Θ. Γουλής-Γ. Κορφιάτης: Με «κλάψα» δεν κρύβονται ευθύνες για πλημμύρες

«Οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες εκτέλεσης των δημοσίων έργων, που έχουν σαφή προσανατολισμό, την προστασία του εργολαβικού κέρδους, δεν αφήνουν άθικτα και τα έργα πολιτικής προστασίας», επισημαίνουν σε επερώτησή τους, προς τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ.Γαλιατσάτο, οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων Θ.Γουλής και Γ.Κορφιάτης, αναφέροντας πως «ο λαός της Ζακύνθου βίωσε με το χειρότερο τρόπο (ακόμα και με νεκρό από τις περσινές πλημμύρες) τη διαχρονική συνειδητή επιλογή των κυβερνήσεων των αστικών κομμάτων να μην έχουν πρώτη προτεραιότητα τα έργα πολιτικής προστασίας».

Μάλιστα, όπως προσθέτουν οι εκπρόσωποι της ΛΑ.ΣΥ. Ι.Ν., «τελευταία πέφτει μπόλικη ‘’κλάψα’’ γιατί τάχα φταίνε τα στοιχεία της φύσης όπως ‘’ισχυρές καταιγίδες’’ και άλλες αιτίες. Κρύβουν επιμελώς τις τεράστιες πολιτικές τους ευθύνες. Τα αντιπλημμυρικά έργα που γίνονται στο νησί μας δεν ξεκίνησαν έγκαιρα, με ορατό τον κίνδυνο πλημμυρών που και λόγω της τεράστιας οικολογικής καταστροφής από τις φωτιές, θα έχουν πολλαπλάσιο όγκο νερού από πέρυσι να διατρέχει το έδαφος του νησιού. Το κυριότερο τμήμα του κενωτικού χειμάρρου του Αγίου Χαραλάμπη Γέφυρα ‘’Ξιφίτα’’ έως την εκβολή του χειμάρρου, παραμένει χωρίς παρέμβαση. Τα πρωτοβρόχια έφτασαν. Αναζητάτε ‘’σύμμαχος’’ ο καιρός».

Οι κύριοι Γουλής και Κορφιάτης, ερωτούν τον κ.Γαλιατσάτο, γιατί δεν ξεκίνησαν εγκαίρως οι εργασίες πρώτα από τη λεκάνη απορροής του χειμάρρου Αγίου Χαραλάμπη, επίσης, εάν υπάρχουν διαδικασίες άμεσης παρέμβασης, ώστε να προχωρήσουν τα έργα, αφού η Ζάκυνθος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος