Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις 14-3-2018

-Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ζακύνθου, από αντιπροσωπεία του εργατικού κέντρου και εργαζόμενων στο ΚΔΑΥ (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών) κοντά στο αεροδρόμιο, ζητήθηκε και εξασφαλίστηκε η δέσμευση της δημοτικής αρχής και του ΦοΔΣΑ για τη δικαίωση τους, αφού, είναι απλήρωτοι επί μήνες, ενώ εργάζονται σε άθλιες-όπως τονίστηκε-συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, με ευθύνη της εταιρείας GREENMEDIA ΕΠΕ, ιδιοκτησίας Ρέντζου. Επίσης, το δημοτικό συμβούλιο, ψήφισε κατά πλειοψηφία-ξανά-τον προϋπολογισμό του Δήμου, οικ.έτους 2018, δεδομένου, πως ο προηγούμενος δεν εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, γεγονός που αφορά στα δάνεια που είχε συνάψει στο παρελθόν ο Δήμος. Μάλιστα, επειδή ο Δήμος βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο εξαιτίας των παράνομων δανείων παλιότερης δημοτικής αρχής, με πλαστογραφημένες αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου, με αποτέλεσμα, να μην μπορεί ούτε προϋπολογισμό να συντάξει, συμφωνήθηκε από όλες τις παρατάξεις, να μην υπάρξει κανένας συμβιβασμός με τις τράπεζες. Τέλος, αποφασίστηκε να ενταθεί η δικαστική διένεξη, μέχρι να δικαιωθεί ο Δήμος, απέναντι στις απαιτήσεις των Τραπεζών, καθώς και να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών και να ζητηθεί η συνδρομή του τοπικού βουλευτή και υπουργού Δικαιοσύνης Στ.Κοντονή.

-Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε εχθές στις 13.02΄μμ, στην θαλάσσια περιοχή 44χλμ., νότια της Ζακύνθου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος του σεισμού, εκτιμάται στα 10χλμ., ενώ το επίκεντρό του, εντοπίζεται στο Ιόνιο Πέλαγος, ανοιχτά του κόλπου της Κυπαρισσίας.

-«Με απορία παρακολουθήσαμε τις προηγούμενες ημέρες τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Ζάκυνθο κ. Κοντονή να δηλώνει ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος Βουλευτής στο νησί μας», επισημαίνει η ΝΕ ΝΔ Ζακύνθου. «Εμείς, θέλουμε ο κ. Κοντονής να είναι υποψήφιος στη Ζάκυνθο, γιατί έτσι θα έχει τη δυνατότητα και ο Ζακυνθινός λαός να καταδικάσει τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτόν για όσα έχει κάνει! Στις επόμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα είναι κυβέρνηση και η Ζακυνθινή κοινωνία θα έχει τη δυνατότητα να εκλέξει Βουλευτή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματικά θα προσφέρει στη Ζάκυνθο», αναφέρει μεταξύ άλλων η τοπική κομματική οργάνωση.

-Συνεδριάζει στην Κέρκυρα, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το Σάββατο 17 Μαρτίου και ώρα 10:00 π.μ., με 20 θέματα στην ημερήσια διάταξη και 5 επερωτήσεις, το ΠΣΙΝ.

-Ειδική δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Μαρτίου και ώρα 10:30 π.μ. στο ξενοδοχείο « PARK HOTEL» στα Γουβιά Κέρκυρας, με αποκλειστικό θέμα : «Απολογισμός Πεπραγμένων Περιφέρειας Ιονίων Νήσων έτους 2017».

-Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και η ΕΛΜΕ του νομού, καλούν σε σύσκεψη (στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου) σήμερα Τετάρτη 14 Μάρτιου και ώρα 6 μ.μ., όλα τα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για τα τοπικά ζητήματα υγείας και την οργάνωση της πάλης, επίσης, σε παρέμβαση στην αντιπεριφέρεια την Τρίτη 20 του μήνα, στις 1 μ.μ., για τα ζητήματα των υποδομών συνολικά και ειδικότερα, την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων.

-Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου προκηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (08-11), την Παρασκευή16/3, συμπληρωματική της στάσης εργασίας της ΟΛΜΕ. Στη συνέχεια, μετά την κατάθεση σκεπτικών, η ΔΑΚΕ αποχώρησε και λόγω έλλειψης απαρτίας δε λήφθηκε άλλη απόφαση, αναφέρει η ΕΛΜΕΖ.

-343 άτομα συνελήφθησαν συνολικά ενώ εξιχνιάστηκαν 102 υποθέσεις που αφορούσαν απόπειρες ανθρωποκτονίας, ληστεία, κλοπές και διαρρήξεις, τη διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών καθώς και άλλα αδικήματα, αναφέρει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων, για το χρονικό διάστημα του Φεβρουαρίου. Ειδικότερα, από τα 343 άτομα, 136 συνελήφθησαν στην Κέρκυρα, 94 στη Ζάκυνθο, 60 στην Κεφαλονιά και 53 στην Λευκάδα.

-Ο Δήμος Ζακύνθου, λόγω προκήρυξης 14 θέσεων στις πολυσύχναστες παραλίες, για τη τουριστική σεζόν 2018 και προκειμένου να ολοκληρωθεί ο αριθμός των ναυαγοσωστών, συνεχίζει τα εκπαιδευτικά προγράμματα, προσκαλώντας νέους από το νησί, να δηλώσουν συμμετοχή για την υλοποίηση τους, τον Μάρτιο, με σκοπό τη λήψη πτυχίου και την πρόσληψή τους στο Δήμο. Για περισσότερες πληροφορίες στο γραφείο τουρισμού Δήμου Ζακύνθου στα τηλ.:26953 -61315, στο 26953-61300, κα Αθηνά Κάρδαρη.

-Ο Δήμος Κεφαλονιάς, καλεί κατόχους επαγγελματικών αδειών στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου που δεν έχουν ανανεώσει τις άδειές τους, να προσέλθουν στο Δημοτικό Κατάστημα και στο τμήμα αδειοδοτήσεων και ρύθμισης εμπορικών δραστηριοτήτων με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προκειμένου να θεωρήσουν τις άδειες έως τις 31 Μαρτίου. Για περισσότερες πληροφορίες στο τμήμα αδειοδοτήσεων Δήμου Κεφαλονιάς, στα τηλ. 26713-61018, 26713-61019.

-Η πληρωμή διατροφικού επιδόματος Νεφροπαθών – Μεταμοσχευμένων, για το μήνα Ιανουάριο 2018, θα πραγματοποιηθεί, την Παρασκευή 16 Μαρτίου, ενημερώνει η Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς. Για περισσότερες πληροφορίες, στην εν λόγω Δ/νση (Μομφεράτου 30, Αργοστόλι, τηλ.2671 362703 κ. Ιωάννα Καραδημήτρη).

-Μια βραδιά αφιερωμένη στον άνθρωπο, το φίλο, το ζακυνθινό δημοσιογράφο Γιώργο Γεωργιάδη, από την Λέσχη «Γέρανος», θα λάβει χώρα στην αίθουσα της Λέσχης «Ο Ζάκυνθος», το Σάββατο 24 Μαρτίου και ώρα 8:00 μ.μ., όπου η σύντροφός της ζωής του Ιωάννα Γαρδίκη και οι φίλοι του, θα ξεφυλλίσουν το φωτογραφικό άλμπουμ της ζωής του. Στη μνήμη του, η Ανδριάνα Λυκούρεση και ο Γιάννης Παντάκης θα ερμηνεύσουν σε πρώτη εκτέλεση δύο ποιήματα της Λενέτας Στράνη μελοποιημένα από το Γιάννη Παντάκη.

-Ο Αναπτυξιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας «το Κούκεσι », διοργανώνει-και-για το 2018 την γιορτή της παραδοσιακής Ζακυνθινής τηγανίτας – Γκλαούνα, την Κυριακή 18 Μαρτίου από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι στις 18:00 το απόγευμα, στην έδρα του συλλόγου στο παλιό σχολείο στην Καλλιθέα.

Μοιράσου το άρθρο: