Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις 11-7-2018

«Όλα αυτά τα χρόνια, έχουν συνταχθεί προϋπολογισμοί της ΔΕΥΑΖ, έχουν δαπανηθεί χρήματα για το αποχετευτικό από την Δημοτική Επιχείρηση και εισπράττονται από αυτήν, τέλη χρήσης, που ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ έσοδα, ετησίως, μόνο από τον Πλάνο. Η σύνδεση των επιχειρήσεων του Πλάνου και της ευρύτερης περιοχής, ήταν, είναι και παραμένει επιβεβλημένη, για την αποφυγή ρύπανσης της θάλασσας, του υδροφόρου ορίζοντα, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος. Τα προβλήματα λύνονται με δράσεις και έργα, μέσα από πνεύμα κοινής συνεργασίας και καλής διάθεσης, χωρίς δεύτερες σκέψεις, σκοπιμότητες και εμπόδια. Παρά τα όσα εμπόδια προβάλλονται από πολλούς, δηλώνουμε ότι, Τσιλιβί, Πλάνος, όπως και η ευρύτερα, θα παραμείνουν καθαρές περιοχές, προστατεύοντας το περιβάλλον και πρωτοστατώντας στην ποιότητα και την ευημερία τους, καθώς και ολόκληρου του νησιού», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Ξενοδόχων Δ.Ε. Αρκαδίων Δήμου Ζακύνθου.

-Ένα ακόμα έργο του τομέα Περιβάλλοντος και διαχείρισης αποβλήτων εντάχθηκε στο Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020 με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου. Πρόκειται για το έργο «Δημιουργία Πράσινου Σημείου και Γωνιών Ανακύκλωσης Δήμου Παξών», προϋπολογισμού 373.414,67€. Μέσω του έργου αυτού θα γίνει η κατασκευή «Πράσινου σημείου» με τον απαραίτητο εξοπλισμό για την παραλαβή και προσωρινή αποθήκευση διαφορετικών ροών ανακυκλώσιμων αποβλήτων όπως απόβλητα ελαίων, εκσκαφών και κατεδαφίσεων, χαρτιού, πλαστικού, γυαλιού, μετάλλων, ξύλου, ογκωδών, ελαστικών, ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Το έργο εντάσσονται στο Ε.Π. Ιονίων Νήσων μετά από εκχώρηση από το Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ε.Ε. και το Ελληνικό Δημόσιο.

-Τη σύμβαση κατασκευής για την εκτέλεση του έργου «Αντιπλημμυρικά έργα και Καθαρισμοί Χειμάρρων Π.Ε. Κέρκυρας», προϋπολογισμού 375.400 ευρώ (με ΦΠΑ), υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος. Η χρηματοδότηση γίνεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με απόφαση του Περιφερειάρχη περί έγκρισης τροποποίησης της διάθεσης πίστωσης, συνολικού προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του έργου με τίτλο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Ι.Ν.», σύμφωνα με την οποία για το έργο «Αντιπλημμυρικά έργα και Καθαρισμοί Χειμάρρων Π.Ε. Κέρκυρας», διατίθεται πίστωση ποσού 375.400 ευρώ.

-Τη σύμβαση κατασκευής για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση βλαβών οδοστρωμάτων Π.Ε. Κέρκυρας», προϋπολογισμού 350.000 ευρώ (με ΦΠΑ), υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος. Η χρηματοδότηση γίνεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με απόφαση του Περιφερειάρχη περί έγκρισης τροποποίησης της διάθεσης πίστωσης, συνολικού προϋπολογισμού 10.150.000 ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του έργου με τίτλο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ». Σύμφωνα με την προαναφερόμενη απόφαση , από την ανωτέρω διατιθέμενη πίστωση, διατίθεται πίστωση ποσού 350.000 ευρώ για το έργο «Αποκατάσταση βλαβών οδοστρωμάτων Π.Ε. Κέρκυρας».

-Η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, προκηρύσσει ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «ΕΠΟΥΛΩΣΗ ΛΑΚΚΟΥΒΩΝ & ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ ΑΝΩΜΑΛΙΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ», με προϋπολογισμό 54.352,71 € με ΦΠΑ. Συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με τα έγγραφα της σύμβασης παρέχονται μέχρι τις 27.07.2018. Το έργο χρηματοδοτείται από τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και υπόκειται στους όρους που προβλέπονται για τα έργα αυτά.

-Τον Δήμαρχο Λευκάδας Κωνσταντίνο Δρακονταειδή, επισκέφτηκε τη Δευτέρα 9 Ιουλίου, ο αναπληρωτής διευθυντής του Τουριστικού Οργανισμού του Δήμου Ποζάρεβατς της Σερβίας Vasilije Baldić. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Αθανάσιος Περδικάρης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πηγαδισάνων Σπυρίδων Σάντας και συνεργάτες του κ. Baldić. Συζητήθηκαν, σε πολύ καλό κλίμα, θέματα που αφορούν τον τουρισμό, ανταλλάχθηκαν απόψεις και κατατέθηκαν προτάσεις για την ενίσχυση της μελλοντικής συνεργασίας των δύο Δήμων.

-Συνελήφθησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε αντίστοιχες περιπτώσεις, από αστυνομικούς των Τμημάτων Τροχαίας Ζακύνθου και Κέρκυρας, τέσσερα (4) άτομα, δύο αλλοδαποί 23 και 24 ετών και δύο ημεδαποί 42 και 36 ετών, για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. Ο εντοπισμός τους πραγματοποιήθηκε, κατά τη διάρκεια προληπτικών αστυνομικών ελέγχων στο οδικό δίκτυο των νησιών, για την αντιμετώπιση επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών. Οι τέσσερεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

-Μια κοπέλα 27 ετών, η Διονυσία Μαρούδα από την Ζάκυνθο, έχει διαγνωστεί με όγκο στο αριστερό τμήμα του εγκεφάλου και πρέπει να χειρουργηθεί σε νευροχειρουργική κλινική του εξωτερικού σε ένα ακριβώς μήνα με ένα ιδιαίτερα δυσβάστακτο οικονομικό κόστος. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ανοίχτηκε Ατομικός Ερανικός Τραπεζικός Λογαριασμός με αριθμό 345/005158-60 στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (υποκατάστημα 345 ΖΑΚΥΝΘΟΥ) στα ονόματα Μαρούδα Διονυσία του Πέτρου και Μαρούδας Πέτρος του Παναγιώτη, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τη νοσηλεία, θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας της σε εξειδικευμένο κέντρο (Νευροχειρουργικό) του εξωτερικού.

-«Ως δια μαγείας» με τον Μάγο Σανκάρα, μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους, παρουσιάζεται σήμερα (11/07/2018) στις 9:30 μ.μ. στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου. Γενική είσοδος: 10 ευρώ, προπώληση 8.

-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ 2018 -Ξ Ε Ν Ο Π Ο Υ Λ Ε Ι Ο Σ Β Ι Β Λ Ι Ο Θ Η Κ Η (ΖΑΚΥΝΘΟΣ): Τετάρτη 11/07/2018 (7:00-8:30 μ.μ) ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ: Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω; Να πετάω στο διάστημα, να γιατρεύω ανθρώπους, να πλάθω ψωμί, να παίζω μουσική. Όλες οι δυνατότητες είναι ανοικτές μπροστά μας κι εμείς μαθαίνουμε τα επαγγέλματα του σήμερα και του μέλλοντος, με τις Μ. Καλαμαρά και Α. Μπουμπουτσάρη, για παιδιά 4-7 χρονών, με προεγγραφή.

Μοιράσου το άρθρο: