Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις 5-6-2018

-Την αύξηση των τελών καθαριότητας κατά 0,8 για όλους τους επαγγελματικούς χώρους, (στις οικίες παραμένουν στα ίδια επίπεδα) μεταξύ αυτών και οι τουριστικές επιχειρήσεις, ψήφισε κατά πλειοψηφία στην χθεσινή συνεδρίασή του, το δημοτικό συμβούλιο Ζακύνθου, με έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και τους εκπροσώπους των ξενοδόχων, τόσο για τη μη ανταποδοτικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών από τον δήμο, αλλά και τη μη νομιμότητα-όπως υποστήριξαν- της απόφασης.

-Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – Π.Ε. Ζακύνθου, και εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Ελευθέριο Νιοτόπουλο, κατατέθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων (2-6-2018) προγραμματική σύμβαση μεταξύ Π.Ε. Ζακύνθου και Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων-ΟΔΑΖ, με αντικείμενο την ανακαίνιση του παλιού κτιρίου του γηροκομείου του ΟΔΑΖ (έτος ανέγερσης 1976), συνολικού κόστους 266.000 ευρώ, όπου και εγκρίθηκε ομόφωνα. «Το έργο αυτό, το οποίο κλείνει μια σειρά καίριων επεμβάσεων και παρεμβάσεων με αποτέλεσμα την πλήρη ανακαίνιση και λειτουργική ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων του ΟΔΑΖ, αποτελεί μέρος μιας σειράς συνεχιζόμενων παρεμβάσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – Π.Ε. Ζακύνθου σε κτίρια δημοσίου συμφέροντος και ιδιαίτερου κοινωνικού αποτυπώματος, και αναμένεται να δημιουργήσει ένα νέο χώρο πολυδύναμης και πολύπλευρης υποστήριξης μιας σημαντικής μερίδας συμπολιτών μας», επισημαίνει ο κ.Νιοτόπουλος.

-Την ένταξη της πράξης «Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ιθάκης» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος. Το επιλέξιμο ποσό δημόσιας δαπάνης, η οποία προτείνεται για εγγραφή στο ΠΔΕ ανέρχεται σε 112.320 ευρώ. «Στόχος, η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή του δήμου Ιθάκης», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η ΠΙΝ.

-Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ προσκαλούν στην εναρκτήρια συνάντηση του έργου με τίτλο «Strengthening innovation and competitiveness of dairy enterprises through Mobile Laboratories of quality control» και ακρωνύμιο MobiLab, που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG Ελλάδα – Ιταλία. H συνάντηση θα λάβει χώρα σήμερα Τρίτη 5 Ιουνίου και ώρα 10:30 στην αίθουσα συσκέψεων στο Φαληράκι (Λουτρά Αγ. Νικολάου, Κέρκυρα). Την συνάντηση του έργου MobiLab θα χαιρετήσουν η Δρ. Λουκία Αικατερινιάδου (υπεύθυνη έργου), ο Δρ. Αθανάσιος Γελασάκης (WP3), ο Δρ. Γεώργιος Σαμούρης (WP4)- ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, η Τζένη Τσέλιου από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της ΠΙΝ , ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Εξωστρέφειας, Γιάννης Φοντάνας, ο εκπρόσωπος του Πανεπιστήμιου Μπάρι- Τμήμα Κτηνιατρικής και ο εκπρόσωπος του Μητροπολιτικού Δήμου Μπάρι. Για την υλοποίηση των δράσεων, μέσω του συγκεκριμένου έργου, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα λάβει το συνολικό ποσό των 205.410€, για αγορά κινητού εργαστηρίου ελέγχου, με το οποίο θα προβαίνει σε ελέγχους γαλακτοκομικών προϊόντων.

-Στην διεθνή έκθεση «Ποσειδώνια 2018» συμμετέχει ο Δήμος Κεφαλονιάς εκπροσωπούμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τουρισμού Ευάγγελο Κεκάτο. Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της, εχθές Δευτέρα 4 Ιουνίου, στο εκθεσιακό κέντρο «Metropolitan Expo», στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», στα Σπάτα, με 92 χώρες να εκπροσωπούνται και περίπου 2000 εκθέτες. Θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιουνίου. «Τα ‘’Ποσειδώνια’’ είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα ναυτιλιακά φόρουμ, που προωθεί ναυτιλιακές καινοτομίες και παρέχει ευκαιρίες για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση των συνεργασιών», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σχετική ανακοίνωση.

-Ανακοινώνεται από το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Λευκάδας, ότι το Σάββατο 9 Ιουνίου στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης του νησιού, με είσοδο από «Δαίρπφελδ» θα επιτρέπεται η διέλευση για τροφοδοσία έως τις 09:00 το πρωί, λόγω των προετοιμασιών για τους αγώνες του «8ου Πράσινου Ημιμαραθωνίου Δρόμου». Διευκρινίζεται ότι η τροφοδοσία για το τμήμα του κεντρικού πεζόδρομου, από «Αρακλειώτη» έως «Άγιο Μηνά» μπορεί να πραγματοποιηθεί όπως προβλέπεται.

-Το «ΚΟΝΤΟΜΙΧΕΙΟ» είναι επισκέψιμο, ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9:00 – 15:00, γνωστοποιεί ο Δήμος Λευκάδας. Το Λαογραφικό Μουσείο στεγάζεται στο πρώην Δημοτικό Σχολείο «Καβάλου», που βρίσκεται σε μια υπέροχη τοποθεσία. Το Μουσείο αναφέρεται στα εργαλεία και τη σημασία τους για την κοινωνία αλλά και την εποχή που κατασκευάστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν, όπως και στο κοινωνικό-οικονομικό πλαίσιο της εργασίας του Λευκαδίτη στην προ-βιομηχανική εποχή.

-Τους δημότες και επισκέπτες ότι τα σπήλαια της «Μελισσάνης» και της «Δρογκαράτης», από την 1η έως και 30η Ιουνίου, θα είναι ανοιχτά από Δευτέρα μέχρι και Κυριακή και ώρες 9:00 -18:00, ενημερώνει ο Δήμος Κεφαλονιάς.

-«Μία ακόμα χρονιά ολοκληρώνεται και ξεκινούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των μαθητών της Γ’ Λυκείου. Οι μαθητές μας θα δοκιμαστούν και θα επιδιώξουν να πετύχουν τους στόχους τους εξασφαλίζοντας μια θέση σε σχολές και τμήματα της αρεσκείας τους. Εύχομαι ολόψυχα σε εσάς, παιδιά, καλή επιτυχία και ελπίζω να δείτε όλα σας τα όνειρα να πραγματοποιούνται. Επίσης, δύναμη και κουράγιο στους γονείς σας και στους συναδέλφους μου εκπαιδευτικούς που σας στηρίζουν και σας βοηθούν στο δύσκολο αγώνα σας. Να μην ξεχνάτε ότι αυτή είναι απλά η πρώτη δοκιμασία στη μεγάλη διαδρομή της ζωής σας και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα να προσπαθείτε και να αγωνίζεστε με επιμονή, υπομονή και ελπίδα για το μέλλον», επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Θ.Χαλικιάς.

-Έλεγχοι για την πρόληψη της παραβατικότητας στα Ιόνια Νησιά. Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Κέρκυρα και Λευκάδα και είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν 47 άτομα για διάφορα αδικήματα. Βεβαιώθηκαν επιπλέον 160 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 32 παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Μοιράσου το άρθρο: