Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις 14-6-2018

-Πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3 Ιουνίου επίσκεψη στην Ιθάκη της Γαλλίδας δημοσιογράφου κ. Sabine Syffius-Arnaud, συνοδευόμενης από την Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Γαλλίας κ. Δήμητρα Βοζίκη. Η εν λόγω δημοσιογράφος, Αντιπρόεδρος της δημοσιογραφικής ένωσης «Europress» και επικεφαλής των διεθνών θεμάτων του περιοδικού «Challenge» (οικονομικό εβδομαδιαίο περιοδικό το οποίο συγκρίνεται με τον «Economis»), ενημερώνεται σε τακτική βάση σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα, κυρίως σε θέματα οικονομίας και τουρισμού, ενώ έχει πολλές φορές επισκεφτεί τη Χώρα μας για πραγματοποίηση σχετικών ρεπορτάζ. Σε συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τον ΕΟΤ (Δ/νση Υπηρεσιών Εξωτερικού – Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων) της προτάθηκε επίσκεψη στην Ιθάκη, την οποία και η ίδια επιθυμούσε να γνωρίσει.

-Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας, πραγματοποιήθηκε ειδικά για τα Διαπόντια Νησιά (Μαθράκι, Οθωνούς και Ερείκουσα) δημοσιογραφική αποστολή, από 2 έως 5 Ιουνίου. Στην αποστολή συμμετείχαν η γνωστή δημοσιογράφος κ. Mariella Grossi και ο φωτογράφος κ. Giovani Tagini. Η άφιξη των παραπάνω, πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας στις 2 Ιουνίου και στη συνέχεια φιλοξενήθηκαν με προσφορά του ξενοδοχείου «MARBELLA». Την επομένη 3 Ιουνίου, με την φροντίδα των Αντιδημάρχων Μαθρακίου κ. Νόνης Μάστορα, Οθωνών κ. Θεόδωρου Λουκανάρη και Ερείκουσας κ. Ανδρέα Γουλή, αναχώρησαν για τα Διαπόντια Νησιά, με σκάφος προσφορά του Ο.Λ.Κ.Ε. Οι Αντιδήμαρχοι ξενάγησαν τους δημοσιογράφους και στα τρία νησιά, προσφέροντας τους γεύματα και δείπνα και ότι άλλο απαραίτητο για τους σκοπούς της αποστολής. Η φιλοξενία προσφέρθηκε από το ξενοδοχείο «Acantha Boutique Hotel» στην Ερείκουσα. Στις 5 Ιουνίου η αποστολή επέστρεψε στην Κέρκυρα, όπου οι Ιταλοί δημοσιογράφοι συνέχισαν το ταξίδι της επιστροφής. Την σχετική ενημέρωση-και για τις δύο δημοσιογραφικές αποστολές σε Ιθάκη και Διαπόντια-κάνει ο Αντι-περιφερειάρχης Τουρισμού-Νησιωτικής Πολιτικής Σπ.Γαλιατσάτος.

-Η αεροπορική εταιρεία Ryanair ανακοίνωσε εχθές Τετάρτη 13 Ιουνίου, μια νέα διαδρομή Κέρκυρα – Λονδίνο, από και προς το αεροδρόμιο Southend , με δρομολόγια δύο φορές την εβδομάδα. Οι νέες αυτές πτήσεις, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2019, ενόψει της επόμενης τουριστικής σεζόν. Έτσι οι επισκέπτες της Κέρκυρας θα μπορούν από τον ερχόμενο χρόνο, να απολαύσουν πλέον δύο συνδέσεις από και προς τα δύο αεροδρόμια του Southend και του Stansted. «Η ανακοίνωση της Ryanair με δύο νέες πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Southend του Λονδίνου, έρχεται να επιβεβαιώσει, με τον καλύτερο τρόπο, τις δηλώσεις της ΠΙΝ, ότι υπάρχει μεγαλύτερη τουριστική ζήτηση, από κάθε άλλη φορά, όχι μόνο για τη φετινή χρονιά , αλλά και για το 2019. Εξάλλου, εντός της προσεχούς εβδομάδος θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα της καμπάνιας- συνδιαφήμισης που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με την παραπάνω αεροπορική εταιρεία», επισημαίνει ο Αντι-περιφερειάρχης Τουρισμού-Νησιωτικής Πολιτικής Σπ.Γαλιατσάτος.

-Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην πικετοφορία του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου σήμερα Πέμπτη 14 Ιουνίου στις 19:30 μπροστά από το κτίριο της πρώην Νομαρχίας, απευθύνουν το ΕΚΖ και το τοπικό Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι: «Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει τις επόμενες μέρες με τη γνωστή μορφή του κατ’ επείγοντος, νέο πολυνομοσχέδιο με δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στην τέταρτη αξιολόγηση. Αρκετά από αυτά όχι μόνο διαψεύδουν πανηγυρικά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί επαναφοράς τάχα των συλλογικών διαπραγματεύσεων μετά το ‘’τέλος των μνημονίων’’ αλλά στερεώνουν το έδαφος της νομιμοποίησης όλων των αντεργατικών μέτρων που έχουν έρθει ως σήμερα με βάση τον ‘’Κώδικα Εργατικού Δικαίου και Κώδικα Ρυθμίσεων Εργασίας’’».

-Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς-Ιθάκης, πραγματοποιεί αύριο Πέμπτη 14 Ιουνίου στις 20:00, πικετοφορία, μπροστά στα γραφεία του, στο Αργοστόλι. Επίσης, κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση του ΕΚΚΙ, ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο των προαπαιτούμενων της 4ης αξιολόγησης, απευθύνουν, μεταξύ άλλων, το ΝΤ Κεφαλονιάς-Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ και η ΕΛΜΕ-ΚΙ, η οποία, επίσης, συμμετέχει στην σημερινή πανελλαδική στάση εργασίας στο δημόσιο.

-Καταρτίστηκε ο οριστικός Πίνακας Κατάταξης των επενδυτικών σχεδίων Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, που υποβλήθηκαν προς υπαγωγή στο καθεστώς της Γενικής Επιχειρηματικότητας του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/16, που έγιναν στο πλαίσιο της υπ’ αριθμό 108645/2016 πρόσκλησης. Σύμφωνα με τον οριστικό πίνακα κατάταξης , υπάγονται συνολικά επτά επενδυτικά έργα, με το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργικής απασχόλησης να ανέρχεται συνολικά στα 2.629.838, 70 ευρώ και το συνολικό ποσό της φορολογικής απαλλαγής σε 1.591,332,40 ευρώ.

-Η ΤΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ 5 ΗΡΩΕΣ ΕΑΜΙΤΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΘΕΚΛΗ ΠΟΥ ΚΡΕΜΑΣΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ ΤΟ 1944. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΟΥΝIOY ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ (ΤΟΠΟΣ ΘΥΣΙΑΣ) ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΜΕ ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΡΑΛΛΑΤΟ, ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΕΛΙΟ ΜΑΓΑΛΙΟ. (ΘΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 10.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΤΑΦΗΣ ΤΟΥΣ – ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΜΜΟΥΣΑ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ).

-Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας, στην 16η τακτική συνεδρίαση της 12ης Ιουνίου, μεταξύ άλλων, αποφάσισε την διεξαγωγή ειδικής δημόσιας συνεδρίασης για τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018 και ώρα 17:00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, την έγκριση της μελέτης, των τευχών δημοπράτησης και τον καθορισμό του τρόπου εκτέλεσης του έργου: «ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ – ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΡΥΑΣ, ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ», προϋπολογισμού 57.000,00 €., την ένταξη του Δήμου στις επιχειρήσεις/φορείς που συμμετέχουν στην υλοποίηση Προγραμμάτων Μαθητείας για τους μαθητευόμενους και σπουδαστές των δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΠΑ.Λ., ΕΠΑ.Σ., Ι.Ε.Κ.) κατά το σχολικό έτος 2018-2019, την συγκρότηση ειδικής επιτροπής επιλογής για την καταγραφή, έλεγχο και αξιολόγηση των αιτήσεων για την κάλυψη κενών θέσεων εγγραφής νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς, περιόδου 2018-2019 και την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης της πράξης «Τρισδιάστατος τουριστικός οδηγός προβολής και ανάπτυξης της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς του Δήμου» προϋπολογισμού 297.600,00€ του ΕΠ «Ιόνια Νησιά» 2014-2020.

-Συνελήφθη την Κυριακή το βράδυ (10-06-2018), στο Κρυονέρι Ζακύνθου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), 18χρονος αλλοδαπός για το αδίκημα της κλοπής. Ειδικότερα, ο 18χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς που εκτελούσαν περιπολία και συνελήφθη, καθώς από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι λίγη ώρα πριν είχε αφαιρέσει από σταθμευμένο όχημα διάφορα αντικείμενα και έγγραφα. Στην κατοχή του 18χρονου βρέθηκαν τα αντικείμενα και παραδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Ο 18χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

-Συνελήφθη (12-06-2018) στην Λευκάδα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, 55χρονος ημεδαπός, για καλλιέργεια κάνναβης. Ειδικότερα, o 55χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, στο πλαίσιο της οποίας διαπιστώθηκε η καλλιέργεια κάνναβης, σε χώρο της κατοικίας του. Από την έρευνα που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (10) δενδρύλλια κάνναβης ύψους από είκοσι πέντε εκατοστών (25cm) έως ενός μέτρου(1,00m) περίπου, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους καθώς και σπόρους κάνναβης συνολικού βάρους (33,9) γραμμαρίων. Ο 55χρονος με την κατηγορία της καλλιέργειας κάνναβης, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.

-Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει και φέτος σε όλη τη χώρα την επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με πλήθος εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό και τη μαθητική κοινότητα. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου, συμμετέχοντας στη δράση, προγραμματίζει το Σάββατο 16-06-2018 ξενάγηση στον Ι.Ν. του Αγίου Χαραλάμπη στο Ποτάμι από αρχαιολόγο της Εφορείας. Οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν στην είσοδο του Μουσείου Ζακύνθου, όπου θα γίνει παρουσίαση του μνημειακού έργου της λιτανείας του λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπη, που κοσμούσε το στηθαίο του γυναικωνίτη του ομώνυμου ναού. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει περίπατος προς το ναό δια μέσου της παραλιακής οδού και ξενάγηση στο μνημείο. Ώρα εκδήλωσης: 9:00 π.μ.-Σημείο συνάντησης: Είσοδος Μουσείου Ζακύνθου-Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό: 26950 42714.

-To Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων, προσκαλεί την Κυριακή 17 Ιουνίου και ώρα 20:30, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, στο πρώτο μέρος της παρουσίασης των έργων για πιάνο της ιταλικής περιόδου του Παύλου Καρρέρ, που φυλάσσονται στο Αρχείο του Μουσείου. Τα έργα θα παρουσιάσει ο πιανίστας Διονύσης Σεμιτέκολος. Το χορευτικό συγκρότημα «Υακίνθη» θα παρουσιάσει χορούς εποχής. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιωάννης Στεφ. Παπαδάτος.

Μοιράσου το άρθρο: