Στασινόπουλος και για τη θέση του γραμματέα ο κ. Δημήτρης Μπιάγκης (από την παράταξη «Μεγάλο Ιόνιο»).

Την πρόθεσή τους να ανανεώσουν την ψήφο εμπιστοσύνης στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστο Μωραΐτη εξέφρασαν οι επικεφαλής των παρατάξεων κ.κ. Σπύρου, Τσιλιμιδός και Σαλβάνος. «Υπήρξε εύστροφος, δεν πρόβαλε τον εαυτό του αλλά έδινε χρόνο στους περιφερειακούς συμβούλους και τον ξαναψηφίζουμε» δήλωσε ο κ. Τσιλιμιδός. «Εκτιμούμε τη συνεισφορά του και θα εκφραστούμε θετικά, ξεπερνώντας την ένταση των προηγούμενων ημερών», δήλωσε ο κ. Σπύρου. «Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης για να συνεχίσει το επιτυχημένο έργο του» δήλωσε ο κ. Σαλβάνος.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος δήλωσε ότι και η πλειοψηφούσα παράταξη ανταποκρινόμενη στο πνεύμα συνεννόησης και γόνιμης, από κοινού, συνεργασίας θα συμμετέχει στην προσπάθεια ομοθυμίας και θα στηρίξει τόσο τον κ. Στασινόπουλο (σ.σ. από τη μείζονα αντιπολίτευση) για τη θέση του αντιπροέδρου όσο και τον κ. Μπιάγκη για τη θέση του γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου. «Και οι τρεις υποψήφιοι συγκέντρωσαν την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων, αποδεικνύοντας έτσι την ομόφωνη βούληση του σώματος, παρά τις πολιτικές διαφορές, να υπάρξει πνεύμα ομοθυμίας για την λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου», επισημαίνει η ΠΙΝ.
Ο κ. Μωραΐτης ευχαρίστησε το σώμα για την εμπιστοσύνη και δήλωσε ότι θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να ανταποκριθεί στη μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνει, ενώ στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις του νέου αντιπροέδρου και του νέου γραμματέα.

Ακολούθησε η εκλογή μελών της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΙΝ για την οποία προτάθηκαν 4 μέλη από την πλειοψηφούσα παράταξη με τους αναπληρωματικούς τους και 2 μέλη από τις παρατάξεις της μειοψηφίας με τους αναπληρωματικούς τους.
Από την ψηφοφορία αναδείχθηκαν από την πλειοψηφούσα παράταξη τακτικά μέλη οι:
Δ. Μπάστας, Ν. Βαλλιανάτος, Στ. Γρηγόρης και Σπ. Αγγουράκη.
Και αναπληρωματικά μέλη οι:
Σ. Πεφάνη, Λ. Κατωπόδη, Σπ. Δραζίνος και Θ. Καμπίτσης.
Από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης εκλέγονται οι:
Γ. Τσιλιμιδός, Σωτ. Κουρής
Και αναπληρωματικά μέλη οι:
Αν. Σαλβάνος και Θ. Βερύκιος.

Εκλέχθηκαν όλοι ενώ πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής είναι, εκ του νόμου, ο Περιφερειάρχης ή ο Αντιπεριφερειάρχης που ορίζεται από τον Περιφερειάρχη.

Μοιράσου το άρθρο: