ΕΡΤ Ζακύνθου: Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις 8-6-2018

-Την παρέμβαση εισαγγελέα-τον οποίο επισκέφτηκε και σήμερα το πρωί- για την διαρροή ανεπεξέργαστων-σύμφωνα με την πρώτη διαπίστωση των αρμόδιων υπηρεσιών-λυμάτων, από τον βιολογικό σε παρακείμενο ποτάμι,(στο ύψος της γέφυρας «Ξιφίτα» και το οποίο καταλήγει στην περιοχή του Αγίου Χαραλάμπη στην πόλη και τελικά στη…θάλασσα) ζήτησε εχθές ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος. Νωρίτερα, είχε μεταβεί στην περιοχή του βιολογικού (παρουσία αστυνομίας, λιμεναρχείου, τμήματος περιβάλλοντος και υγειονομικού), εξαιτίας της αφόρητης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες, με την ανυπόφορη δυσοσμία και την…μαυρίλα στα νερά του ποταμιού, καθώς και τις καταγγελίες κατοίκων και επιχειρηματιών της ευρύτερης περιοχής των Αμπελοκήπων. Με την δημοτική αρχή και την ΔΕΥΑΖ να κάνουν λόγο…για ανθρώπινο λάθος σε συνδυασμό με τα αυξημένα φορτία λόγω τουριστικής περιόδου, ενώ υπάρχουν υπόνοιες πως επειδή «φρακάρισε» ο βιολογικός, κάποιοι σκέφτηκαν να τον αφήσουν…λίγο «λάσκα», για να…«ανακουφιστεί», πριν… «σκάσει» εντελώς και γεμίσει ο τόπος…«ζωντανά» λύματα, είτε προερχόμενα από τον Πλάνο είτε και από άλλες τουριστικές περιοχές ή πιο σωστά, από όλες μαζί! Ίσως και να μην μπόρεσαν να προλάβουν τη διαρροή ανεπεξέργαστων τελείως ή ελλιπώς επεξεργαζόμενων λυμάτων, με το δεύτερο να ισχύει για τον δήμαρχο, ο οποίος έκανε λόγο για δύο αντλίες που συντηρήθηκαν αλλά…ξεχάστηκαν να μπουν σε λειτουργία, με αποτέλεσμα για ένα διάστημα να υπάρξει το συγκεκριμένο πρόβλημα.

«Από τον Εμπορικό Σύλλογο Ζακύνθου ο οποίος είναι μέλος της Ομοσπονδίας μας, ενημερωθήκαμε για την συνεδρίαση του Δημοτικού σας Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής όπου αποφασίστηκε ή αύξηση των δημοτικών τελών κατά 38% και μάλιστα μόνο για τους επαγγελματίες του νησιού. Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε την αντίθεσή μας στην απόφασή σας αυτή καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι το ελληνικό εμπόριο κι οι επιχειρήσεις γενικότερα έχουν εισέλθει σε μεγάλη ύφεση λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης και ότι στην αγορά επικρατεί ένα κλίμα ανασφάλειας. Τα καταστήματα κλείνουν ενώ πολλές επιχειρήσεις οι οποίες παραμένουν ακόμα σε λειτουργία δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους. Ο οικονομικός στραγγαλισμός των επιχειρήσεων σε συνδυασμό με τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης, δεν αφήνει στους συναδέλφους τα περιθώρια να ανταποκριθούν στην αύξηση των τελών», επισημαίνει μεταξύ άλλων σε επιστολή της στον Δήμαρχο Ζακύνθου Π.Κολοκοτσά, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας. Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη ανακοίνωση-διαμαρτυρία, εκδόθηκε και από την Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων-Διαμερισμάτων νομού Ζακύνθου.

-Σε διψήφια ποσοστά συνεχίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά η άνοδος των αεροπορικών αφίξεων από το εξωτερικό στα Ιόνια Νησιά. Συγκεκριμένα τον Μάιο σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, οι αφίξεις στα αεροδρόμια εμφάνισαν τα ακόλουθα αποτελέσματα (στοιχεία Fraport): Κέρκυρα: +24,25%. Επίσης, η αεροπορική κίνηση εσωτερικού (μικτή, αφίξεις και αναχωρήσεις) παρουσίασε άνοδο +16,90%. Άκτιο : +5,35%. και +7,10%, αντίστοιχα. Κεφαλονιά: +33,80% και +23.90%. Ζάκυνθος: +21,30% και +9,70%.

-Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Βουλευτής Ζακύνθου) Σταύρος Κοντονής και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωνάς Νικολάου υπέγραψαν σήμερα στη Λευκωσία Μνημόνιο Διοικητικής Συνεργασίας. Το Μνημόνιο, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των δικαστηρίων, τη δικαστική συνεργασία, την ανταλλαγή προγραμμάτων για τη λειτουργία των σωφρονιστικών ιδρυμάτων καθώς και θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όπως υπογράμμισαν οι δύο Υπουργοί, το Μνημόνιο, εντάσσεται στο πλαίσιο της στενής μεταξύ τους συνεργασίας, η οποία δεν περιορίζεται μόνο σε διμερές επίπεδο αλλά επεκτείνεται και στο πλαίσιο των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

-Συνεδριάζει με 23 θέματα στην ημερήσια διάταξη, στις 12 Ιουνίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 17:00 στο Διοικητήριο (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων), το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας.

-Συνεδριάζει με 4 θέματα στην ημερήσια διάταξη, στις 11 Ιουνίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:30, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» (αίθουσα Αντίοχου Ευαγγελάτου), το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς.

-Ο ΕΑΣ Ζακύνθου ενημερώνει τους αγρότες, ειδικού καθεστώτος – δικαιούχους επιστροφής ΦΠΑ, ότι, από την Τετάρτη 6 Ιουνίου ξεκίνησε η κατάθεση πρωτότυπων τιμολογίων πώλησης αγροτικών προϊόντων 2017.
-Τα απαραίτητα δικαιολογητικά:
-Αντίγραφο και των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας
-Πρωτότυπα τιμολόγια πώλησης αγροτικών προϊόντων 2017
Τμήμα ΟΣΔΕ – ΦΠΑ Τηλέφωνο επικοινωνίας 2650-27612.

-Από εχθές Πέμπτη 7 Ιουνίου και ώρα 18:00 μ.μ. μέχρι και το Σάββατο 9 Ιουνίου και ώρα 10:00 π.μ., ο Εθνικός Δρυμός Αίνου, θα παραμείνει κλειστός για όλους, καθώς, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η κατηγορία κινδύνου για την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς, αντιστοιχεί σε 4 (Πολύ Υψηλή). Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, θα μεριμνήσει, να ενημερώνει τις αρμόδιες αρχές για την εφαρμογή του μέτρου. Παρακαλούνται οι κάτοικοι του νησιού, όπως συνεργάζονται με τις αρμόδιες υπηρεσίες, για την εφαρμογή του μέτρου και την προστασία του Εθνικού Δρυμού Αίνου.

-Η πληρωμή διατροφικού επιδόματος Νεφροπαθών –Μεταμοσχευμένων για το μήνα Μάιο 2018, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 ΙΟΥΝΙΟΥ. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2671362703 κ. Καραδημήτρη Ιωάννα. Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλονιάς-Ιθάκης.

-Μηνιαία δραστηριότητα των αστυνομικών υπηρεσιών των Ιονίων Νησιών-Συνελήφθησαν συνολικά 602 άτομα και εξιχνιάστηκαν 125 υποθέσεις που αφορούσαν ανθρωποκτονία, κλοπές και διαρρήξεις, τη διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών καθώς και άλλα αδικήματα. Από τα 602 άτομα, τα 217 συνελήφθησαν στην Κέρκυρα, 183 στη Ζάκυνθο, 123 στην Κεφαλονιά και 79 στην Λευκάδα για το χρονικό διάστημα του Μαΐου 2018.

«Σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές που γράφουν πανελλήνιες εξετάσεις εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία, με ψυχραιμία, ηρεμία και πίστη… Να είστε σίγουρες και σίγουροι ότι οι προσπάθειές σας θα ανταμειφθούν, γι’ αυτό, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ποτέ να μην σταματήσετε να δίνετε το 100% των δυνάμεών σας για να πετύχετε τους στόχους σας», επισημαίνει σε μήνυμα του Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης.

«Είναι κοινό πια να λέμε στις μαθήτριες και τους μαθητές που δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις ότι ακόμη κι αν αποτύχουν, δεν χάθηκε τίποτε, ούτε φυσικά τελείωσαν οι ευκαιρίες στη ζωή τους… Είναι αλήθεια όμως, γιατί τελικώς αυτό που έχει σημασία είναι η προσπάθεια για να πετύχεις αυτό που αγαπάς. Όταν μάλιστα αυτή η προσπάθεια είναι συνεχής, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έρθει και η επιτυχία, ως φυσική συνέπεια», επισημαίνει σε μήνυμα της η ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Κεφαλληνίας & Ιθάκης.

-Ανακοινώνεται από τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Θ.Χαλικιά, ότι το Σάββατο 9 Ιουνίου, η προγραμματισμένη από τον κανονισμό λειτουργίας, διακοπή της εισόδου στο νησί της Λευκάδας από την πλωτή γέφυρα (οδικώς) από 19:00 έως 19:15, θα πραγματοποιηθεί από 18:50 έως 19:20 στο πλαίσιο του 8ου Πράσινου Ημιμαραθωνίου.

Μοιράσου το άρθρο: