ΕΡΤ Ζακύνθου: Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις 22-6-2018

-Την αντίδραση του πρώην Μητροπολίτη Ζακύνθου και νυν Δωδώνης, αλλά και των σπουδαστών έχει προκαλέσει η διαγραφόμενη κατάργηση της κατεύθυνσης συντήρησης πολιτισμικής κληρονομιάς του υφιστάμενου τμήματος του ΤΕΙ στη Ζάκυνθο, στο πλαίσιο ενσωμάτωσης του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και για το λόγο αυτό, εχθές το πρωί, παρουσία σπουδαστών, επίσης, του νυν Μητροπολίτη κ.κ. Διονυσίου, στα γραφεία της ΙΜΖ, ο κ.κ.Χρυσόστομος, ο οποίος, έχει πρωτοστατήσει στη δημιουργία και λειτουργία του ιδρύματος στο νησί, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην συγκεκριμένη κατεύθυνση ( η δεύτερη-ως γνωστό-αφορά την προστασία του περιβάλλοντος), σε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως πρέπει να αποτραπεί η αρνητική αυτή εξέλιξη, ασκώντας κριτική στις εκάστοτε κυβερνήσεις-όπως και στην τωρινή για «πολιτικάντηκες και απαράδεκτες δικαιολογίες για να κλείσουν το ΤΕΙ»-και τους εκάστοτε υπουργούς Παιδείας (ακόμα και των ίδιων κυβερνήσεων) που εφαρμόζουν για τους δικούς τους λόγους, συνεχώς διαφορετικές πολιτικές, με ότι, αρνητικό, αυτό συνεπάγεται για την εκπαιδευτική κοινότητα και την κάθε περιοχή και εν προκειμένω για την δική μας περίπτωση και την μελλοντική τύχη νέων ανθρώπων είτε ντόπιων είτε από άλλες περιοχές της χώρας, οι οποίοι νιώθουν εύλογη αβεβαιότητα, παρόλο που έχουν επενδύσει τα όνειρά τους σε συγκεκριμένο αντικείμενο σπουδών, θέλοντας να προσφέρουν ο καθένας στην ιδιαίτερή του πατρίδα.

-H Χριστίνα Τετράδη, Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά Ζακύνθου ενημερώνει ότι η διοίκηση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος έχει θέσει ως στόχο τη μετάβαση από μια πανσπερμία Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών και Συγγενικών Δικαιωμάτων, σε ένα νέο «έξυπνο» σύστημα καταβολής ενιαίας αμοιβής από τα ελληνικά ξενοδοχεία, που θα έχει αποδέκτη ένα αξιόπιστο φορέα. Στο πλαίσιο αυτό, το ΞΕΕ προσκάλεσε τον Πρόεδρο του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας Ιωάννη Αντωνιάδη να παρευρεθεί στη συνεδρίαση της ολομέλειας του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν προχθές το μεσημέρι. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ανταλλάχθηκαν απόψεις μεταξύ των δυο πλευρών και αναπτύχθηκαν οι θέσεις του ΞΕΕ για την καταβολή αμοιβών στους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών και Συγγενικών Δικαιωμάτων. Ο Πρόεδρος του ΟΠΙ ανέφερε ότι σύμφωνα με ισχύουσα νομοθετική ρύθμιση του ν. 4481/2017 προβλέπεται η δυνατότητα σύστασης ενός ενιαίου οργανισμού συλλογικής διαχείρισης, αλλά θα πρέπει να υπάρχει και σχετική βούληση των κατ’ ιδίαν οργανισμών. Επιπλέον, ενημέρωσε το ΔΣ του ΞΕΕ για την σύσταση της Ειδικής Υπηρεσίας έκτακτης διαχείρισης, η οποία ανέλαβε προσωρινά την διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών μελών της ΑΕΠΙ, η άδεια της οποίας έχει ανακληθεί.

«Στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε σχέση με το πρόβλημα της ουσιοεξάρτησης και τη μάστιγα που αποτελούν τα ναρκωτικά για την κοινωνία, με ιδιαίτερη έμφαση στην αποτροπή των παιδιών και των νέων από τη χρήση τους στοχεύει η εκδήλωση που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων, σε συνεργασία με το Σύλλογο ‘’ΣΤΗΡΙΞΗ’’ κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών και του Aids, σήμερα Παρασκευή 22 Ιουνίου και ώρα 9μ.μ. στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης στην Κέρκυρα. Η εκδήλωση υπό τον τίτλο ‘’Χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας, λέμε ΟΧΙ στα ναρκωτικά’’ , πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους, ο εορτασμός της οποίας έχει καθιερωθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να γίνεται στις 26 Ιουνίου κάθε έτους». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της δράσης απευθύνοντας κάλεσμα σε νέους ανθρώπους, γονείς και εκπαιδευτικούς να παραβρεθούν στην εν λόγω εκδήλωση.

-Ο ΕΑΣ Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι σύμφωνα με τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) λήγει την Παρασκευή 29 Ιουνίου η τελευταία παράταση για την εμπρόθεσμη καταβολή της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2017. Με δεδομένο ότι για αντικειμενικούς λόγους υπήρξαν Θιακο Κεφαλλονίτες Παραγωγοί που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας (η οποία έληγε στις 31 Μαρτίου) ο ΕΛΓΑ έδωσε παράταση έως τις 29 Ιουνίου προκειμένου να διευκολυνθούν οι Παραγωγοί στην τακτοποίηση των οικονομικών τους υποχρεώσεων. Διευκρινήσεις παρέχονται στο πιστοποιημένο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγρότη και στο Τμήμα Επιδοτήσεων που λειτουργούν καθημερινά (8:00 -16:00) στο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα του ΕΑΣ στη παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση στο Αργοστόλι.

-Ο Δήμος Κεφαλονιάς ενημερώνει ότι διενεργείται επικαιροποίηση του αρχείου των επιφανειών (τμ) που είναι καταχωρημένες στις παροχές ηλεκτρικής ενέργειας των καταναλωτών. Τα στοιχεία που επικαιροποιούνται αφορούν στα τετραγωνικά μέτρα που εμφανίζονται στο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), Τέλος Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού (ΔΤ) και στο Δημοτικό Φόρο (ΔΦ). Όσοι διαπιστώνουν διαφορές στις εμφανιζόμενες επιφάνειες των λογαριασμών της ΔΕΗ μεταξύ των παραπάνω κατηγοριών τελών, καλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με την αρμόδια υπηρεσία για διευκρινήσεις – αλλαγές, καθημερινά (08.00 – 14.00) στο τηλέφωνο 2671360107- 8.

-Το Αυτοτελές Τμήμα Πρόνοιας Δήμου Κεφαλονιάς θα μεταφερθεί σε νέο κτίριο. Η υπηρεσία θα παραμείνει κλειστή για το κοινό στις 20/21 και 22 Ιουνίου λόγω μετεγκατάστασης. Η νέα διεύθυνση την υπηρεσίας από την Δευτέρα 25 Ιουνίου θα είναι Σουηδίας 11 (πλησίον Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς). Επίσης, για το λόγο αυτό, δεν λειτουργεί προσωρινά το τηλέφωνο/fax 26710 22506. Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την υπηρεσία στο τηλέφωνο 26713 62650.

-Ο Δήμος Λευκάδας υπενθυμίζει στους μεγαλοοφειλέτες του Δήμου με χρέη άνω των 3.οοο ευρώ, οι οποίοι άλλωστε έχουν ήδη ενημερωθεί εγγράφως για την καταβολή και εξόφληση των βεβαιωμένων οφειλών τους, να προβούν άμεσα σε εξόφληση ή ρύθμιση. Σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος θα προβεί δίχως άλλη ειδοποίηση στη διακοπή της παροχής του νερού, σύμφωνα με τις διατάξεις του κανονισμού ύδρευσης. Οι διακοπές νερού που αφορούν μόνο επιχειρήσεις θα αρχίσουν από τις 26 Ιουνίου σταδιακά από τους μεγαλύτερους οφειλέτες.

-Ανακοινώνεται ότι στις 27 Ιουνίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 5 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας (Διοικητήριο) θα πραγματοποιηθεί ειδική δημόσια συνεδρίαση με μοναδικό θέμα: ¨Απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής¨ Καλούνται, από τον Δήμο Λευκάδας, όλοι οι φορείς και οι δημότες να παραστούν στην συνεδρίαση.

-Μετά την άκρως σημαντική επίσκεψη στη Λευκάδα του Έλληνα Πρέσβη στη Λ.Δ. της Κίνας Λεωνίδα Ροκανά και του Εμπορικού και Οικονομικού Ακόλουθου της Ελλάδας στο Πεκίνο Εμμανουήλ Στάντζου, οι επαφές με κινέζους επιχειρηματίες και εκπροσώπους οργανώσεων συνεχίζονται. Συγκεκριμένα, 15 εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κλάδου επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Λευκάδας Κωνσταντίνο Δρακονταειδή στο γραφείο του, προχθες, παρουσία και του αρμόδιου αντιδημάρχου Τουρισμού Αθανασίου Περδικάρη. Πρόκειται για εκπροσώπους του Herose Club που ιδρύθηκε από μια ομάδα γυναικών που ηγούνται στην κινέζικη βιομηχανία αλλά και διασημοτήτων με σκοπό να βοηθούν και να προωθούν την γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Κίνα και έχει 6 παραρτήματα. Οι Κινέζοι επισκέπτες ενημερώθηκαν για τις ιδιαίτερες επαφές που έχει αναπτύξει ο Δήμος Λευκάδας με την μακρινή και φίλη Λ.Δ. της Κίνας, από το 2015 μέχρι σήμερα και η οποία θα συνεχιστεί με την αρωγή της Ελληνικής Πρεσβείας στο Πεκίνο, αλλά και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και των επενδύσεων. Οι προσκεκλημένοι εξήραν τις ομορφιές και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Λευκάδας, επικέντρωσαν τις παρατηρήσεις τους στην εύκολη πρόσβαση αλλά και στις ποικίλες εναλλακτικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται στο Δήμο Λευκάδας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το ενδεχόμενο επενδύσεων στη Λευκάδα.

-Ο Δήμος Λευκάδας είναι αρωγός στην παραγωγή τηλεοπτικής σειράς 6 ντοκιμαντέρ για τον Ιωάννη Καποδίστρια, που θα πραγματοποιηθούν για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού COSMOTE HISTORY. Την υλοποίηση των ντοκιμαντέρ έχει αναλάβει η εταιρεία WCA PRODUCTIONS AE, που απευθύνθηκε στο Δήμο Λευκάδας ζητώντας την παροχή βοήθειας, η οποία και θα δοθεί τόσο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, όσο και από Πολιτιστικούς Συλλόγους. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της παραγωγής του πρώτου επεισοδίου, θα πραγματοποιηθούν γυρίσματα στην Λευκάδα στις 27 Ιουνίου στις Αλυκές, και μέσα στην πόλη του νησιού.

-Στο πλαίσιο των δράσεων ψυχαγωγικού χαρακτήρα που διοργανώνονται για τα μέλη του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Λευκάδας, πραγματοποιήθηκε διήμερη εκδρομή κατά τις 18 και 19 Ιουνίου στη Βεργίνα, Βέροια, Νάουσα, Έδεσσα και στα ιαματικά λουτρά Λουτρακίου Αριδαίας. Την εκδρομή συνόδευσαν υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

-Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκουλικάδου Ζακύνθου «Ερωτόκριτος», διοργανώνει την ετήσια γιορτή του «Χορεύουμε…. στα μονοπάτια της παράδοσης» ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι στην παράδοση την Κυριακή 24 Ιουνίου και ώρα 20:30μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Σκουλικάδου «Αγγελικής Κολυβά». Φιλική συμμετοχή ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος «Ορφέας».

Μοιράσου το άρθρο: