Με τον Πρόξενο της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, Γκάρι Νίκολς, συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, ο οποίος είχε την ευκαιρία να τον ενημερώσει για όλα τα έργα υποδομής που είτε υλοποιούνται στο νησί μας, είτε βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης.

Ο κ. Κολοκοτσάς-σύμφωνα με σχετική ενημέρωση-έκανε ειδική μνεία στο θέμα των απορριμμάτων, σημειώνοντας πως τόσο η ενδιάμεση, όσο και η οριστική λύση του θέματος, είναι χρηματοδοτημένες από ευρωπαϊκά προγράμματα και πολύ σύντομα η Ζάκυνθος θα απαλλαγεί από αυτόν τον βραχνά.

Ενημέρωση έγινε επίσης για την υδροδότηση και την αντικατάσταση του παλιού δικτύου (11 χιλιόμετρα περίπου), που πλέον δίνει τη δυνατότητα για να αυξηθούν οι ποσότητες νερού που δίνονται στους πολίτες.

«Μας τιμά το γεγονός πως κάθε χρόνο οι Βρετανοί πολίτες επισκέπτονται τη Ζάκυνθο για να περάσουν τις διακοπές τους. Η προσπάθειά μας για την αναβάθμιση των υποδομών μας, είναι συνεχής. Προχωράμε όλα τα ζητήματα, όπως είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, η υδροδότηση, η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού φωτισμού, που χρηματοδοτείται από τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών. Προωθούμε, όμως, κι άλλα ζητήματα.
Ήδη έχει γίνει η ανάπλαση της πλατείας Σολωμού και πλέον στρέφουμε την προσοχή μας στην επέκταση του βιολογικού καθαρισμού και στη δημιουργία νέων αποχετευτικών δικτύων, όπως αυτό των Αλυκών-Αλικανά. Παράλληλα, θα υλοποιηθεί και η συντήρηση του οδικού δικτύου.
Έχουμε ζητήσει 500.000 ευρώ από το Υπουργείο Μεταφορών για αυτόν τον σκοπό, ενώ αιτηθήκαμε με τεχνικό δελτίο και 1.000.000 ευρώ από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Θέλω να πω ακόμη ότι επιθυμούμε να έρχεται η νεολαία της Βρετανίας στη Ζάκυνθο και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία προσπαθούμε να φροντίσουμε για την ασφάλειά τους.
Γίνονται έλεγχοι για τα μπαλόνια αερίου, για τα ναρκωτικά και τα νοθευμένα ποτά. Κάποιοι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται τα παιδιά και τα ωθούν σε ακραίες και παράνομες πράξεις. Θεωρώ, όμως, ότι κάθε χρόνο η κατάσταση βελτιώνεται και η αστυνομική παρουσία είναι πιο έντονη»
υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Υποπρόξενος της Βρετανίας στη Ζάκυνθο, Μάθιου Ντίλαπ, και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου, Αντώνης Νικολουδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο μάρκετινγκ πλαν.

«Στόχος μας είναι η βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πελάτες μας. Για πρώτη φορά γίνεται ένα μάρκετινγκ πλαν από επαγγελματία, γεγονός που μας κάνει να αισιοδοξούμε για τα μελλοντικά αποτελέσματα που θα πετύχουμε. Με τη Βρετανία μας ενώνουν δεσμοί φιλίας πολλών ετών. Είναι η μεγαλύτερη αγορά για εμάς, αφού το 45% των τουριστών που υποδεχόμαστε είναι Άγγλοι. Θέλουμε να συνεχιστεί η συνεργασία με την Πρεσβεία. Επισημαίνω ότι προσπαθούμε να ελέγξουμε την κατάσταση στο Λαγανά. Η ασφάλεια των επισκεπτών είναι δουλειά της Αστυνομίας, ενώ ο Δήμος έχει επαφή με τους τουρ-οπερέιτορς, οι οποίοι από την πλευρά τους θα πρέπει να ενημερώνουν τους πελάτες τους πως στη Ζάκυνθο υπάρχουν Νόμοι και κανόνες» ανέφερε ο κ. Νικολουδάκης.

Ο Πρόξενος της Βρετανίας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη φιλοξενία και συμπλήρωσε πως οι συμπατριώτες του έχουν προτίμηση στη Ζάκυνθο. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι του χρόνου (2018) θα υπάρξει αύξηση από την αγορά της Αγγλίας που φτάνει το 14%!
Φέτος, δε, επισκέφθηκαν την Ελλάδα 3.500.000 Βρετανοί, εκ των οποίων οι 400.000 χιλιάδες ήρθαν στη Ζάκυνθο. Η σημαντική αυτή εξέλιξη οφείλεται και στην απευθείας αεροπορική σύνδεση που έχει η Ζάκυνθος με το Χίθροου.

Ταυτόχρονα, ο κ. Νίκολς θα είναι σε επαφή με τον κ. Νικολουδάκη, προκειμένου από κοινού (Πρεσβεία και Δήμος) να αντιμετωπίζουν ό,τι πηγαίνει στραβά. Η συζήτηση έκλεισε με την ευχή οι τουρίστες που έρχονται από την Αγγλία να είναι Πρεσβευτές της πατρίδας τους και όταν επιστρέφουν πίσω να διαδραματίζουν τον ίδιο ρόλο για τη Ζάκυνθο.

Μοιράσου το άρθρο: