Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις 9-7-2018

-Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, μετά από δεκάδες ερωτήματα εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων και των οικογενειών τους, για το αν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των λουομένων από λύματα σε διάφορες περιοχές της Ζακύνθου, καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου Ζακύνθου να προβούν σε όλους τους απαιτούμενους ελέγχους εντός πέντε ημερών και να κοινοποιήσουν στο Εργατικό Κέντρο και στον τοπικό τύπο τα αποτελέσματα των ελέγχων τους, με σκοπό την ασφάλεια της υγείας των λουομένων. «Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι όλοι οι ζακυνθινοί και οι επισκέπτες με τις οικογένειες τους δικαιούνται να απολαμβάνουν την θάλασσα και δεν θα επιτρέψουμε οι θάλασσες μας να γίνουν βορά επιχειρηματικών και πολιτικών συμφερόντων», επισημαίνει το ΕΚΖ.

-Ένα ακόμη περιστατικό πνιγμού ήρθε να προστεθεί στη μακριά λίστα των όσων έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια στο νησί της Ζακύνθου. Αυτή τη φορά, ο λόγος για τον 72χρονο συμπολίτη μας Θ.Λ. κάτοικο εν ζωή Κατασταρίου ο οποίος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε παραλία των Αλυκών. Ο άτυχος άνδρας, απολάμβανε το μπάνιο του όταν διαπιστώθηκε ότι επέπλεε στο νερό χωρίς τις αισθήσεις του. Παρά την καρδιοαναπνευστική ανάνηψη που επιχειρήθηκε να γίνει δεν υπήρξε αποτέλεσμα και διεκομίσθη με ιδιωτικό ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ως προς τα αίτια, αυτά διερευνώνται και θα τα καταδείξει η νεκροψία – νεκροτομή που παραγγέλθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Ζακύνθου. ΠΗΓΗ:HMERAZANTE.GR

-Μια κοπέλα 27 ετών, η Διονυσία Μαρούδα από την Ζάκυνθο, έχει διαγνωστεί με όγκο στο αριστερό τμήμα του εγκεφάλου και πρέπει να χειρουργηθεί σε νευροχειρουργική κλινική του εξωτερικού σε ένα ακριβώς μήνα με ένα ιδιαίτερα δυσβάστακτο οικονομικό κόστος. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ανοίχτηκε Ατομικός Ερανικός Τραπεζικός Λογαριασμός με αριθμό 345/005158-60 στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (υποκατάστημα 345 ΖΑΚΥΝΘΟΥ) στα ονόματα Μαρούδα Διονυσία του Πέτρου και Μαρούδας Πέτρος του Παναγιώτη, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τη νοσηλεία, θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας της σε εξειδικευμένο κέντρο (Νευροχειρουργικό) του εξωτερικού.

-Σοβαρό τροχαίο-και δεν είναι η πρώτη φορά- σημειώθηκε στην περιοχή Τραγακίου Ζακύνθου με θύματα δυο Βρετανίδες, που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα τύπου “γουρούνα”. Αμέσως στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο όπου τις μετέφερε στο γενικό νοσοκομείο του νησιού. Εκεί η συνοδηγός διαγνώστηκε με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, διασωληνώθηκε άμεσα στα επείγοντα του νοσοκομείου και μετά τον απεικονιστικό έλεγχο, που έδειξε σοβαρή ενδοκοιλιακή αιμορραγία, οδηγήθηκε στο χειρουργείο με εικόνα αιμορραγικού σοκ, ενώ υποβλήθηκε σε σπληνεκτομή λόγω ρήξης σπλήνας. Με υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών, αναισθησιολόγου και χειρουργών, μπόρεσαν να την σταθεροποιήσουν και μετά οργανώθηκε αεροδιακομιδή με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας με προορισμό στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Η οδηγός νοσηλεύεται στην Χειρουργική κλινική. ΠΗΓΗ:HMERAZANTE.GR

-Κατεπείγουσα συνεδρίαση με θέμα την έγκριση 8ης αναμόρφωσης-τροποποίησης προϋπολογισμού Δήμου Κεφαλονιάς οικ. έτους 2018 (το θέμα θεωρείται κατεπείγον λόγω της επικείμενης πληρωμής των προνοιακών επιδομάτων Γ΄ Διμήνου 2018 τα οποία δεν μπορούν να εξοφληθούν εν μέρει), πραγματοποιεί στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» (αίθουσα Αντίοχου Ευαγγελάτου), σήμερα Δευτέρα 9 Ιουλίου και ώρα 12:00πμ το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς.

-Ο Δήμος Κεφαλονιάς κάνει έκκληση στους πολίτες, ιδιαίτερα στους επαγγελματίες επιχειρήσεων με αυξημένο όγκο απορριμμάτων για την τήρηση όλων των κανόνων καθαριότητας. Α. Ρητά στο άρθρο 7-14 του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου αναφέρεται: «Υλικά συσκευασίας εμπορευμάτων ή ανακυκλώσιμα υλικά, ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ να τοποθετούνται μέσα ή γύρω από τους Πράσινους κάδους απορριμμάτων. Β. Ρητά στα άρθρα 7 & 11του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου αναφέρεται: «οι υπεύθυνοι κάθε είδους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, οφείλουν να συσκευάζουν σε ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΑΚΟΥΣ (οι οποίοι θα φέρουν διακριτικά το όνομα του καταστήματος) τα ευπαθή και δύσοσμα απόβλητα (υπολείμματα τροφών, κόκκαλα κ.λ.π) και να τα τοποθετούν στους πράσινους κάδους μηχανικής αποκομιδής το πολύ μισή ώρα πριν την προγραμματισμένη αποκομιδή. Σε περίπτωση παράβασης των διατάξεων αυτών ο Δήμος επιβάλει σε βάρος του παραβάτη ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ που διπλασιάζεται σε κάθε περίπτωση υποτροπής.

-Η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, προκηρύσσει ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «ΕΠΟΥΛΩΣΗ ΛΑΚΚΟΥΒΩΝ & ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ ΑΝΩΜΑΛΙΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ», με προϋπολογισμό 54.352,71 € με ΦΠΑ. Συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με τα έγγραφα της σύμβασης παρέχονται μέχρι τις 27.07.2018. Το έργο χρηματοδοτείται από τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και υπόκειται στους όρους που προβλέπονται για τα έργα αυτά. Στο παρόν έργο δεν προβλέπεται η χορήγηση προκαταβολής ούτε ρήτρας πρόσθετης καταβολής στον Ανάδοχο.

-Από την Κυριακή 8 Ιουλίου και ώρα 18:00 μ.μ. μέχρι και την Τρίτη 10 Ιουλίου και ώρα 10:00 π.μ., ο Εθνικός Δρυμός Αίνου, θα παραμείνει κλειστός για όλους, καθώς, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Νομό Κεφαλονιάς, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών παραμένει υψηλός. Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, θα μεριμνήσει, να ενημερώνει τις αρμόδιες αρχές για την εφαρμογή του μέτρου. Παρακαλούνται οι κάτοικοι του νησιού, όπως συνεργάζονται με τις αρμόδιες υπηρεσίες, για την εφαρμογή του μέτρου και την προστασία του Εθνικού Δρυμού Αίνου. Την σχετική ενημέρωση κάνει ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ

-Μεικτά συνεργεία αστυνομικών υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας πραγματοποίησαν εντατικούς προληπτικούς αστυνομικούς ελέγχους σε περιοχές με αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον κατά το χρονικό διάστημα από 30.06.2018 έως και 08.07.2018, ενώ από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας διενεργήθηκαν έλεγχοι την (07.08.07.2018). Πραγματοποιήθηκαν (62) συλλήψεις για αδικήματα που αφορούν την παράνομη κατοχή όπλων, την κατοχή ναρκωτικών ουσιών, την διάθεση ειδών παραεμπορίου, την κατάληψη αιγιαλού, την ηχορύπανση. Βεβαιώθηκαν (17) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και (228) του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα στη Ζάκυνθο συνελήφθησαν (23) άτομα, στην Κεφαλονιά (17), στην Λευκάδα (16) και στην Κέρκυρα (6).

-Συνελήφθη (05-07-2018) στο Λαγανά Ζακύνθου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας 29χρονος ημεδαπός, για πώληση απομιμητικών προϊόντων. Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας διαπιστώθηκε η διάθεση στο κατάστημα του 29χρονου, (24) απομιμητικών προϊόντων (πορτοφόλια). Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και απάτης καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί Σημάτων. Ο 29χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, ενώ τα προϊόντα κατασχέθηκαν.

-Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλονιάς (Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.) & η Δ.Κ Φαρακλάτων διοργανώνουν ΔΩΡΕΑΝ Σεμινάρια Φωτογραφίας και Photoshop από τον καταξιωμένο φωτογράφο Παντελή Μπαλή & τον Γιώργο Μπαλή. Τα τμήματα θα λειτουργούν καθημερινά το πρωί στις 11.30πμ ή το απόγευμα 7.30μμ. Διάρκεια έως Κυριακή 12/8 2018. Με την υποστήριξη του Π.Σ. «Οι Φαρακλάδες».

-Το πρώτο βήμα για την αλλαγή στα διοικητικά του ΑΠΣ Ζάκυνθος έγινε με τον Στράτο Κουρούμαλο να προχωρά στην αποπληρωμή μέρους των οικονομικών υποχρεώσεων του συλλόγου. Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα γίνει η ολική αποπληρωμή και θα αναλάβει ο Στέλιος Γούναρης να τρέξει το σύλλογο της Ζακύνθου τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν.

Μοιράσου το άρθρο: