«Δυστυχώς η Ζάκυνθος ανήκει στην πιο ανενεργή πολιτικά Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση της χώρας μας», υποστηρίζει σε-μία ακόμα-ανακοίνωσή του, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, με το συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης «Νέα Ιόνιος Πολιτεία» και Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων (ΠΣΙΝ) Γιώργος Στασινόπουλος.

Ειδικότερα, ο κ.Στασινόπουλος, επισημαίνει ότι:

«Διαπιστώνουμε, από την ημέρα που η δήθεν αριστερή παράταξη ‘’ΑΝΑΣΑ’’ ανέλαβε την διαχείριση της Περιφέρειας Ιονίων Νησιών, τα φαινόμενα της απραξίας , της μη διεκδίκησης και της απουσίας πολιτικής βούλησης.

Παρατηρούμε σε κάθε περιφερειακό συμβούλιο από την μεριά της αντιπολίτευσης να επαναλαμβάνονται οι ίδιες επερωτήσεις και να τίθενται τα ίδια θέματα προς συζήτηση γιατί απλά δεν προσπαθεί η απούσα διοίκηση του Κου Γαλιατσάτου και της παρέας του να τα επιλύσουν.

Από την αρχή της θητείας μου (αρχές του 2016) 20 μήνες τώρα δυστυχώς επαναλαμβάνω, ευτυχώς επιμένω, στην επίλυση βασικών θεμάτων της περιφέρειας και ιδιαίτερα του νησιού της Ζακύνθου που άλλωστε και εκπροσωπώ.

Σε όλα τα περιφερειακά συμβούλια υπάρχει έντονη παρουσία μας και διεκδίκηση μέσω εισαγωγής θεμάτων στην ημερησία διάταξη για το καλό της περιφέρειας.

Ένας μικρός απολογισμός δράσης επερωτήσεων και θεμάτων που έχω υποβάλει προς συζήτηση είναι ο παρακάτω:

1. Πρόοδος των έργων:
α) Οδική ασφάλεια Ζακύνθου και
β) Αλυκές – Ξύγκια της περιφερειακής ενότητας Ζακύνθου

2.Γέφυρα Αγίου Χαραλάμπη στη Ζάκυνθο.

3.Master plan Λιμένος Ζακύνθου

4.Ποιες είναι οι Ενέργειες πίεσης της περιφερειακής αρχής στην κυβέρνηση μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.

5.Αντιπλημμυρικά έργα στα Ιόνια Νησιά και ιδιαίτερα στην Ζάκυνθο.

6.Ποιος είναι ο σχεδιασμός και ποιες ενέργειες έχουν γίνει από την πλευρά της Περιφέρειας για την ουσιαστική λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών.

7.Πολυχώρος ( ΩΔΕΙΟ ) ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ Αγ. Κήρυκας.

8.Τις ιδιωτικές επενδύσεις στα υδατοδρόμια τορπιλίζει το νέο νομοσχέδιο που έθεσε σε διαβούλευση ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, με το οποίο επιχειρείται η αλλαγή του αδειοδοτικού καθεστώτος .

9.Ατομικός Τίτλος Προσωρινών Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης .

10.Εξετάσεις Αδειοδότησης- Πιστοποίησης διαχείρισης ψυκτικών υγρών

11.Κατάργηση σειρά υποθηκοφυλακείων , ληξιαρχείων και άλλων δομών που προσδοκούν στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

12.Τα κλειστά χειρουργεία στο νοσοκομείο Ζακύνθου είναι απειλή για την υγεία των πολιτών και για την τουριστική οικονομία .

13.Διαμαρτυρία περί κατάργησης και συγχώνευσης της εφορείας αρχαιοτήτων Ζακύνθου.

14.Διαμαρτυρία για την παραβίαση των νόμων και των κανονισμών περί εκλογής περιφερειακού προεδρείου.

15.Διεκδίκηση της θέσης της Αντιπροεδρίας του Περιφερειακού Συμβουλίου

16.Διαμαρτυρία για την απαξίωση του μεγάρου του διοικητηρίου.

17. Παρεμβάσεις σε όλα τα θέματα τα οποία αφορούν προβλήματα της κοινωνίας αλλά και της διαχείρισης της Περιφέρειας κτλ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότερες επερωτήσεις και θέματα τα έχω υποβάλει προς συζήτηση 2 και 3 φορές ανά τακτά χρονικά διαστήματα χωρίς να πάρουμε συγκεκριμένες απαντήσεις και πολύ περισσότερο να έχουν προβεί σε λύσεις.

Ο χρόνος τελειώνει, η υπομονή εξαντλείτε, αλλά δυστυχώς τα προβλήματα παραμένουν».

Μοιράσου το άρθρο: