Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις 21-6-2018

«Ένα ακόμη περιστατικό βίαιης και απαράδεκτης συμπεριφοράς εργοδότη έρχεται να προστεθεί σήμερα για το νησί μας. Εργαζόμενος που διεκδίκησε το μεροκάματό του ξυλοκοπήθηκε από τον πρώην εργοδότη του. Τέτοια περιστατικά αναδεικνύουν ακόμα πιο ανάγλυφα την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι και που όταν διεκδικούν το αυτονόητο, το μεροκάματο στην προκειμένη, ξυλοκοπούνται κιόλας! Η συγκεκριμένη ενέργεια και όσες παρόμοιες ή γενικότερα τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς θέλουν να…»περάσουν το μήνυμα» μη σηκώνει κανείς κεφάλι, να μην διεκδικεί αλλά να δουλεύουν από το πρωί έως το βράδυ, Κυριακές , χωρίς ρεπό , Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα σωματεία τους, να συσπειρωθούν, να παλέψουμε όλοι μαζί και να σπάσουμε το κύμα αυθαιρεσίας, βίας και τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς. Καλούμε τα σωματεία και του δημόσιου τομέα, τους συλλόγους, τους φορείς, το λαό του νησιού να καταδικάσει το περιστατικό και σε κάθε περιστατικό των αντεργατικών μεθοδεύσεων εργοδοτών και κυβέρνησης», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, με καταγγελία του το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου.

-Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Βουλευτής Ζακύνθου) Σταύρος Κοντονής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η κοινή παρουσία και δράση (προχθές) στα Γιαννιτσά 15-20 ακροδεξιών και επωνύμων στελεχών της ΝΔ με μέλη της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής καταδεικνύει τον πανικό που βρίσκεται ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του, μετά τις αποκαλύψεις του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για τον τρόπο που διαπραγματευόταν η δεξιά επί 25 χρόνια και τα όσα είχε αποδεχτεί. Καταλαβαίνω την αγωνία της ΝΔ πολύ περισσότερο που σήμερα ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της μελέτης για το νέο δικαστικό Μέγαρο στην Έδεσσα, οι εργασίες του οποίου θα ξεκινήσουν άμεσα, όπως άμεσα θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί η μελέτη ΣΔΙΤ για το νέο δικαστικό Μέγαρο Γιαννιτσών. Οι 15-20 ακροδεξιοί και νεοναζί ήταν οικτρή και καταγέλαστη μειοψηφία και τέτοια θα παραμείνει».

«Στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε σχέση με το πρόβλημα της ουσιοεξάρτησης και τη μάστιγα που αποτελούν τα ναρκωτικά για την κοινωνία, με ιδιαίτερη έμφαση στην αποτροπή των παιδιών και των νέων από τη χρήση τους στοχεύει η εκδήλωση που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων, σε συνεργασία με το Σύλλογο ‘’ΣΤΗΡΙΞΗ’’ κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών και του Aids, την Παρασκευή 22 Ιουνίου και ώρα 9μ.μ. στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης στην Κέρκυρα. Η εκδήλωση υπό τον τίτλο ‘’Χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας, λέμε ΟΧΙ στα ναρκωτικά’’ , πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους, ο εορτασμός της οποίας έχει καθιερωθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να γίνεται στις 26 Ιουνίου κάθε έτους». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της δράσης απευθύνοντας κάλεσμα σε νέους ανθρώπους, γονείς και εκπαιδευτικούς να παραβρεθούν στην εν λόγω εκδήλωση.

-Ο ΕΑΣ Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι σύμφωνα με τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) λήγει την Παρασκευή 29 Ιουνίου η τελευταία παράταση για την εμπρόθεσμη καταβολή της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2017. Με δεδομένο ότι για αντικειμενικούς λόγους υπήρξαν Θιακο Κεφαλλονίτες Παραγωγοί που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας (η οποία έληγε στις 31 Μαρτίου) ο ΕΛΓΑ έδωσε παράταση έως τις 29 Ιουνίου προκειμένου να διευκολυνθούν οι Παραγωγοί στην τακτοποίηση των οικονομικών τους υποχρεώσεων. Διευκρινήσεις παρέχονται στο πιστοποιημένο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγρότη και στο Τμήμα Επιδοτήσεων που λειτουργούν καθημερινά (8:00 -16:00) στο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα του ΕΑΣ στη παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση στο Αργοστόλι.

-Ο Δήμος Κεφαλονιάς ενημερώνει ότι διενεργείται επικαιροποίηση του αρχείου των επιφανειών (τμ) που είναι καταχωρημένες στις παροχές ηλεκτρικής ενέργειας των καταναλωτών. Τα στοιχεία που επικαιροποιούνται αφορούν στα τετραγωνικά μέτρα που εμφανίζονται στο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), Τέλος Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού (ΔΤ) και στο Δημοτικό Φόρο (ΔΦ). Όσοι διαπιστώνουν διαφορές στις εμφανιζόμενες επιφάνειες των λογαριασμών της ΔΕΗ μεταξύ των παραπάνω κατηγοριών τελών, καλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με την αρμόδια υπηρεσία για διευκρινήσεις – αλλαγές, καθημερινά (08.00 – 14.00) στο τηλέφωνο 2671360107- 8.

-Το Αυτοτελές Τμήμα Πρόνοιας Δήμου Κεφαλονιάς θα μεταφερθεί σε νέο κτίριο. Η υπηρεσία θα παραμείνει κλειστή για το κοινό στις 20/21 και 22 Ιουνίου λόγω μετεγκατάστασης. Η νέα διεύθυνση την υπηρεσίας από την Δευτέρα 25 Ιουνίου θα είναι Σουηδίας 11 (πλησίον Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς). Επίσης, για το λόγο αυτό, δεν λειτουργεί προσωρινά το τηλέφωνο/fax 26710 22506. Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την υπηρεσία στο τηλέφωνο 26713 62650.

-Ο Δήμος Λευκάδας υπενθυμίζει στους μεγαλοοφειλέτες του Δήμου με χρέη άνω των 3.οοο ευρώ, οι οποίοι άλλωστε έχουν ήδη ενημερωθεί εγγράφως για την καταβολή και εξόφληση των βεβαιωμένων οφειλών τους, να προβούν άμεσα σε εξόφληση ή ρύθμιση. Σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος θα προβεί δίχως άλλη ειδοποίηση στη διακοπή της παροχής του νερού, σύμφωνα με τις διατάξεις του κανονισμού ύδρευσης. Οι διακοπές νερού που αφορούν μόνο επιχειρήσεις θα αρχίσουν από τις 26 Ιουνίου σταδιακά από τους μεγαλύτερους οφειλέτες.

-Ανακοινώνεται ότι στις 27 Ιουνίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 5 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας (Διοικητήριο) θα πραγματοποιηθεί ειδική δημόσια συνεδρίαση με μοναδικό θέμα: ¨Απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής¨ Καλούνται, από τον Δήμο Λευκάδας, όλοι οι φορείς και οι δημότες να παραστούν στην συνεδρίαση.

-Συνελήφθησαν την Τρίτη (19-06-2018) στα αεροδρόμια της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς, κατά τη διάρκεια διαβατηριακών ελέγχων συνολικά 7 αλλοδαποί από 19 έως 30 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εξόδου από την χώρα μη νόμιμων αλλοδαπών καθώς και της κατοχής και χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων. Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας, 24χρονος αλλοδαπός, ο οποίος διευκόλυνε την έξοδο από την χώρα δύο μη νόμιμων αλλοδαπών 21 και 30 ετών, μαζί με τα ανήλικα τέκνα τους, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήση με προορισμό την Ιταλία. Στην δεύτερη περίπτωση, εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας, 4 αλλοδαποί 19 έως 27 ετών για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι προσπάθησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήση με προορισμό την Ιταλία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κατά τόπο αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

-Συνελήφθη την Δευτέρα (18-06-2018) στην Λευκάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας, ανήλικος ημεδαπός για το αδίκημα της κλοπής κατά συναυτουργία. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα την Κυριακή (17-06-2018) ο ανήλικος μαζί με συνεργό του ο οποίος αναζητείται, αφαίρεσαν από κατοικία στην περιοχή Περιβόλια Λευκάδας, χρυσαφικά αξίας 1500 ευρώ. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του ανήλικου καθώς και των γονιών του, για παραμέληση εποπτείας του διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.

-Με αφορμή την Ευρωπαϊκή ημέρα Μουσικής, το πολιτιστικό σωματείο «ΛΕΣΧΗ Ο ΖΑΚΥΝΘΟΣ», οργανώνει την «ΤΖΑΝΤΙΩΤΙΚΗ ΦΕΣΤΑ 2018», την Πέμπτη 21 Ιουνίου στις 9 το βράδυ στην Πλατεία Αγίου Μάρκου, όπου και θα πραγματοποιηθούν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από πολιτιστικά σωματεία, πολιτιστικούς συλλόγους, χορωδίες και μαντολινάτες του νησιού. Συμμετέχουν: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΥΑΚΙΝΘΗ» -ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΜΑΝΩΛΙΕΣ»-ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ «ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1958»-ΧΟΡΩΔΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ»-ΧΟΡΩΔΙΑ «ΤΟ ΦΙΟΡΟ ΤΟΥ ΛΕΒΑΝΤΕ» -ΚΑΝΤΑΔΟΡΟΙ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

-Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκουλικάδου Ζακύνθου «Ερωτόκριτος», διοργανώνει την ετήσια γιορτή του «Χορεύουμε…. στα μονοπάτια της παράδοσης» ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι στην παράδοση την Κυριακή 24 Ιουνίου και ώρα 20:30μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Σκουλικάδου «Αγγελικής Κολυβά». Φιλική συμμετοχή ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος «Ορφέας».

-Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής γιορτάστηκε πρώτη φορά 21 Ιουνίου πριν δεκαεννέα χρόνια στη Γαλλία. Έκτοτε, έχει διαδοθεί και γιορτάζεται κάθε τέτοια μέρα από είκοσι δύο περίπου χώρες. Η Φιλαρμονική Αργοστολίου της ΚΕΔΗΚΕ «Διονύσιος Λαυράγκας», τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής. Τμήμα της, θα δώσει συναυλία στο Λιθόστρωτο έξω από την Καθολική εκκλησία την Πέμπτη 21 Ιουνίου στις 20:00.

Μοιράσου το άρθρο: