Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις 27-7-2018

«Με λύπη μου διαπιστώνεται η απόσυρση των Γαλάζιων Σημαιών λόγω διαφόρων αιτιάσεων μεταξύ αυτών και της ανεπάρκειας των συναρμόδιων υπηρεσιών να υποστηρίξουν το project. -Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό αποτελεί πλήγμα για την τοπική κοινωνία, αφήνοντας έκθετο και εμένα που κατέβαλα τότε σημαντική προσπάθεια στην αναβάθμιση της επί θητείας μου ως Αντιδήμαρχος. Επίσης, στο πλαίσιο της 2ης συνεδρίασης της Επιτροπής τουρισμού, με λύπη μου πληροφορήθηκα ότι εκμηδενίστηκε ο προϋπολογισμός του δήμου για τη δημιουργία εργαλείων και τη στρατηγική τουρισμού στο νησί. Αυτό όπως αντιλαμβάνεστε αποτελεί πλήγμα για την αποτελεσματική άσκηση των καθηκόντων στη χάραξη τουριστικής στρατηγικής από τον Δήμο Ζακύνθου». Αυτά επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε επιστολή παραίτησής του, προς τον Δήμαρχο Ζακύνθου Παύλο Κολοκοτσά, ο πρώην Αντιδήμαρχος Λαγανά, δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας και μέλος της Επιτροπής Τουρισμού Αναστ. Μποτώνης. (σ.σ. η παραίτηση αφορά και τις δύο τελευταίες ιδιότητές του).

-Ο ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου, μετά τα τραγικά γεγονότα των φονικών πυρκαγιών στην Αττική, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους, καλεί τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, αλλά και όλους τους συμπολίτες μας να πάρουν μέρος στην αιμοδοσία που θα γίνει για τους πυρόπληκτους στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, την Κυριακή 29/07 και ώρα 10:00-13:00. Επίσης, καλεί όλους να συμβάλλουν στην οικονομική ενίσχυση, στην συλλογή φαρμάκων και σε ό,τι άλλο ζητηθεί.

-Για τον ίδιο λόγο, ο Δήμος Λευκάδας καλεί όλους τους πολίτες να προσέλθουν για εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο του νησιού: εργάσιμες ημέρες 8.30 – 14.00 και το απόγευμα μετά τις 19.00, Σάββατο – Κυριακή 11.00 – 13.00.

-Οι δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Ζακύνθου (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου και Κοινωνικό Φαρμακείο) θα παρευρίσκονται στην ετήσια γιορτή ‘ΜΕΝΟΥΔΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟ’ που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαγκαδακίων στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας, με σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας και φαρμάκων για την στήριξη των κοινωνικά αδύναμων συμπολιτών μας.Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Ιουλίου και ώρα: 21:30 .

-Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Ζακύνθου Φώτιος Κόττης, σύσσωμα τα μέλη του φορέα και γενικότερα ο επιχειρηματικός κόσμος, εκφράζουν τη βαθύτατη οδύνη τους και τη συμπαράστασή τους στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν ζωές και περιουσίες από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική. Οι ανάγκες που υπάρχουν είναι μεγάλες και οποιαδήποτε προσφορά μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των πληγέντων. Το Επιμελητήριο Ζακύνθου καλεί όλους τους φορείς του νησιού σε συντονισμό για την αναγκαία και απαραίτητη βοήθεια.

-Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου: «Διονύσιος Σολωμός», εκφράζει τη βαθιά θλίψη και οδύνη του για τους δεκάδες συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους εξ αιτίας της φονικής πυρκαγιάς που έπληξε την Αττική και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες και οικείους τους. Ο Σύλλογος αποφάσισε να χορηγήσει το ποσό των 200 ευρώ από το ταμείο του ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους πληγέντες της φονικής πυρκαγιάς.

-Σε ομόφωνο ψήφισμά του, για το θέμα των μόνιμων διορισμών,το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου «Διονύσιος Σολωμός», απαιτεί: Μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση με τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. – Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς- Κάτω τα χέρια από το ωράριο και την ώρα σίτισης.- Μείωση του αριθμού των μαθητών στην τάξη.- Καθολική 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση αποκλειστικά στο δημόσιο νηπιαγωγείο.- Κατοχύρωση Ειδικής Αγωγής.- Κατάργηση του ν. 3848.- Όχι σε αλλαγή του τρόπου πρόσληψης και στο προσοντολόγιο.- Τέρμα στην ελαστική εργασία και την ομηρία των 25.000 αναπληρωτών.

-Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου (ΕΚΖ), θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους, άμεσα, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για βοήθεια στους πυροπαθείς της Ανατολικής Αττικής. Ήδη έχει συμπληρωθεί ικανοποιητική ποσότητα, που θα αποσταλεί άμεσα για ενίσχυση των πληγέντων (τρόφιμα, φαρμακευτικά είδη , ρουχισμός παιδικός και ενηλίκων κ.α.). Λόγω της μεγάλης ποσότητας που έχει συγκεντρωθεί, το ΕΚΖ, σταματά προσωρινά την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, παραμένοντας σε συνεννόηση με το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, και σε περίπτωση που παραστούν εκ νέου ανάγκες, θα επανέλθει με νέα ενημέρωση.

-Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζόμενων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Νομού Ζακύνθου, καλεί όλους τους συναδέλφους του κλάδου να εκφράσουν και έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη στήριξη τους στιγμές στο λαό Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.

-Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης (ΕΚΚΙ) συγκεντρώνει για τον ίδιο λόγο είδη πρώτης ανάγκης στα γραφεία του στο Αργοστόλι (παραλιακή οδός Αντώνη Τρίτση 119, τηλ. επικοινωνίας 26710 22290) καθημερινά, από τις 9.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ.

-ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ «ΝΙΚΟΣ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΣ»- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ-Στο Αργοστόλι στο κτίριο του 1ου Συστήματος Προσκόπων, Δελαπόρτα 6 (Πίσω από τον ΟΤΕ) έως και σήμερα Παρασκευή 27 Ιουλίου, από τις 9:00 έως τις 12:00 και από τις 17:00 έως τις 20:00 και στο Δημαρχείο Ληξουρίου Παλικής (πρώην Αγροτική Τράπεζα), από τις 9:00 έως τις 12:00 Για περισσότερες πληροφορίες, στο τηλ. του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Κεφαλονιάς με Παράρτημα ΡΟΜΑ: 26710 22395.

-Μέχρι και σήμερα Παρασκευή 27 Ιουλίου έως τις 10:00π.μ. ο Εθνικός Δρυμός Αίνου θα παραμείνει κλειστός για όλους, καθώς σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η κατηγορία κινδύνου για την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας αντιστοιχεί στο 3 (Υψηλή) και, λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο νησί, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών παραμένει υψηλός.

-Σε επερώτησεις της ΛΑ.ΣΥ.Ι.Ν. στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, με αφορμή τη συνεδρίαση του Π.Σ.Ι.Ν. (με τηλεδιάσκεψη στις 10πμ το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Ιουλίου), τίθενται τα θέματα-για τα οποία καλείται να απαντήσει η Περιφερειακή Αρχή-της καθυστέρησης στην έναρξη της δακοκτονίας στην Κέρκυρα, επίσης, η πληρωμή οκτώ εργαζόμενων στο κάστρο Αγ. Μαύρας στη Λευκάδα που παραμένουν απλήρωτοι για 2 μήνες, η Κυριακάτικη αργία και η διαρροή λυμάτων στη Ζάκυνθο.

-Σε εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων (ΛΑ.ΣΥ.Ι.Ν.) στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων (Π.Σ.Ι.Ν.) (28/7/18), «Για το κλείσιμο σχολικών μονάδων σε Κεφαλονιά και Ιθάκη», μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι: «Λαϊκή υπόθεση σε Κεφαλονιά και Ιθάκη να μην περάσει ο αποχαρακτηρισμός των δυσπρόσιτων σχολείων. Προτείνουμε το Π.Σ.Ι.Ν. να απαιτήσει από την κυβέρνηση: Να μην περάσει κανένας αποχαρακτηρισμός δυσπρόσιτου σχολείου! Να μην μειωθούν τα μόρια καμίας σχολικής μονάδας. Να γίνει αποδεκτή η ενιαία και δίκαιη μοριοδότηση που προτείνουν τα σωματεία των εκπαιδευτικών του Νομού και τα τοπικά υπηρεσιακά συμβούλια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ / ΠΥΣΔΕ)».

-Σε άλλη εισήγηση της ΛΑ.ΣΥ. Ι.Ν. στη συνεδρίαση του Π.Σ.Ι.Ν. (28/7/18), «Για τη μετατροπή του ΧΥΤΥ Λευκίμμης σε χωματερή και την άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ από την Κέρκυρα»- επισημαίνεται ότι: Προτείνουμε το Π.Σ.Ι.Ν. να απαιτήσει:- Να φύγουν άμεσα τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη και την Κέρκυρα.- Να σταματήσει άμεσα η μεταφορά των Σκουπιδιών στη χωματερή της Λευκίμμης.- Να κλείσει ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και να πάψει άμεσα να λειτουργεί ο ΧΥΤΑ/Υ Λευκίμμης».

-Εκδήλωση διοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την παρουσίαση της πρότασης που αφορά στη «Στρατηγική Αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Π.Ι.Ν.». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Ιουλίου στις 7.30μ μ.μ. στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας (Καποδιστρίου και Αριστοτέλους 2). Η παρουσίαση θα γίνει από τον τεχνικό σύμβουλο της Π.Ι.Ν κ.Γιώργο Δρακόπουλο, ενώ αντίστοιχες παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες. Τα συμπεράσματα αναμένεται να δώσουν σημαντικές κατευθυντήριες γραμμές και πληροφορίες σε όλους τους ενδιαφερόμενους (φορείς, επαγγελματίες και εργαζόμενους στον τομέα του Τουρισμού), για την περαιτέρω βελτίωση του τουριστικού μας προϊόντος.

«Στην ανατολική παραλία, στο σημείο μεταξύ της παιδικής χαράς και του ξενοδοχείου IONION STAR, κατασκευάστηκε νησίδα και πεζοδρόμια, δημιουργήθηκε διάβαση για τους πεζούς και τοποθετήθηκαν οδηγοί όδευσης τυφλών στο πεζοδρόμιο. Επίσης στον χώρο της νησίδας έγινε σπορά γκαζόν, λουλουδιών και δεντροφύτευση. Ένα ακόμη έργο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παρεμβάσεων της δημοτικής αρχής, στην προσπάθεια που κάνει για τον ευπρεπισμό και καλλωπισμό των οδών και των πλατειών του Δήμου Λευκάδας και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και των επισκεπτών των νησιών μας», επισημαίνει η Δημοτική Αρχή Λευκάδας.

-Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλονιάς παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Σπύρου Μαντζαβίνου Déjà Vu Ανατροπή στο δημοτικό θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ». Εγκαίνια: Παρασκευή 27 Ιουλίου, ώρα 20:00-Διάρκεια έκθεσης: έως Πέμπτη 2 Αυγούστου.

«Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε την ακύρωση της συναυλίας με τους Γιώργο Νταλάρα& Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, που ήταν προγραμματισμένη να λάβει χώρα στο γήπεδο Αργοστολίου την Κυριακή 29 Ιουλίου, για λόγους ανωτέρας βίας. Όσοι έχουν προμηθευτεί εισιτήρια, μπορούν να τα επιστρέψουν στα σημεία από τα οποία τα αγόρασαν. Ευχαριστούμε για την κατανόηση και ζητάμε συγνώμη για την ταλαιπωρία», ανακοινώνει η Εταιρεία Παραγωγής

-Το Σάββατο 28 Ιουλίου στις 9:30 μ.μ. στο Υπαίθριο Θέατρο Ζακύνθου θα παρουσιαστεί συναυλία με την Νατάσσα Θεοδωρίδου & την ορχήστρα της στο Υπαίθριο Θέατρο Ζακύνθου

-Το μουσικό τμήμα του πανηγυριού της ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΒΟΛΙΜΩΝ Ζακύνθου, ανακοινώνει ότι λόγω κήρυξης τριήμερου εθνικού πένθους μεταφέρεται το ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ. Ώρα έναρξης 21.30 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Μοιράσου το άρθρο: