Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις 8-8-2018

-«Σύμφωνα με το υπ. αριθμ. 66599/12887 έγγραφο που απέστειλε η Διεύθυνση Υποδομών και Μεταφορών του Τμήματος Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κατόπιν αυτοψίας που διενεργήθηκε στην περιοχή Τσιλιβί Ζακύνθου, δεν παρατηρήθηκε κανενός είδους διαρροή λυμάτων που να επηρεάζει το περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής. Συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι της εν λόγω υπηρεσίας Χαράλαμπος Ραυτόπουλος και Αικατερίνη Πλέσσα πραγματοποίησαν αυτοψία στις 26-7-2018 στα 2 αντλιοστάσια αστικών λυμάτων του αποχετευτικού δικτύου Πλάνου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δύο αυτοψιών δεν παρατηρήθηκε διαρροή λυμάτων από τα φρεάτια των αντλιοστασίων, ούτε υπήρξε διαρροή που να κατέληγε στη θάλασσα, ενώ δεν διαπιστώθηκε φαινόμενο δυσοσμίας που να επηρεάζουν το περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής»,
επισημαίνει σε επιστολή του, προς τους Συλλόγους Ξενοδόχων του νησιού, ο Δήμος Ζακύνθου.

-Στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας, ο Δήμος Ζακύνθου ενημερώνει ότι η εν λόγω υπηρεσία στελεχωμένη από 3 Δημοτικούς Αστυνομικούς και έναν υπάλληλο περιορισμένων αρμοδιοτήτων, εκτέλεσε συνολικά 22 περιπολίες (σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ζακύνθου) κατά τη διάρκεια των οποίων:
-Διεξήγαγε 56 ελέγχους για την τήρηση των διατάξεων των κοινόχρηστων χώρων (όπου έγιναν και οι ανάλογες εκθέσεις)
-Διεξήγαγε 10 ελέγχους για άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων (όπου έγιναν και οι ανάλογες εκθέσεις)
-Διενήργησε 66 επιδόσεις εγγράφων του οικείου Δήμου
-Διενήργησε 27 επιδόσεις εγγράφων της οικονομικής υπηρεσίας του οικείου Δήμου
-Διενήργησε 5 επιδόσεις εγγράφων άλλων Δήμων
-Διενήργησε 2 επιδόσεις εγγράφων του ελεγκτικού συνεδρίου
-Παρείχε συνδρομή για την τήρηση μέτρων τάξης κατά των θρησκευτικών και εορταστικών εκδηλώσεων του οικείου Δήμου
-Παρείχε 2 βεβαιώσεις μονίμου κατοικίας για μεταδημότευση
-Διενεργήθηκαν 3 σφραγίσεις – αποσφραγίσεις καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος
-Ανταποκρίθηκε σε 73 αιτήματα για βεβαίωση γνησίου της υπογραφής
-Διενήργησε 25 ελέγχους για εγκαταλελειμμένα οχήματα

-Διακόσιες έξι (206) θέσεις εργασίας,πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, θα καλύψει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων,στο πλαίσιο της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας», σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ Πρόκειται για (99) θέσεις απασχόλησης στην Π.Ε. Κέρκυρας, (35) στην Π.Ε. Ζακύνθου, (35) στην ΠΕ Κεφαλονιάς, (32) στην ΠΕ Λευκάδας και (5) στην ΠΕ Ιθάκης. Η δράση στοχεύει αφενός στην άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία και αφετέρου στην αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων, ώστε να διευκολυνθούν στην επανένταξη τους στην αγορά εργασίας, με κατάρτιση και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr), στο πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης, από χρήστες πιστοποιημένους στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της Διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, με την εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).

-Την ένταξη της Πράξης ««ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ή ΚΑΙΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ 2018 -2021 ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ»στον Άξονα Προτεραιότητας «Κοινωνικήένταξη, ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και καταπολέμηση της φτώχειας & των διακρίσεων» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020», συνολικού προϋπολογισμού 521.432,00 €, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος. Στόχος της προτεινόμενης πράξης είναι η ενσωμάτωση και η εξασφάλιση της προσβασιμότητας όλων των μαθητών στοκοινωνικό γίγνεσθαι με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού, την αντιμετώπιση της σχολικής αποτυχίας και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου.

-Με συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό 2.174.319,3 θα χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, 133 νέες αιτήσεις ιδιωτών, που εντάχθηκαν, κατά τη δεύτερη φάση υπαγωγών προτάσεων ωφελούμενων ιδιωτών, στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ» μετά από έγκριση από το ΕΤΕΑΝ Α.Ε., φορέα που έχει αναλάβει τη διαχείριση του προγράμματος για όλη την Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι σε επόμενη φάση αναμένεται να εγκριθεί η χρηματοδότηση και νέων ωφελούμενων. Επισημαίνεται δε ότι για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων,το αρχικώς ορισθέν προς διάθεση ποσό των 6,178 εκατ.€ Δημόσια Δαπάνη (μέσω του ΠΕΠ Ιονίων Νήσων 2014-2020 και του Τομεακού Προγράμματος «ΕΠΑΝΕΚ») αναμένεται προσεχώς να αυξηθεί κατά 4,072 εκατ.€., με αποτέλεσμα να διατεθούν 10.250.000 ευρώ, για το σύνολο του προγράμματος, από την ΠΙΝ.

-“Λαβράκι” φαίνεται πως έβγαλαν οι συχνοί και εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιεί κλιμάκιο του Τελωνείου Ζακύνθου με τη συμμετοχή και άλλων συναρμόδιων υπηρεσιών σε καταστήματα εστίασης και διασκέδασης αλλά και μπαρ σε ολόκληρο το νησί. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μεταξύ των καταστημάτων που ελέγχθηκαν το τελευταίο διάστημα σε τουριστικές περιοχές διαπιστώθηκαν περιπτώσεις λαθρεμπορίας κατά τις οποίες κατασχέθηκαν περισσότερα από 300 λίτρα χύμα οινοπνευματωδών ποτών. Πρόκειται για σημαντική και αποτελεσματική δράση και χτύπημα κατά της λαθρεμπορίας και νόθευσης ποτών με ότι αυτά συνεπάγονται τόσο για τη δημόσια υγεία, όσο και τη διαφυγή δασμών και εσόδων.ΠΗΓΗ: HMERAZANTE.GR

-Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας από το Αστυνομικό Τμήμα Αργοστολίου, βραδινές ώρες (30-7-2018), για την ανεύρεση 2 μαύρων πλαστικών συσκευασιών σε κόλπο της περιοχής »ΟΡΘΟΛΙΘΙΑ» Δ.Ε. ΠΑΛΛΙΚΗΣ Κεφαλληνίας, με πιθανό περιεχόμενο ποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Στέλεχος Λιμενικού Φυλακίου Ληξουρίου μετέβη στο σημείο με τη συνδρομή του Ε/Π-Α/Κ »ΓΙΑΝΝΑ» Λ.Λ. 643 όπου εντόπισε και περισυνέλεξε τις εν λόγω συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ναρκωτικές ουσίες, πιθανόν φυτικά αποσπάσματα κάνναβης εμποτισμένα με θαλασσινό νερό, συνολικού βάρους πενήντα ενός χιλιάδων εξακοσίων γραμμαρίων (51.600gr). Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας. (Δημοσιεύθηκε από ΜΜΕ -31/07/2018 – 14:28 ΠΗΓΗ: www.hcg.gr. )

-Συνελήφθησαν το τελευταία 24ωρα από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κεφαλονιάς, Ζακύνθου και Κέρκυρας τρία (3) άτομα 38,19 και 20 ετών, σε αντίστοιχες περιπτώσεις, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα κατά τη διάρκεια των ελέγχων εντοπίστηκε, στην πρώτη περίπτωση στην Κεφαλονιά, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε), 38χρονος ημεδαπός στην κατοχή του οποίου βρέθηκε -αρχικά- μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ενώ σε έρευνα στην οικία του από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σάμης και του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου βρέθηκαν ακόμη και κατασχέθηκαν τρεις (3) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (15,8) γραμμαρίων. Στη δεύτερη περίπτωση στην περιοχή του Λαγανά στη Ζάκυνθο εντοπίστηκε 19χρονος ημεδαπός, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), και στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κοκαΐνης. Τέλος, στην Κέρκυρα στην περιοχή του Κάβου εντοπίστηκε 20χρονος αλλοδαπός, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε), και στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

-Συνελήφθη (06-08-2018) το μεσημέρι στη Ζάκυνθο από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, 44χρονος ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, ο 44χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και στην κατοχή καθώς και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: (16) συσκευασίες με μικροποσότητες ηρωίνης (2) συσκευασίες με μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης (7) ναρκωτικά χάπια καθώς και (1) κινητό τηλέφωνο Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου. Ο 44χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

-Συνελήφθησαν τα τελευταία 24ωρα, κατά την διάρκεια συντονισμένων ελέγχων αστυνομικών κλιμακίων των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κεφαλληνίας, σε διαφορετικές περιπτώσεις συνολικά (12) άτομα, (10) ημεδαποί και (2) αλλοδαποί, για διάφορα αδικήματα. Ειδικότερα οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο εφαρμογής σχεδίου προληπτικής αστυνόμευσης με στόχο την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών που σχετίζονται με την οδική συμπεριφορά, την λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και γενικότερα ενεργειών που επηρεάζουν αρνητικά το κλίμα ασφάλειας των τουριστικών περιοχών του νησιού. Ενδεικτικά συνελήφθησαν:την Κυριακή 05-08-2018, (6) ημεδαποί ηλικίας από 22 έως 53 ετών και δύο (2) αλλοδαποί 20 και 21 ετών, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Αργοστολίου και Παλικής, για παραβάσεις που σχετίζονται με την λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, το Σάββατο 04-08-2018, δύο (2) ημεδαποί, ένας 26χρονος και μία 21χρονη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αργοστολίου, για υπαίθριο εμπόριο στερούμενοι σχετικής άδειας και κατασχέθηκαν (17) είδη παραεμπορίου, επίσης την ίδια μέρα στη Σάμη Κεφαλληνίας, από αστυνομικούς του αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), δύο (2) ακόμη ημεδαποί 28 και 26 ετών, για στέρηση άδειας ικανότητας οδηγήσεως και παράνομη οπλοκατοχή.

-Με αποφάσεις του Υπουργού και του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εγκρίνεται η λειτουργία, για το σχολικό έτος 2018-2019, όλων των ολιγομελών τμημάτων όλων των Λυκείων και Λυκειακών τάξεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας. Συγκεκριμένα εγκρίνεται η λειτουργία:
•Β’ τάξης του 1ου Ημερησίου ΕΠΑΛ Λευκάδας
•Α’, Β’, Γ’, Δ’ τάξεων του Εσπερινού ΕΠΑΛ Λευκάδας
•Β’, Γ’ Λυκειακών Τάξεων του Γυμνασίου Καρυάς
•Β’, Γ’ τάξεων του Γενικού Λυκείου Νυδριού
•Γ’ τάξη του 1ου Γενικού Λυκείου Λευκάδας
•Γ’ τάξη του 2ου Γενικού Λυκείου Λευκάδας
•Β’, Γ’ Λυκειακών Τάξεων του Μουσικού Γυμνασίου Λευκάδας
«Ύστερα από συνεχείς παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής στον Υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, προωθήθηκαν όλα τα αιτήματα των σχολικών μονάδων για την ομαλή λειτουργία των ολιγομελών τάξεων του Δήμου μας. Φέτος, πολύ νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, οι μαθητές γνωρίζουν το σχολείο το οποίο θα φοιτήσουν αποκαθιστώντας έτσι την πολύτιμη ηρεμία των παιδιών και των γονέων τους πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Για άλλη μια φορά οι γνωστές Κασσάνδρες της καταστροφολογίας διαψεύστηκαν», επισημάνει σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Δήμος Λευκάδας.

-Ο Δήμος Κεφαλονιάς σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και το Τοπικό Παράρτημα της Ένωσης, και με την ευγενική στήριξη της Δ/νσης Β’βάθμιας Εκπαίδευσης, ανακοινώνουν τη λειτουργία του 3ου Θερινού σχολείου Φυσικής – Αστρονομίας Κεφαλονιάς από την Δευτέρα 27/8/2018 μέχρι και την Παρασκευή 31/8/2018 στο Αργοστόλι. Το σχολείο απευθύνεται σε μαθητές που αποφοίτησαν κατά το σχολικό έτος 2017-2018 από τις τάξεις Β’ και Γ’ Γυμνασίου και Α’ και Β’ Λυκείου και με προτεραιότητα σε όσους δεν συμμετείχαν στο 1ο και 2ο Θερινό Σχολείο. Οι συμπληρωμένες αιτήσεις και οι Υπεύθυνες Δηλώσεις των κηδεμόνων θα πρέπει να έχουν παραδοθεί μέχρι την Παρασκευή 17/8/2018 στην κα Ανδρεάτου Αικατερίνη στο Δημαρχιακό Μέγαρο (τηλ. 2671022933 εσωτ 19).

-Τον Σύβρο επισκέφτηκε την Παρασκευή ο Δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, μαζί με τους Αντιδημάρχους Αθανάσιο Περδικάρη και Κωνσταντίνο Σέρβο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ευάγγελο Χαλικιά. Παραβρέθηκαν στην εξαιρετική εκδήλωση-συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Σύβρου «Αντελικός» και του Δήμου Λευκάδας «Φιλοξενία» που ήταν αφιερωμένη στην Ειρήνη και τιμούσε τη μνήμη της τελευταίας μαμής του χωριού. Επίσης επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο του χωριού που δημιουργήθηκε πρόσφατα από τον Σύλλογο «Αντελικός». Το Μουσείο αυτό είναι αφιερωμένο στην αγροτική ζωή του χωριού και είναι γεμάτο με χειρωνακτικά εργαλεία, σκεύη εποχής, είδη λαϊκής τέχνης και αντικείμενα της καθημερινότητας. Την σχετική εημέρωση κάνει ο Δήμος Λευκάδας.

-Ο «Πλατύφορος», Εταιρεία Μελέτης, Έρευνας, Προαγωγής πολιτισμού στο πλαίσιο εκδηλώσεων και δράσεων για τα 20χρόνια ενεργής παρουσίας του, διοργανώνει και προσκαλεί σε μουσική βραδιά για τους πυρόπληκτους της Αττικής. «allanotte στο κατάστρωμα», στο Λεβάντε σήμερα 8/8/2018, στις 10.00 στο Πλοίο FiorDiLevante, στο Λιμάνι της Ζακύνθου. Η Καλλιόπη Βέττα- η οποία μίλησε σχετικά στην ΕΡΤ Ζακύνθου-στο τραγούδι, ο Βαγγέλης Βέττας στην κιθάρα, στα πνευστά και στο βιολί και ο Άρης Γραικούσης στο πιάνο «θα μας μεταφέρουν με τις μελωδίες τους και με φόντο τον έναστρο ουρανό και την φωτισμένη πόλη τα Ζακύνθου σε μουσικές διαδρομές και καλοκαιρινές αποδράσεις», επισημαίνει σχετική ανακοίνωση. Τα έσοδα της εκδήλωσης (είσοδος 10 ευρώ) θα διατεθούν αποκλειστικά για να στηριχτούν οι πυρόπληκτοι της Αττικής.

-Σήμερα 8/08/2018 στις 9:30 μ.μ. στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου, θα παρουσιαστεί Ρωσική.

-Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ», ενημερώνει ότι λόγω των φονικών πυρκαγιών οι οποίες έχουν επηρεάσει ψυχολογικά πολύ τον κόσμο, αναβάλλονται οι προγραμματισμένες παραστάσεις της, σε όλη την Ελλάδα. Ως εκ τούτου δεν θα πραγματοποιηθεί η ομώνυμη παράσταση στην Κεφαλλονιά.

-Για εκτέλεση απαραίτητων τεχνικών εργασιών βελτίωσης και συντήρησης των δικτύων διανομής ηλεκτρικού ρεύματος στη Ζάκυνθο, θα γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, σήμερα 08/08/2018 και συγκεκριμένα:
08:00 ~ 10:00: ΑΡΓΑΣΙ ΦΡΕΑΡ ΜΑΡΚΟΥΤΣΑ ΤΖΙΜΗ
10:00 ~ 12:00: ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ
12:00 ~ 12:30: ΜΟΥΖΑΚΙ – ΑΓΡΙΛΙΑ – ΛΑΓΑΝΑΣ ΠΥΘΑΡΙ – COSI
Η ανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση και μπορεί να γίνει πριν από την αναγραφόμενη ώρα, συνεπώς οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα πρέπει να θεωρούνται ότι βρόσκονται συνεχώς υπό τάση. Για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγός ή σε στοιχεία του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, έστω και εάν βρίσκονται στο έδαφος.

Μοιράσου το άρθρο: