Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις 7-6-2018

«Επειδή, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, κατά κόρον γίνονται αναφορές και δηλώσεις διαφόρων από τα και στα ΜΜΕ περί αδράνειας, ανεπάρκειας κλπ των Δημοτικών Κοινωνικών Υπηρεσιών Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ζακύνθου, είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε ότι οι υποθέσεις που χειρίζεται η Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων (ΟΠΑ) του Δήμου Ζακύνθου έχουν απόρρητο χαρακτήρα και οι ενέργειες, όπως και τα πορίσματα της κοινωνικής εργασίας, όπως και ό,τι καταγράφεται κατά τη διάρκειά τους, έχουν τον χαρακτήρα του εμπιστευτικού. Μοναδικός αποδέκτης των ενεργειών και της κοινωνικής δουλειάς της ΟΠΑ είναι η Εισαγγελική Αρχή, όπου βάσει των παραγγελιών της ενεργεί η ΟΠΑ», επισημαίνει ο Δήμος Ζακύνθου.

-Οι αλλαγές που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων «καμιά σχέση δεν έχουν με αναβάθμιση των σπουδών και των Ιδρυμάτων», τονίζει η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ και προσθέτει ότι «αποτελούν αναδιαρθρώσεις για την προσαρμογή του χώρου της Ανώτατης Εκπαίδευσης στις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ (Ενιαίος Χώρος Ανώτατης Εκπαίδευσης) και για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των μεγαλοεπιχειρηματιών». Επίσης, αναφέρει ότι «Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλεί και μπαίνει μπροστά για να διεκδικηθούν οι ουσιαστικοί όροι που απαιτούνται για να υπάρξει αναβάθμιση και ποιότητα στις σπουδές».

«Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, εισάγει το νομοσχέδιο «για τις δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου» στη Βουλή, σαν τον κλέφτη, με τη μορφή του «κατεπείγοντος». Δεν είναι η πρώτη φορά. Έτσι έκαναν όλες οι κυβερνήσεις που έφερναν αντιλαϊκούς-αντιεκπαιδευτικούς νόμους. Το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων. Θα ακολουθήσει το νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο, με τη μετατροπή του Λυκείου σε εξεταστικό κέντρο-φροντιστήριο και τον εξοβελισμό μαθημάτων και ειδικοτήτων από αυτό. Να μην περάσει! Να αποσυρθεί άμεσα! Καλούμε, τις Ενώσεις Γονέων της περιοχής μας, τους συλλόγους γονέων κάθε σχολείου, τα σωματεία του εκπαιδευτικού και ειδικού προσωπικού, τους φορείς της Ειδικής Αγωγής και του Αναπηρικού κινήματος, τους συναδέλφους στις δομές της Ειδικής Αγωγής (Ειδικά σχολεία, ΚΕΔΔΥ κ.α.) να οργανώσουν την αγωνιστική και μαζική παρουσία τους στην συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη 7/6, 13:30μμ, στα γραφεία της τοπικής Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης», επισημαίνει το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης.

-Η ΕΣΑμεΑ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την απουσία διαλόγου και διαβούλευσης σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις». «Σε ένα νομοσχέδιο, στο οποίο αντιμετωπίζονται ζωτικής σημασίας εκπαιδευτικά θέματα, μεταξύ των οποίων και θέματα εκπαίδευσης ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, θα περιμέναμε να αναζητηθεί η γνώμη και η θέση του αναπηρικού κινήματος. Το επιδιώξαμε συστηματικά και τεκμηριωμένα χωρίς ανταπόκριση, χωρίς καν η ΕΣΑμεΑ να κληθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων», επισημαίνει η ΕΣΑμεΑ.

«Ο Πρόεδρος και το ΔΣ της ΠΕΔ (Περιφερειακής Ένωσης Δήμων) Ιονίων Νήσων συναισθανόμενοι την επείγουσα κατάσταση και τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, στον οποίο έχουν περιέλθει οι Δήμοι της Κέρκυρας και των Παξών, λόγω του αδιεξόδου στην αποκομιδή και τη διαχείριση των απορριμμάτων και του επακόλουθου γεγονότος, ότι υπάρχουν χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών στους δρόμους και τους οικισμούς, εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους Δήμους και τους κατοίκους της Κέρκυρας και των Παξών, που δοκιμάζονται εν μέσω μάλιστα της τουριστικής σεζόν», επισημαίνει η ΠΕΔ-ΙΝ. Μάλιστα, ζητά από τα συναρμόδια Υπουργεία να συνδράμουν στην εξαιρετικά δύσκολη αυτή κατάσταση και από την ΚΕΔΕ να πιέσει όλους τους αρμόδιους φορείς και να συνδράμει την προσπάθεια για αντιμετώπιση των προβλημάτων, προκειμένου να μπορέσει όσο το δυνατόν συντομότερα να επανέλθει η ομαλότητα και να αποφευχθεί η απειλή της δημόσιας υγείας.

-Στην «άμεση» όπως τη χαρακτήρισε σχέση της ΧΑ στη διαχείριση των απορριμμάτων του ΧΥΤΥ Λευκίμμης και στην ανάγκη της ανάληψης πρωτοβουλιών από το δημοκρατικό λαό της Λευκίμμης και των φορέων της Νότιας Κέρκυρας, για την κοινωνική συνοχή, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, εχθές, κατά τη διάρκεια συνέντευξής Τύπου ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος , επισημαίνοντας πως η δράση της ΧΑ στην περιοχή αποκαλύφθηκε με την παρουσία του βουλευτή της σε εκδήλωση κινητοποίηση – συναυλία των Λευκιμμιωτών, που διοργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, κατά του ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ Λευκίμμης. «Έχουμε όλοι υποχρέωση να υπερασπιστούμε την κοινωνική συνοχή το δικαίωμα σε καθαρό περιβάλλον, την επιτυχή διαχείριση της καθημερινότητας. Εμείς ως Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα το πράξουμε συνειδητά και σταθερά. Καλούμε κάθε φορέα του τόπου, κάθε πολιτική δύναμη, ανεξάρτητα αν συμφωνούμε μαζί της στο δια ταύτα, να πράξει ομοίως καθαρά και χωρίς αμφισημίες αυτό που πρέπει να πράξει αυτή τη στιγμή» τόνισε ο κ. Γαλιατσάτος.

-Ο ΕΑΣ Ζακύνθου ενημερώνει τους αγρότες, ειδικού καθεστώτος – δικαιούχους επιστροφής ΦΠΑ, ότι από εχθές Τετάρτη 6 Ιουνίου ξεκίνησε η κατάθεση πρωτότυπων τιμολογίων πώλησης αγροτικών προϊόντων 2017.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά: Αντίγραφο και των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας και πρωτότυπα τιμολόγια πώλησης αγροτικών προϊόντων 2017.
Τμήμα ΟΣΔΕ – ΦΠΑ Τηλέφωνο επικοινωνίας 2650-27612.

-Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου εκφράζει την αλληλεγγύη του και την στήριξη του, στους απεργούς της προβλήτας ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO και του ΟΛΠ, «που δίνουν ένα δίκαιο και σκληρό αγώνα για υπογραφή ΣΣΕ, καμιά μορφή ελαστικής εργασίας, πλήρη απασχόληση για όλους, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας με ενιαία επιτροπή, ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, δουλειά με δικαιώματα».

-Συνελήφθησαν (05-06-2018) στη Λευκάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, σε τρείς διαφορετικές περιπτώσεις, τρεις ημεδαποί 39, 41 και 62 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε κατοικίες του 62χρονου, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μια (1) ζυγαριά ακριβείας και ένα φυσίγγιο πυροβόλου όπλου, στην κατοχή του 41χρονου, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και στην κατοχή του 39χρονου, καθώς και σε έρευνα στην οικία του παρουσία δικαστικού λειτουργού, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.

-Ανακοινώνεται από τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Θ.Χαλικιά, ότι το Σάββατο 9 Ιουνίου, η προγραμματισμένη από τον κανονισμό λειτουργίας, διακοπή της εισόδου στο νησί της Λευκάδας από την πλωτή γέφυρα (οδικώς) από 19:00 έως 19:15, θα πραγματοποιηθεί από 18:50 έως 19:20 στο πλαίσιο του 8ου Πράσινου Ημιμαραθωνίου.

Μοιράσου το άρθρο: