Μέχρι τέλη Ιουλίου οι αντιρρήσεις Δασικών Χαρτών
Με νέα ανακοίνωση του το Δασαρχείο κάνει γνωστό ότι η καταληκτική ημερομηνία για τον έλεγχο στους δασικούς χάρτες είναι η 30ή Ιουλίου και όχι η 30ή Ιουνίου όπως είχε αρχικά γνωστοποιηθεί.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων κατά του αναρτημένου δασικού χάρτη των Τοπικών Κοινοτήτων Αργασίου, Βασιλικού, Καλαμακίου και Παντοκράτορα, παρατείνεται έως τις 31-07- 2018, με την προθεσμία αυτή να ισχύει και για τους κατοίκους του εξωτερικού.
«Επί τη ευκαιρία ενημερώνουμε τους πολίτες να μην επαναπαυτούν με την παρούσα παράταση και να σπεύσουν προς έλεγχο και τακτοποίηση εκκρεμοτήτων αναφορικά με το περιεχόμενο του αναρτημένου δασικού χάρτη άμεσα, ώστε να μην βρεθούν προ εκπλήξεως τις τελευταίες ημέρες όπως έγινε σε άλλα μέρη της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πρόεδρος ΔΕΥΑΖ: «Γίνεται διόγκωση των προβλημάτων»
Παρουσιάζοντας την αναλυτική έκθεση του βιολογικού και το σχετικό πόρισμα του ΚΕΠΕ ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Κώστας Κόκκορης μίλησε για παρακινδυνολογία σχετικά με τη λειτουργία του βιολογικού, η οποία πηγάζει από πολιτικά, οικονομικά και άλλα συμφέροντα. Ο κ. Κόκκορης ανέφερε ότι γίνεται διόγκωση των προβλημάτων που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων, την επεξεργασία τους στο Βιολογικό και γενικότερα το αποχετευτικό.

Καθυστέρηση ΑΖΙΜΟΥΤ λόγω βλάβης
Μία ζημιά που εντοπίστηκε στο πλοίο ΑΖΙΜΟΥΤ το οποίο συνδέει μεταξύ τους τα Ιόνια νησιά, ήταν η αιτία καθυστέρησης στον απόπλου του το περασμένο Σάββατο.
Το πλοίο σήμερα 2 Ιουλίου κλείνει δύο μήνες δρομολογίων στη γραμμή Κέρκυρα – Παξοί – Λευκάδα – Ιθάκη – Κεφαλονιά – Ζάκυνθος, καθώς ξεκίνησε δρομολόγια στις 2 Μαΐου.
Η ακτοπλοϊκή γραμμή που είναι επιδοτούμενη, εξυπηρετείται με το πλοίο ΑΖΙΜΟΥΤ που συνδέει κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή την Κέρκυρα με τους Παξούς, την πόλη της Λευκάδας, τον Πισαετό Ιθάκης, τη Σάμη Κεφαλονιάς και τη Ζάκυνθο, ενώ αντίστροφα το δρομολόγιο με αφετηρία τη Ζάκυνθο και τελικό προορισμό την Κέρκυρα εκτελείται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο.

Με αργούς ρυθμούς το ειδικό σχολείο Ζακύνθου
Με αργούς ρυθμούς κινείται το έργο της ανοικοδόμησης και επέκτασης του ειδικού σχολείου Ζακύνθου, ένα έργο που επρόκειτο να παραδοθεί στα τέλη Μαρτίου, αλλά πήρε παράταση για τα τέλη του 2018. Σύμφωνα με το Διευθυντή του Ειδικού Σχολείου, κ. Παναγιώτη Κλάδη, η ολοκλήρωση του έργου θα λύσει το χωροταξικό πρόβλημα και θα συμβάλει στη βελτίωση των επαγγελματικών εργαστηρίων. Δυστυχώς δεν θα προλάβουμε την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τον Σεπτέμβριο, διότι υπολείπεται ακόμα το 30% των εργασιών” ανέφερε ο κ. Κλάδης.

Απεργιακή κινητοποίηση στα Νοσοκομεία
Αύριο Τρίτη 3/7/2018 θα πραγματοποιηθεί η 24ωρη πανελλαδική απεργία για το θέμα των συμβασιούχων στα Νοσοκομεία και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία των Διοικήσεων των Υγειονομικών Περιφερειών.

«Όχι άλλο πλαστικό»
Με σύνθημα «ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ» συνεχίζει τις δράσεις της η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ! Αυτήν την φορά μοίρασε στις επιχειρήσεις εστίασης, βιοδιασπώμενα καλαμάκια, σε μια προσπάθεια να γίνει η Ζάκυνθος το δεύτερο νησί που θα πει όχι στο πλαστικό καλαμάκι μετα τη Σίκινο.
Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ θυμίζουμε ξεκίνησε τις «Οικολογικές» της δράσεις από το μοίρασμα σακουλών πολλαπλών χρήσεων την περασμένη εβδομάδα.

Σύλληψη αλλοδαπών με πλαστά έγγραφα
Δεκατρείς (13) αλλοδαποί συνελήφθησαν τις τελευταίες μέρες στα αεροδρόμια Κεφαλονιάς και Ζακύνθου, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Οι αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων από 14 έως και 48 ετών, επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις κάνοντας χρήση πλαστών εγγράφων.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κατά περίπτωση, αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Μοιράσου το άρθρο: