Άκυρη η δανειακή σύμβαση με την Εμπορική
Ακυρη κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πατρών η δανειακή σύμβαση των 5,5 εκ. ευρώ που είχε συναφθεί ανάμεσα στο Δήμο Ζακυνθίων και την Εμπορική Τράπεζα το 2006, καθώς δεν είχε προηγηθεί πράξη του Γ.Γ. της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που να εγκρίνει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η εξέλιξη αυτή κρίνεται θετική για το Δήμο διότι τον απαλλάσει από τους υψηλούς τραπεζικούς τόκους. Ο Δήμος καλείται πλέον να επιστρέψει στην ΑΛΦΑ 5,5 εκ. με τόκο 6% για 13 χρόνια και η Τράπεζα επιστρέφει στο Δήμο τις εγγυήσεις των ξενοδόχων.

Εγγύηση για την καθαριότητα της μαρίνας
Εγγύηση 100 ευρώ στους ιδιοκτήτες σκαφών για την καθαριότητα της μαρίνας, αποφάσισε η Λιμενική Επιτροπή. Τα χρήματα θα επιστρέφονται στους ιδιοκτήτες σκαφών από τη στιγμή που βεβαιωθεί ότι ο χώρος που χρησιμοποίησαν είναι σε καλή κατάσταση.

Ενεργειακή αναβάθμιση του δήμου
Εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή του Δήμου η διαδικασία υλοποίησης του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του δήμου και της αυτοματοποίησης του συστήματος ηλεκτροφωτισμού. Το έργο έχει προυπολογισμό 15 εκ. ευρώ και αφορά όλο το Νομό.

Αντιρρήσεις για τους δασικούς χάρτες
Λίγες εβδομάδες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για τις ενστάσεις στους δασικούς χάρτες, στις 31 Ιουλίου, έχουν υποβληθεί ως τώρα 77 αντιρρήσεις και 160 πρόδηλα σφάλματα. Ο μεγαλύτερος αριθμός των διορθώσεων αφορά στο Βασιλικό, ενώ αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει η μελέτη για τους δασικούς χάρτες και στο υπόλοιπο νησί.

Κέντρο Έρευνας της Ιστορίας της Λαογραφίας στη Λευκάδα
ο Δήμος Λευκάδας και η Τοπική Κοινότητα Καρυάς θα δημιουργήσουν σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου της Καρυάς Κέντρο Έρευνας της Ιστορίας της Λαογραφίας και του Πολιτισμού της Καρυάς και ευρύτερα της ορεινήςΛευκάδας. Ο χώρος δημιουργίας θεωρήθηκε ο πλέον κατάλληλος και για λειτουργικούς αλλά και συμβολικούς λόγους. Ήδη έχει αρχίσει να διαμορφώνεται κατάλληλα, για το σκοπό αυτό, μια από τις αίθουσες του πάνω ορόφου του ιστορικού κτηρίου.

Συναυλία στο Αργοστόλι
Καλοκαιρινή Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας Αργοστολίου της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. θα πραγματοποιηθεί αύριο στον πεζόδρομο Παναγή Βαλλιάνου στις 9:15μμ. υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Άγγελου Μουρελάτου.Τη Χορωδία συνοδεύει στο πιάνο η Ευαγγελία Φραγκιά. Ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια κορυφαίων συνθετών, τραγούδια σταθμούς της ελληνικής δισκογραφίας, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης.

Το θαυμαστό ταξίδι του Έντουαρντ Τουλαίιν
Τα παιδιά του θεατρικού εργαστηρίου “ΦΙέΡΑ” παρουσιάζουν σήμερα στις 8 το βράδυ τη θεατρική παράσταση “Το Θαυμαστό Ταξίδι του Έντουαρντ Τουλαίϊν” της Κέιτ Ντικαμίλλο, στο Πολιτιστικό Κένρο Σαρακηνάδου.
Την σκηνοθεσία έχει κάνει η Έφη Λάζου, τα σκηνικά η Χάιδω Χριστοδούλου και τη μουσική ο Νίκος Ξένος.

Μοιράσου το άρθρο: