Εντατικοί αστυνομικοί έλεγχοι
Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, στις τουριστικές περιοχές των Ιονίων Νησιών από την έναρξη της θερινής περιόδου. Οι έλεγχοι έχουν προληπτικό προσανατολισμό και επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών: σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών, κλοπών και διαρρήξεων παραθεριστικών κατοικιών, φαινομένων παραεμπορίου. Μέχρι στιγμής κατά το χρονικό διάστημα 01.06.2018 έως και 02.07.2018, από τις δράσεις που έχουν αναπτυχθεί από τις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 184 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα από τις οποίες οι 154 στην περιοχή του Λαγανά.

Διαγράμμιση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου
Τη σύμβαση κατασκευής του έργου «Διαγράμμιση Επαρχιακού Οδικού δικτύου Ζακύνθου 2017-2018», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ ( με ΦΠΑ), υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος. Η χρηματοδότηση γίνεται από τις πιστώσεις του έργου «Συντηρήσεις- Αποκαταστάσεις Οδικού Δικτύου Αρμοδιότητας ΠΙΝ περιόδου 2017-2018».Η ολική προθεσμία περάτωσης του έργου έχει καθοριστεί σε 120 ημέρες από την ημέρα υπογραφής της παρούσας σύμβασης.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση
Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου επιβάλλεται το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων, από τις 6.00 το απόγευμα έως τις 06:00 το πρωί της επομένης ημέρας, καθ΄όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2018 στους κάτωθι δασικούςδρόμους και στις περιοχές : Βουγιάτο , Λαγκαδάκια, Φιολίτι, Γαλάρο, Άγιοι Πάντες , Δράκας, Σκουλικάδο, Καλλιθέα, Πηγαδάκια, Λαγοπόδο, Μαχαιράδο – Περιοχή Καταλούπου, Καταστάρι, Κερί, Μαραθίας, Απελάτι, Αγαλάς, Λιθακιά,Κοιλιωμένο, Μαριές, Αγ. Λέων, Γύρι, Εξωχώρα, Λούχα, Ορθονιές, Αναφωνήτρια, Βολίμες, Άνω Βολίμες και δασικές εκτάσεις Καλαμακίου, Μπόχαλης, Βασιλικού – Σκοπός, καθώς και το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης εισόδου κάθε φορά που ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδεται από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα προβλέπει για την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου κατηγορία κινδύνου 4 (Πολύ Υψηλή) και 5 (Κατάσταση Συναγερμού).Τα ανωτέρω έχουν ισχύ έως τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου στις 31 Οκτωβρίου 2018.

Επέκταση βιολογικού καθαρισμού
Προμελέτη για την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού και στην περιοχή του Πλάνου ετοιμάζει η ΔΕΥΑΖ. Το χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε εκπνέει στις 20 Ιουλίου και μέχρι τότε οι σχετικές μελέτες θα πρέπει να υποβληθούν σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

ERASMUS PLUS YOUTH
Εικοσιτέσσερις ευρωπαίοι συμμετέχοντες και 2 εθελοντές βρέθηκαν στη Ζάκυνθο και συνεργάστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS PLUS YOUTH.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε διδακτικά και διαδραστικά εργαστήρια, συνεντεύξεις με τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες, εξερευνήσεις σε τουριστικές «ατραξιόν» του νησιού και γνωριμία με το ζακυνθινό πολιτιστικό στοιχείο μέσα από την παράδοση, τη μουσική και τη γαστρονομία.

Μοιράσου το άρθρο: