Το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου (ΕΘΠΖ) συμμετείχε στην Πανελλήνια Εθελοντική Δράση «Let’s Do It Greece», πραγματοποιώντας την Παρασκευή 31 Μαρτίου, “Μαραθώνιο Ανακύκλωσης” που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων , το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, οι καθηγητές και φοιτητές του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Μανώλιες”, οι Σύλλογοι Ξενοδόχων Ζακύνθου, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λιθακιάς και η εθελοντική ομάδα Ζακυνθινοί Ανακυκλωτές.

Η δράση περιλάμβανε κλείσιμο της Αλεξ. Ρώμα στην οποία δημιουργήθηκαν σταθμοί ενημέρωσης και δραστηριοτήτων, όπως κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά, έκθεση παιδικών έργων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, παιχνίδια κίνησης κλπ. Στη συνέχεια, το Μουσικό Σχολείο Ζακύνθου πραγματοποίησε συναυλία με 20 μουσικά όργανα μπροστά από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, ενώ την ίδια στιγμή στην πλατεία Σολωμού στήθηκε Luna Park Ανακύκλωσης και στο θεατράκι της πλατείας εξελίχτηκαν θεατρικά δρώμενα με την συμμετοχή παιδιών.

Στη δράση συμμετείχαν περίπου οκτακόσια παιδιά της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. «Στόχος της Δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων γύρω από το θέμα της ανακύκλωσης. Η ανακύκλωση αποτελεί τη βάση για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων αποσκοπώντας στην προστασία του περιβάλλοντος και γενικότερα της υγείας μας», επισημαίνει ο Φορέας Διαχείρισης του ΕΘΠΖ, ο οποίος, όπως αναφέρει «θα ενισχύσει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του κάθε δράση προς αυτή την κατεύθυνση».

Τέλος, ο Φορέας Διαχείρισης, ευχαριστεί θερμά για τη συμμετοχή τους, όλους τους πολίτες και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άψογα στην ενημέρωση και τις οδηγίες των εθελοντών και συντέλεσαν στην επιτυχή διεξαγωγή των δραστηριοτήτων.

Μοιράσου το άρθρο: