Η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, επισημαίνει πως «πιστή στις αρχές της, εργάζεται ουσιαστικά και αποτελεσματικά, δίνοντας λύσεις σε καίρια, όσο και χρονίζοντα, τοπικά ζητήματα».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λ.Νιοτόπουλος και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος, βρίσκονται στην ευχάριστη θέση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, να ανακοινώσουν την ανάληψη πρωτοβουλίας για τη δρομολόγηση του άκρως απαραίτητου έργου του υδατοδρομίου Ζακύνθου.

Ειδικότερα, ο κ.Νιοτόπουλος, κάνει γνωστό ότι στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 17-03-2018 εγκρίθηκαν οι όροι της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Λιμενικού Ταμείου Ζακύνθου και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, προκειμένου η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου να αναλάβει τις πρωτοβουλίες και το κόστος για την εκπόνηση και υποβολή τεχνικού φακέλου για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου του νησιού.

Όπως προσθέτει: «Με αυτόν τον τρόπο δρομολογείται ένα πολυαναμενόμενο και ιδιαίτερης σημασίας έργο για τη Ζάκυνθο και τους πολίτες της, δεδομένου ότι η αδειοδότηση του υδατοδρομίου και η λειτουργία των Υδροπλάνων θα δώσουν νέα ώθηση στις διαρκώς αυξανόμενες τουριστικές ανάγκες του νησιού, ενώ θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο και στην κάλυψη των μεταφορικών αναγκών με τις παράκτιες περιοχές της χώρας μας».

Μοιράσου το άρθρο: