Ποινή 16 ετών για τη δολοφονία του Γιώργου Σαρακίνη
Συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας στο δολοφόνο του Γιώργου Σαρακίνη, αναγνωρίζοντας ότι το έγκλημα τελέστηκε από τον δράστη εν βρασμώ ψυχικής ορμής.
Στο δεύτερο κατηγορούμενο, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή, πρόστιμο 600 ευρώ, περιοριστικούς όρους και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Στο Δ.Σ. το θέμα του 1ου Λυκείου Ζακύνθου
Εν μέσω εντάσεων και με την παρουσία του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου και πολλών μαθητών, συζητήθηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου το θέμα του σχολείου που έχει υποστεί ζημιές από τον ισχυρό σεισμό της 26ης Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την ενημέρωση θα γίνουν εργασίες κατά τις διακοπές των Χριστουγέννων και μετά τη μελέτη στατικής επάρκειας που ακολουθήσει θα γίνουν εκτεταμένες επεμβάσεις το καλοκαίρι του 2019.

Συντήρηση οδού Ζακύνθου- Κεριού
Τη σύμβαση κατασκευής για την εκτέλεση του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΚΕΡΙΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού 365.000 ευρώ, και τελικού ποσού 163.634,08 ευρώ με ΦΠΑ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος. Ανάδοχος της σύμβασης του έργου, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ- 2013», είναι η εταιρεία «Γ.ΧΑΛΒΑΤΖΑΡΑΣ &ΣΙΑ Ο.Ε.».Η ολική προθεσμία περάτωσης του έργου έχει καθοριστεί σε 180 ημέρες.

Ισχυρός μετασεισμός
Ισχυρή μετασεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο (EMSC), σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στις 02:23, στη Ζάκυνθο. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν το ίδιο με τον ισχυρό σεισμό της 26ης Οκτωβρίου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 2χλμ.

Παξοί: «Aνάσα» στο πρόβλημα σχολικής στέγης
Μία κατασκευή που αποτελείται από 2 προκατασκευασμένες αίθουσες, παραδόθηκε χθες στο Γυμνάσιο -Λύκειο Παξών, σε μία προσπάθεια να λυθεί το μείζον πρόβλημα σχολικής στέγης.
Το Γυμνάσιο – Λύκειο Παξών αντιμετώπιζε έως σήμερα μεγάλο πρόβλημα στεγασης, καθώς ο μεγάλος αριθμός μαθητών δε μπορούσε να εξυπηρετηθεί από τις υπάρχουσες κτηριακές εγκαταστάσεις.
Η αγορά των δυο αιθουσών επιλύει μεσοπρόθεσμα το πρόβλημα σχολικής στέγης και έτσι σε σύντομο χρονικό διάστημα η τοπική κοινωνία είδε να επιλύεται ένα τόσο μεγάλο ζήτημα για την εκπαιδευτική κοινότητα.
Οι αίθουσες σύμφωνα με το Δήμαρχο Παξών κ. Σπύρο Βλαχόπουλο πληρούν όλες τις υγειονομικές προδιαγραφές, και θα αποτελέσουν ζωτικά στοιχεία για τη λειτουργία των σχολείων και ένδειξη σεβασμού στη νεολαία και στους καθηγητές.

Μοιράσου το άρθρο: