«Συγχαίρω τον Σύλλογο «Βραχίωνα» για την ευαισθησία που δείχνει σε περιβαλλοντικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων στον «Λίβα»», επισημαίνει ο Δήμαρχος Ζακύνθου Π.Κολοκοτσάς.

«Όπως όλοι γνωρίζουν, η διαχείριση των απορριμμάτων απασχολεί τη Ζάκυνθο επί δεκαετίες και δεν είναι ένα πρόβλημα που ανέκυψε επί θητείας της παρούσας Δημοτικής Αρχής. Σε εμάς έλαχε ο κλήρος να το λύσουμε οριστικά και δια παντός. Και αυτό κάνουμε, έχοντας την συμπαράσταση και τη βοήθεια των Υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, της Αποκεντρωμένης Κρατικής Διοίκησης, της Περιφέρειας, αλλά και του τοπικού Βουλευτή και Υπουργού Δικαιοσύνης», υπογραμμίζει.

«Οι φίλοι του Συλλόγου «Βραχίωνα» θα πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Είναι ένα έργο υψίστης σημασίας, που αφορά τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την ανάπτυξη. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Ενημερώνουμε πως η ενδιάμεση λύση λειτουργεί εδώ και 15 ημέρες, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους περιβαλλοντικούς όρους και ουδεμία απόκλιση υπάρχει από τα σχεδιαζόμενα, αφού είμαστε και υπό τη συνεχή παρακολούθηση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου», αναφέρει.

«Επίσης, ο Δήμος έχει βραβευθεί για το σχέδιό του από ειδικούς επιστήμονες της ΚΕΔΕ. Πρώτη η Ζάκυνθος διαθέτει καινοτόμο και ολοκληρωμένο σχέδιο με διαλογή στην πηγή. Ενταχθήκαμε στο ΕΣΠΑ 2014-2020 με προϋπολογισμό 18,6 εκ. ευρώ και συντάσσονται οι μελέτες. Η υλοποίηση του έργου της οριστικής λύσης θα αρχίσει εντός του 2018. Τα παραπάνω τα έχουμε κάνει γνωστά σε όλους τους Ζακυνθινούς, στην κυβέρνηση και στους τοπικούς φορείς»,
υποστηρίζει.

«Τελευταία όμως, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει έξαρση δηλώσεων από τον Σύλλογο «Βραχίωνα» και τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, που για τους δικούς του λόγους επιτίθεται κατά της Δημοτικής Αρχής, δημιουργώντας ανησυχία και ανασφάλεια στον κόσμο με τη μέθοδο της παραπληροφόρησης. Δυστυχώς, η Ζάκυνθος δυσφημείται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αφού ισχυρίζονται πως τα σκουπίδια θα μείνουν στους δρόμους και την καλοκαιρινή περίοδο και θα κινδυνεύσει η δημόσια υγεία, κάτι που είναι αναληθές», προσθέτει.

«Όταν εμείς προχωράμε στην επίλυση του προβλήματος με σύγχρονο τρόπο, άλλες περιοχές της Ελλάδας ζουν τον εφιάλτη των σκουπιδιών και προσπαθούν να ακολουθήσουν τη λύση που έχουμε επιλέξει εμείς.
Ελπίζω στη συμπαράσταση όλων των συμπολιτών μου και των τοπικών φορέων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και όχι μόνο, κλείνοντας τα αυτιά τους στις κακόβουλες σειρήνες. Πρέπει όλοι να επαγρυπνούμε, ώστε να μην σταματήσει ούτε μία ημέρα η αποκομιδή και η διαχείριση των απορριμμάτων στο χώρο που με τόσο κόπο και ταχύτητα εγκατασταθήκαμε»,
καταλήγει.

Μοιράσου το άρθρο: