Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις 13-2-2018

-Ο Τομέας Υγείας με τη Γραμματεία Οργανωτικού της ΝΔ ξεκινάει κύκλο επισκέψεων και επαφών στα Ιόνια Νησιά και στην Ήπειρο το επόμενο διάστημα. «Πρόθεση της ΝΔ είναι τον Απρίλιο να διοργανώσει τέσσερα (4) Αναπτυξιακά Συνέδρια, ένα σε κάθε Νομό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Σε αυτά τα Αναπτυξιακά Συνέδρια θα αναπτυχθεί και θα οριστικοποιηθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για τα Ιόνια Νησιά», επισημαίνει σχετική ανακοίνωση της ΝΕ ΝΔ Ζακύνθου.
Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα επισκέψεων του κλιμακίου στους Νομούς, με επικεφαλής τον Βουλευτή Επικρατείας και Τομεάρχη Υγείας και Ιονίων Νήσων της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου, έχει ως εξής:
1)Κεφαλονιά, 14-15 Φεβρουαρίου
2)Ζάκυνθος, 22-23 Φεβρουαρίου
3)Κέρκυρα-Ιωάννινα-Θεσπρωτία, 1-2 & 3 Μαρτίου
4)Λευκάδα – Άρτα-Πρέβεζα, 8-9 & 10 Μαρτίου

-Τον Βασίλη Οικονόμου, θα πλαισιώσει ο Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης, αναφέρει άλλη ανακοίνωση-αυτή τη φορά- από την ΝΕ ΝΔ Κεφαλονιάς-Ιθάκης, η οποία ανακοίνωσε το σχετικό προγράμμα της επίσκεψης των στελεχών της παράταξης στον Νομό και συγκεκριμένα:
Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου
10:00 Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Ληξουρίου «Μαντζαβινάτειο»
12:00 Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Σάμης
14:00 Συνάντηση με προέδρους Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου
17:00 Νομαρχιακή Συνέλευση παρουσία και του Γραμματέα Οργανωτικού
Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου
9:30 Επίσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο
10:30 Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας-Αργοστόλι
12:00 Επίσκεψη στο νέο Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου
13:30 Συνέντευξη Τύπου στο Ξενοδοχείο «Μουίκης», Αργοστόλι.

-Σε συνέχεια των στοχευμένων δράσεων Τουριστικής προβολής του Δήμου Κεφαλονιάς στις Σκανδιναβικές Χώρες, με τις οποίες ήδη υπάρχει κατευθείαν αεροπορική σύνδεση με το νησί και παρατηρείται σταθερά ανερχόμενο ταξιδιωτικό ενδιαφέρον, ο Δήμος-σύμφωνα με σχετική ενημέρωση-συμμετέχει, για τέταρτη συνεχή χρονιά, στη διεθνή έκθεση Panorama World Festival, Travel – Taste – Culture, που θα αναπτυχθεί στη Στοκχόλμη από 17 έως 18 Φεβρουαρίου.
Μία σειρά από παράλληλες υποστηρικτικές δραστηριότητες με θεματικές ενότητες την τοπική γαστρονομία, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, τις πολιτιστικές δραστηριότητες του νησιού και τη Θρησκευτική περιήγηση θα πλαισιώσουν τις εργασίες της έκθεσης, ενώ έχουν ήδη προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν, συναντήσεις του Αντιδημάρχου Τουρισμού Ευάγγελου Κεκάτου, ως εκπροσώπου του Δημάρχου Κεφαλονιάς Αλέξανδρου Παρίση, με ταξιδιωτικούς δημοσιογράφους, πράκτορες τουρισμού, τour οperators και βloggers.

-Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, υποδέχθηκε χθες στο Δημαρχιακό Μέγαρο τον Ταξιδιωτικό Σύμβουλο Louis Yu. Στην Σύσκεψη, που ακολούθησε με θέμα τρόπους περαιτέρω αξιοποίησης της Ελληνο-Κινεζικής Συνεργασίας από τον Δήμο Κεφαλονιάς, συμμετείχε ο Α/Δήμαρχος Τουρισμού Ευάγγελος Κεκάτος. Σήμερα, Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, στις 13:00 στο Δημοτικό Θέατρο, ο κ.Κεκάτος, οργανώνει έκτακτη Τουριστική Επιτροπή , που θα τιμήσει με την παρουσία του ο κ.Yu, με θέμα την ενημέρωση για αναπτυξιακές δράσεις στην Κίνα.

-Ο Δήμος Ζακύνθου, σε συνεργασία με τον δικαιούχο φορέα Παροχής Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών, ξεκίνησε να υλοποιεί Σχέδιο Δράσης με τίτλο: «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Ζακύνθου», στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ιόνια Νησιά 2014-2020», για την «Κοινωνική ένταξη, ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και καταπολέμηση της φτώχειας & των διακρίσεων» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Για περισσότερες πληροφορίες: ΔΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΔΗΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-Τεμπονέρα, ποτάμι Αγ.Χαράλαμπους-ΤΗΛ: 26950 24757-Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή, 08:00-16:00.

-Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου χαιρετίζει τα σωματεία μέλη του, τους εργαζόμενους , κάθε έναν που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα αλληλεγγύης για οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.
«Ας συνεχίσουμε την βοήθεια με τον τρόπο που εμείς ξέρουμε. Καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, 18:00-21:00 στον 1ο όροφο του Ε.Κ.Ζ. συνεχίζουμε την συγκέντρωση τροφίμων», επισημαίνει το τοπικό συνδικαλιστικό όργανο.

-H Fraport Greece προσκαλεί σε ανοιχτή εκδήλωσή που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στις 13:00 στο Πνευματικό Κέντρο (Πλατεία Σολωμού), με αντικείμενο την παρουσίαση των σχεδίων σχετικά με την ανάπτυξη και αναβάθμιση του αεροδρομίου Ζακύνθου «Διονύσιος Σολωμός».

-Το Τμήμα Τουρισμού και Απασχόλησης του Δήμου Ζακύνθου, διοργανώνει Σχολή Εκπαίδευσης Ναυαγοσωστών στην Ζάκυνθο. Η Σχολή θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Φεβρουαρίου. Δηλώσεις συμμετοχής έως 18 Φεβρουαρίου.
Για επιπλέον πληροφορίες στο τηλέφωνο του Τμήματος Τουρισμού Δ. Ζακύνθου 2695361315 (κ. Κάρδαρη Αθηνά).

-Την Τετάρτη 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στις 10:00π.μ., θα πραγματοποιηθούν αρχαιρεσίες του ΄΄ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ΄΄για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) και Ελεγκτικής Επιτροπής (Ε.Ε.). Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο γραφείο του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες Ζακύνθου ΄΄ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ΄΄, στο ισόγειο του Διοικητηρίου Ζακύνθου. Όσοι ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι, πρέπει να υποβάλλουν έγγραφη δήλωση, έως και την ΤΡΙΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ. Τα μέλη τα οποία θα έρθουν να ψηφίσουν πρέπει να έχουν μαζί τους το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

-Συνεχίζονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις και σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η Καρναβαλική Επιτροπή Δήμου Ζακύνθου, σήμερα, Τρίτη 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, συνεχίζεται στις 6:00 μ.μ. η ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥΠΟΛΗ με – face painting και μάσκες (ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ).

-Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλονιάς (Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.) και η Οργανωτική Επιτροπή για το «Ληξουριώτικο Καρναβάλι 2018», προσκαλούν όλους την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στις 7:00μ.μ. σε ένα «νοσταλγικό ταξίδι» στα Καρναβάλια 1980 – 1990, «με οδηγό» τον Γεράσιμο Σωτ. Γαλανό, στο ξενοδοχείο «Summery» στο Ληξούρι. «Το ταξίδι αυτό μέσα στη βραδιά θα συνεχιστεί με τη σοπράνο Αναστασία Ζαννή σε ρυθμούς RETRO», επισημαίνει η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

-Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ ανακοινώνει την αλλαγή στις ώρες των κεντρικών παρελάσεων που θα γίνουν την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στο Αργοστόλι και το Ληξούρι. Έτσι το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής: Στο Αργοστόλι στις 2.00, η παρέλαση θα ξεκινήσει από την οδό Ριζοσπαστών και στο Ληξούρι στις 3.30 στην παραλία.

-Ανάμνηση θαύματος των Κολύβων Αγίου Θεοδώρου και το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου και ώρα 10.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Α΄ Νεκροταφείο το Ετήσιο Επίσημο Μνημόσυνο γι΄ αυτούς που αναπαύονται εκεί, αναφέρει ο Δήμος Ζακύνθου. «Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε σ΄ αυτό ενώνοντας τις προσευχές μας για την ανάπαυση των ψυχών τους», επισημαίνει ο Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς

Μοιράσου το άρθρο: